On aika pistää pika-arvonta pystyyn ja jakaa kaksi lippua Matkamessuille kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken. Haluamme pitää arvonnan helppona, joten pelkkä kommentti riittää. Aiheeksi voisimme ottaa blogin aihepiirit eli ruoan ja matkailun. Kerro vaikka minne matkustaisit mieluiten ruokamatkalle tai missä päin maailmaa olet saanut parasta/huonointa/mieleenpainuvinta ruokaa. Arvonta päättyy keskiviikkona 13.1.2016 keskiyöllä eli klo 24.00.
Matkamessut järjestetään tänäkin vuonna keskellä kylmintä talvea, kun matkakuume kutittelee pahiten jalkapohjia. Paikkana on tuttuun tapaan Helsingin Messukeskus ja messut ovat auki yleisölle 22.-24.1.2016. Torstaina 21.1. messuilla on ammattilaispäivä. Me palloilemme paikalla ainakin osan ajasta, joten tule ihmeessä vetäisemään hihasta jos näet meidät.
Arvonnan ohjeet: Kommentoi tätä postausta niin lyhyesti tai pitkästi kuin haluat. Lukisimme mielellämme ruokamatkailuun liittyviä kommentteja, muistoja ja sen sellaista. Muista liittää kommenttiin sähköpostiosoitteesi. Jos laitat sen sille kuuluvaan kenttään, ei osoite näy muille kuin minulle. Otan voittajaan yhteyttä sähköpostitse ja liput (2 kpl) lähetetään perinteisellä postilla.
Arvonta päättyy keskiviikkona 13.1.2016 klo 24.00! Onnea arvontaan!
92 Comments
Hei vaan! Mieleenpainuvin ateria on syöty eteläisessä Ranskassa, Gourdonin kukkulalla sijaitsevassa Kotkan pesä -nimisessä ravintolassa. Saavuttiin sinne pakettimatkalaisten kyydissä linja-autolla. Matkalaiset jäivät aterioimaan parkkialueen lähellä sijaitsevaan ravintolaan, me jatkoimme portaita ylös kukkulakaupunkiin ja siihen upeaan ravintolaan. Saatiin näköalapaikat ja listat eteemme: alkupalaksi hanhenmaksaa kera tryffelin (hippuset salaatin päällä) ja pääruuaksi upeaksi paistettu nahallinen lohifile, tuoreita sämpylöitä ja upeaa viiniä lähiseudun viinitilalta (jossa itse kävimme vuotta aiemmin) ja jälkiruuaksi sorbetti- ja jäätelövalikoima. Ja kaikki maistui aivan upealta! Tietokoneen näytöllä komeilee kuva kyseisestä ravintolasta, josta aukeaa huikeat näköalat kauas alas rotkoon. Ja nähtiin se kotkakin liitelemässä taivaalla, tähyillen alas valtakuntaansa. Kokemus vailla vertaa! Iloista talven jatkoa, näin kesäherkkuja muistellen!
Vau mikä kokemus maisemineen kaikkineen! Kuulostaa kerrassaan ihanalta ja erittäin herkulliselta. Hanhenmaksaa ja tryffeliä, huhhuh! 🙂 Kiitos muiston jakamisesta ja iloista talven jatkoa sinullekin!
Niin vähän on päässyt matkustamaan ? ..
Keväällä päästään kuitenkin puoliskon kanssa Rooman ja sitä odotan kovasti! Toivottavasti saadaan upeita kokemuksia niin nähtävyyksien kuin ruuankin suhteen!
Oi ihana Rooma! Saatte varmasti upeita kokemuksia! Rooma on ihan mun lemppari. 🙂
Meksikon matkalla sain hyvässä ravintolassa huonoa ruokaa ja ruuan seassa oli vielä folion palasia. Turkissa olen saanut aina maukasta ruokaa. Idän ruuat vielä maistamatta.
Yyhh, folion palasia.. Ei kuulosta kivalta. Turkin ruokakulttuurista minullakin on hyviä kokemuksia, varsin vähän tosin vielä. Voisin hyvinkin lähteä Turkkiin ruokamatkalle. Hmm, pitäisiköhän alkaa suunnitella reissua. Tässä tulee ihan kauhea matkakuume. 🙂
Turkissa olen saanut yleensä aina loistavaa, tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Kerran tosin yhdessä nähtävyyskohteessa saimme pakastevihanneksia, mikä oli ainutlaatuisuudessaan hyvin hämmentävä kokemus 😀
Mukana arvonnassa.
Yhh, pakastevihanneksia! Ainutlaatuinen kokemus kieltämättä varmasti. 😀
Ei mikään kovin omaperäinen vastaus mulla, mutta ylivoimaisesti parasta ruokaa olen saanut Italiassa asumieni vuosien aikana, erityisesti aina etelä-Italiassa reissatessani. 🙂 Mulle paras ruokaparatiisi kaikista on Napoli, totta kai pizzansa ansiosta mutta ehdottomasti muutenkin.
Italia on kiistatta ruokakohteiden kuningas, ainakin jos minulta, ja näköjään myös monelta muultakin kysytään. Napolin pizzoja minunkin on ihan pakko päästä maistamaan. Mitä pikemmin sen parempi!
Islannissa oli mahtavaa saada paikallisen kokkaamaa ruokaa, varsinkin kalaa!
Kuulostaa ihanalta. Kyllä mullekin kelpaisi islantilaisten kokkaama kala paikan päällä nautittuna. Namm!
En ole koskaan käynyt Islannissa, mutta sinne pääsy on haaveeni. Haluaisin päästä tutustumaan paikalliseen ruokaan ? Matkamessuilta odotan fiilistelyä ja tarjouksia.
Oi, mäkin haluaisin Islantiin! Enimmäkseen luonnon ja issikoiden takia, mutta tottakai myös paikalliseen ruokakulttuuriin tulisi tutustuttua sielläkin. 🙂
Ruokamatkalle lähtisin ehdottomasti Italiaan!
No ehdottomasti! Italia on paras! 🙂
Par aikaa kiertelen Thaimaata ja täytyy kyllä todeta, että ruokavalinnat jokaisessa käydyssä ravintolassa on osunut ihan nappiin… tän maan keittiö on vaan jotain niin parasta… ☺
Thaimaalainen ruoka on kieltämättä herkullista. Itse en ole päässyt maistelemaan sitä vielä paikan päälle, mutta toivottavasti tulevaisuudessa pääsen. 🙂
Thaimaaseen myös menossa ja osaksi myös ruokamatkalle 😛 Intialainen ruoka kiinnostaisi myös.
Ruokamatka Thaikuissa. Alkaa kuulostaa entistä houkuttelevammalta. Intialainen ruoka on ihanaa. Jostain syystä se maistuu mulle parhaiten talvella kun ulkona on kylmä. Ehkä ne on ne mausteet, jotka lämmittävät pakkasessa palelevaa.
Mä haluaisin päästä syömään meksikolaista ruokaa Meksikossa jotta voisin ihan oikeasti väittää tykkääväni meksikolaisesta… tosin juuri tällä hetkellä kielen päällä on dommarilaiset herkut, sillä suunnitelmissa olisi lähteä keväällä Dominikaaniseen! 🙂
Joo meksikolaista Meksikossa! Mulle myös! Ihanalta kuulostaa nuo teidän matkasuunnitelmat. Tässä tulee ihan kauhea matkakuume kun lukee näitä teidän kommentteja. Tulevat Matkamessut ei auta asiaa yhtään. 😀
Pastan ja viinin ystävänä ehdottomasti Italia! Se aito on vielä kokematta. Olisi mukava päästä suunnittelemaan ensikesän matkaa lämpimään ja opettaa lapsillekin kulinaristisia nautintoja?.
Italia on paras! Meillä oli suunnitelmissa viettää ensi kesänäkin muutama viikko Italiassa, mutta pieni tulokas päätti toisin ja Italian loma siirtyi näillä näkymin vuodella eteenpäin. Ajankohta matkalle olisi nimittäin ollut kesäkuu, ja vaikka synnyttäminen Toscanan viinikukkuloiden keskellä kuulostaakin ihan kauniilta ajatukselta, niin taidan silti mieluummin olla Suomessa kun h-hetki koittaa. 🙂
Uskoisin että italialaisen keittiön maut ovat helppoja myös lapsille. Niistä on hyvä aloittaa kulinarististen nautintojen opettaminen. 🙂
Mieleenpainuvia ruokakokemuksia on erityisesti Italiasta, jossa yksinkertaisetkin annokset on olleet rakkaudella tehtyjä. Toisenlainen makumaailma on sitten raikkaat korealaiset ruuat, niitä en tosin ole maistanut autenttisessa ympäristössä. Arvonnassa mukana!
Italialaiset ruoat ovat nimenomaan rakkaudella tehtyjä. Hyvin kuvailtu. 🙂 Korealainen ruoka minuakin kiinnostaa.
Mieleenpainuva ruokakokemus oli pienellä Filippiinien saarella, josta ei tahtonut löytyä hyvää paikallista ruokaa ollenkaan, mutta sieltä löytyi loistava italialainen jossa sitten söimmekin koko viikon 🙂 Seuraavan ruokamatkan tekisin Kreikkaan.
Haha, italialainen ruoka pelasti jälleen! 😀 Ruokamatka Kreikkaan on ollut mullakin haaveissa. Tai tarkemmin ottaen ruokamatka Kreetalle. Vielä en ole päässyt toteutusasteelle, mutta jonain päivänä varmasti pääsen. Kreeta lienee helppo lapsenkin kanssa ja säät siellä suosivat vielä myöhään syksylläkin. Ehkäpä löydän itseni kreetalaisten herkkujen ääreltä nopeammin kuin arvaankaan. En pistäisi hanttiin. 😀
Meksikon matka oli todellinen ruokailotulitus! Sinne kun pääsisi uudelleen tacojen ja guacamolen äärelle niin olisin onnellinen!
Myös jäätelö ja mansikkamargaritat maistuivat tavallista paremmilta lämpimän auringon alla rannalla makoillessa 🙂
Joooo, mullekin tacoja ja quacamolea! Ja mansikkamargaritaa! Ja jäätelöä! Nyt tuli nälkä. 🙂
Aasialainen ruoka on heikkouteni, joten Thaimaassa ja Malesiassa herkuteltiin erityisesti. Nyt toivn pääseväni keväällä Toscanaan ja odotan aivan erityisesti jätskejä ja juustoja 😀
Namm, Italian jätskit ja juustot ovat herkullisia ympäri saapasmaan. Maistuisi mullekin. Myös aasialainen ruoka on herkkua.
Nizzassa vuokra-asunnossa kokkailumme tuoreista raaka-aineista. :p Ihanat sitruunat, kasvikset ja hedelmät sekä kalat. Niin ja parvekkeella nautitut isot jättiravunpyrstöt. Lempeä Välimeren ilmasto helli, ja kynttilä loi tunnelmaa. Kaipaan niin takaisin. <3 🙂
Voi että miten ihanan kuuloista. Voin ihan kuvitella itseni sinne parvekkeelle jättiravunpyrstöjen ääreen. Mmmm.. 🙂 Kun kokkaa itse reissussa, pääsee jotenkin paljon paremmin sisään paikalliseen ruokakulttuuriin. Minä nautin erityisesti ulkomaalaisissa ruokakaupoissa kiertelystä silloinkin kun käytössä ei ole omaa keittiötä. On ihana katsella kaikkia herkullisia tuoreita raaka-aineita etenkin Välimeren seudulla.
Innistukseni munakoisoon syntyi kun asuimme perheeni kanssa Roomassa. Päätimme nuoremman veljen kanssa tehdä jotain ”eksoottista ” äidin italialaisesta keittokirjasta ja päädyimme mozzarella munakoiso vuokaan ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä!
Mozzarellaa ja munakoisoa. Nam, mikä yhdistelmä! Ja hei, vähänkö mä olen kateellinen siitä että olet asunut Roomassa. Mäkin haluan. Ehkä vielä jonain päivänä..?
Olin Saksassa orkesterin kanssa matkalla ollessani 13 (ensimmäisiä varsinaisia ulkomaanmatkoja siis). Meille oli joka päivä varattu muistaakseni pari ruokailua etukäteen ja yksi niistä oli aika mieleenpainuva: kunnon wursti hapankaalipedillä, ei muuta. Ei ihan ollut teini-ikäisen makuun (eikä varmaan maistuisi vieläkään…) mutta ainakin oli perinteinen ateria ja mieleenpainuva kokemus 😀
Hihhih, no on varmasti ollut mieleenpainuva kokemus. Voin kuvitella itseni teini-ikäisenä wurstin ja hapankaalin äärellä. Ei olisi välttämättä maistunut silloin, mutta nyt kyllä maistuisi! 🙂
Haluaisin matkustaa ruokamatkalle Italiaan ja tutustua samalla myös viinitiloihin!
Joooo, mä tuun mukaan! 😀
Mielelläni matkustaisin ruokamatkalle Ranskaan
Ranskalainen keittiö on kieltämättä ihana. Ihastuin siihen entistä syvemmin taannoisella Nizzan reissulla. Nams!
Rakkauteni ruokaan (erityisesti juuri espanjalaiseen sellaiseen) heräsi matkustaessani Espanjassa. Pitkät ruokailuhetket, ihanat ihmiset ympärillä ja mitä maistuvin ruoka… Löysin tuolloin itsestäni kulinaristin 😉
Kaikki Välimeren maat ovat kyllä herkullisia. Espanjalaiseen keittiöön minäkin haluaisin tutustua vielä paremmin. Niin paljon ihania ruokakohteita, niin vähän mahdollisuuksia matkustaa..
Erikoisinta ruokaa olen saanut Japanissa. Osa oli erinomaista, osa ei niinkään, erityisesti kurpitsamuhennos ja pienet linnut ovat jääneet mieleeni… Kaikesta huolimatta suunnittelen uutta matkaa Japaniin!
Japanilaiseen ruokakulttuuriin tutustuminen ja ylipäätään matka Japaniin on minunkin haavelistallani. Vielä jonain päivänä.. 🙂
Lukion päättymisen kunniaksi kävin koulukaverini kanssa Kiinan Pekingissä. Vähintäänkin mielenkiintoinen elämys koska ruokalistat olivat kaikki kiinaksi eikä englannista tietoakaan. ? Hotellissa sai tulisen ja maukkaan aamiaisen päivän aloituksesi mutta päivemmällä ravintolassa käynti oli toisinaan mieltä epäilyttävää. Kerran naapuripöydässä näytti olevan jäädytettyä kanan päätä tai vastaavaa. Mieti sillä hetkellä että saakohan samaa omaan pöytään jos valitsisi kiinan menusta summamutikassa? ?
Hahaha, voi ei, voin kuvitella tuskanne kun yritätte olla valitsematta summanmutikassa juuri sitä annosta, jossa on kanan pää. 😀 Sokkona tilatessa tulee ainakin maistettua kaikenlaista kun ei tiedä mitä tilaa.
En ole hirveästi matkustellut missään eksoottisissa paikoissa, mutta kyllä aito kreikkalainen ruoka (hummus, tsaziki, feta, kunnon moussaka, oliivit yms) on vaan niin hyvää! Amerikan reissulla olen syönyt parhaat pohvit, sushit ja jälkkärit 🙂
Kyllä, kreikkalainen ruoka toimii aina ja jenkeissäkin saa usein hyvää ruokaa. Jälkimmäisessä reissatessa en vaan meinaa millään tottua valtavaan annoskokoon vaan tilaamme aina ihan liikaa ruokaa. Usein kun pelkän alkuruoan jakamalla saisi molemmat mahan täyteen.
Täydellistä baba ganoushia ja hummusta sain viime kevään perhelomalla all inclusive hotellin buffetista, usko tai älä!! En odottanut suurempia ruoalta (en ole mikään hotellibuffettien ylin ystävä), mutta hotellimme ruoka oli taivaallisen hyvää! Jo pelkät salaatit ja kaikki kreikkalaiset tahnat ja muut olivat täydellisiä ❤️ Jälkkäreiden suurena ystävänä ehdottomasti parhaimmat (ja luonnollisesti suurimmat) olen syönyt asuessamme Jenkeissä. En ole missään muualla saanut yhtä täydellisiä juustokakkuja, keksejä ja jäätelöannoksia asiaankuuluvine lisukkeineen (Hello deep fried Oreos ;))
No hello deep fried Oreos täältäkin vaan! Olen kuullut kyseisestä herkusta mutten ole vielä maistanut. Kuulostaa niin överiltä että sen on pakko olla hyvää. Jenkkien jälkkärit on muutenkin hyviä. Etenkin ne juustokakut…slurps!
Hotellibuffatkin voivat näköjään yllättää. Joskus moinen ihme on osunut minunkin kohdalleni. 😀
Parasta sushia Yhdysvalloissa! Haluaisin päästä kokemaan sushit vielä Japanissa…ovatkohan ne lainkaan samanlaisia vai jotain vielä parempaa? Itselläni on mielikuva jotenkin yksinkertaisemmasta sushista Japanissa kuin esim Amerikassa, mutta voin olla väärässä 🙂
Mullakin on sellainen mielikuva, että Japanissa sushiannokset ovat yksinkertaisempia kuin Yhdysvalloissa, mutta en tiedä varmasti, sillä Japani on vielä kokematta. Jenkeissä kaikki on överimpää. Niin voisi kuvitella olevan sushinkin kohdalla. 🙂
Söin parhaimman loma-ateriani viime marraskuussa Tokiossa Daiwa Sushissa Tsukijin kalatorilla. Oli tosi mahtavaa kun kalat näyttivät ja maistui oikeasti siltä että ne oli vastikään pyydetty merestä ilman että ne olisi käyneet pyörähtämässä kalatehtaan kautta. Paikka oli hintava ja sinne oli tunnin jono, mutta kokemus oli sen arvoinen!
Kuulostaa jonottamisen arvoiselta. Tuoretta kalaa tokiolaisella torilla. Jaksaisin minäkin varmaan seistä jonossa tunnin sen eteen. 🙂
Matkustelussa itselleni yksi selkeästi tärkeimmistä asioista on hyvien ravintoloiden ja kahviloiden löytäminen. Yleensä etsimmekin puolisoni kanssa ennakkoon kivoimmat ruokapaikat, jotta meillä on mukana hyvänpituinen lista osoitteita minne mennä jos nälkä yllättää. Vaikka emme yleensä etsikään mitään kovin hienoja ravintoloita, on kivaa koittaa löytää kaupungeista trendikkäitä ja nuorekkaita paikkoja. Ehdottomasti haluamme aina käydä edes kerran syömässä jotain paikallista erikoisuutta, toisaalta listallemme pääsee aina jokunen sushi-, pizza- ja hampurilaispaikkakin.
Ihanin ruokamatkamuisto lienee viime vuodelta Budapestista, missä löydettiin ihana puutarhamainen sisäpiharavintola, ns. ”ruinpub”-tyyliin, mutta ihanan valoisa ja tyylikäs paikka. Tosi kaunis paikka missä pystyi hiljentymään viinilasin äärelle ja rentoutumaan. Ravintolassa tarjottu paikallinen ruokakin oli todella herkullista. Budapestin matka painuikin mieleen ihanan rentouttavana ja romanttisena kulttuurimatkana.
Kuulostaa hyvin samanlaiselta matkailulta mitä me harrastamme. Ruoka on aina pääosassa ja yleensä keräämme listan mielenkiintoisista ravintoloista jo etukäteen. Listalle pääsee monentyyppisiä paikkoja hampurilaispaikasta fiiniin kalaravintolaan. Budapest on mulla muuten kärkisijoilla kun mietin seuraavaa kaupunkilomakohdetta Euroopassa. Voisin etsiä käsiini tuon mainitsemasi sisäpiharavintolan. 🙂
Joka maassa on toistaiseksi löytynyt herkullista syötävää ja idyllisiä ruokapaikkoja. Kummallista kyllä, Budapestin eläintarhan läheisyydestä löytynyt ravintola on toistaiseksi tarjonnut ehkä maittavimman kokonaisuuden. En muista enää ravintolan nimeä, sillä käynnistä on jo aikaa. Paikka oli kuitenkin täysin naisten johtama ja vetämä, ja se oli muistaakseni kopio jostakin toisesta huippuravintolasta. No oli miten oli, pitkän kaavan mukaan syötiin ja erinomaista oli.
Kiva kuulla että Budapestista on löytynyt hyviä ruokakokemuksia. Kuten edelliselle kommentoijalle jo totesinkin, on Budapest kärkisijoilla seuraavaa kaupunkilomaa suunnitellessani. On tietysti mahtavaa kuulla että sieltä löytyy hyvää ruokaa, sillä ruokamatkailu on meidän juttumme. 🙂
Italiassa ruoka on ollut lähes aina mahtavaa!
Allekirjoitan tämän väitteen täysin! 🙂
Kroatiassa Bracin saarella oli ihania leipomoherkkuja,burek taisi olla yks perinteisistä herkkusyötävistä 😛 Ei ehkä terveellisimmästä päästä,mutta kuitenkin.
Ei kai sitä lomalla tarvitse miettiäkään herkkujen terveellisyyttä. Sitä varten on arki. 🙂
Mieleen on jäänyt vuosia sitten ruokailu Kanarialla paikallisessa kalaravintolassa. Oli sellainen paikka, jossa ei illalla näkynyt yhtäkään turistia ja paikallisten puheensorina sai aikaan melkoisen metelin. Maistoin ensimmäistä kertaa ”ryppypottuja” Mojo-kastikkeen kanssa. Niin simppeliä ja aivan taivaallista 🙂
Paikallisten suosimat ravintolat ovat aina parhaita. Ryppypottuja minunkin tekisi mieli maistaa. Olen kuullut niistä niin paljon hyvää Kanarian matkailijoilta.
Yksi hauskoista ruokamuistoista on Puolan reissulta. Krakovasta raahattiin mukaan melkoinen satsi makkaroita ja niitä sitten kivikasvoinen tullitäti ihmetteli ja leukaperiään kiristeli. Saatiin onneksi kuitenkin makkarat mukaan eikä tarvinut alkaa niitä kentällä popsia
Hahaha, siinäpä olisikin ollut popsimista kun olisitte vetäneet kaikki makkarat naamariin kentällä. 😀 Tullitädin ilme olisi ollut näkemisen arvoinen.
Vaimon kanssa suunnitellaan omatoimimatkaa Sisiliaan lasten kanssa, ei malttaisi odottaa ?
Oijoi, Sisilia on ihana. Haluaisin kierrellä saarta enemmänkin, olen käynyt toistaiseksi vain Messinassa. Maistakaa ainakin cannolo-nimistä leivonnaista! Se on herkkua! 🙂
Ollaan testattu erilaisia lomia: all inclusive on pienten lasten kanssa helppo, nyt kiinnostus on erityisesti terveellistä ruokaa tarjoavissa täydenpalvelun lomakeskuksissa. Viimeksi oltiin omatoimimatkalla kanarialla ja alueen (vähän syrjässä) ruoka tarjonta oli todella huono ja ensimmäistä kertaa päädyin kokkailemaan lomalla. Iloinen asia oli ruokakaupoista löytyvät erilaiset tuotteet: esim vuohenmaitokerma! Sitä muuten ei saa suomesta
🙁
Reissussa kokkaaminen on hyvä tapa päästä sisään paikalliseen ruokakulttuuriin, vaikka onkin toki hieman työlästä. Helpompaa on mennä valmiiseen pöytään, mutta toki jos ravintolaruoka on huonoa, kokkaa mielellään itse.
Erilaisista lomista tuli mieleen, että meidänkin lomat saattavat hieman muuttua nyt kun on vauva tulossa. Omatoimisuus saattaa vaihtua ainakin osittain mahdollisimman valmiisiin paketteihin ja ollaanpa me mietitty jopa matkailuautolla reissaamista. Se voisi olla paras vaihtoehto pienen vauvan kanssa.
Parasta ruokaa olen tähän mennessä saanut Malesiassa Borneolla. Haluaisin ehdottomasti päästä joskus Japaniin matkalle, toki myös muiden asioiden takia, mutta ruokakulttuuriin olisi hienoa päästä tutustumaan!
Mmm, Malesian Borneo kuulostaa ihanalta. Ja japanilainen ruokakulttuuri minuakin kiinnostaa. Seuraavan kaukomatkan voisi tehdä Japanin suuntaan.
Kaipuu rantalomalle olisi suuri. Rakastan matkailua ja viimeinen rantaloma on vuodelta 2013 ja tuon jälkeen elämä muuttui minusta riippumattomien syiden vuoksi sellaiseksi, että en tiedä koska tulen enää seuraavan kerran rantalomalle pääsemään. Olisi kuitenkin silti ihanaa päästä fiilistelemään matkustelua matkamessuille, koska siellä on niin ihana tunnelma. ^^
Voi, toivottavasti pääset pian rantalomalle ja onneksi messuilla voi fiilistellä kaikenlaisia matkoja! Onnea arvontaan! 🙂
Ruokamatka Italiaan ehdottomasti.
No ehdottomasti! Olen täysin samaa mieltä. 🙂
Yksi paikka, jossa aina pitää käydä syömässä jos kulmille eksyy on Fuengirolassa argentinalainen ravintola Cosquin. Sympaattinen perheravintola, jossa liha on aina aivan loistavaa, tunnelma lämmin ja hintatasao suomalaisittain tarkasteltuna tosi edullinen. Oi että meninkin ajattelemaan heidän pihvejään, pitääkö tässä varata taas lentoliput!
Mmm, argentiinalaisia pihvejä.. On varmasti hyvää!
En voi sanoa missä olisin syönyt parasta ruokaa, hyvää ruokaa on niin monenlaista ja myös paikka ja seura vaikuttaa. Mieleenpainuva oli kuitenkin erään pizzan tilaaminen vuosia, vuosia sitten Prahassa. Paikka oli pieni paikallinen pizzeria laitakaupungilla, listaa ei ollut englanniksi eikä tarjoilijakaan puhunut mitään ulkomaanelävien kieltä. Hirveä nälkä ja kiirekin oli, jotain oli pakko tilata. Tökkäsin sormen listalle ja tovin päästä oli pizzalaatikkokourassa. Napattiin lätty mukaan ja kävellessä sitten taiteilin kannen auki. Meinasi lentää jorpakkoon saman tien koko loota. Kannen alta möllötti kokonaisia pikkumustekaloja, pizza oli täynnä anjovista, simpukkaa ja katkarapuja. Katkaravut ainoita mitä tuohon aikaan suostuin syömään, joten ei kun närppimään niitä kammotuksia pois pizzan päältä. Pohjassa oli maissia, mikä tuntui tuohon aikaan olevan kovin suosittu täyte Prahan pizzerioissa, sitä sitten pupelsin poskeen pohjan ja katkarapujen kanssa.
Voi ei miten huono tuuri että onnistuit valitsemaan juuri mereneläväpizzan! Minulle merenelävät maistuisivat, mutta maissi kuulostaa hieman oudolta.. Kiitos kun jaoit tämän muiston! Näitä on hauska lukea. 🙂
En muista mitään ihan hirvittävän kamalaa reissussa ikinä syöneeni. Ehkä aika on kullannut muistot. Yksi erikoinen ruokailukokemus on Riiassa Lido-ravintola. Ketjulla on nykyään pienempiä paikkoja myös Eestissä, mutta ensikosketukseni konseptiin oli iso hirsirakennuksessa sijaitseva jättimäinen ravintola, se ns. pääpaikka. Ihmeteltävää riitti, ruoka oli maistuvaa ja kummasti tuli syötyä ja maisteltua enemmän kuin muuten. Hintataso oli tuolloin vielä todella edullinen, nykyään hinnat ovat nousseet tosi paljon. Aivan loistavaa isolla seurueella, jossa on ruokanirsoja joka lähtöön, kaikille löytyi jotain
Kuulostaa hyvältä. On aina plussaa että ruokanirsoillekin löytyy jotain. Ravintolan valitseminen on yllättävän vaikeaa jos matkaseurueeseen kuuluu monta erilaista ruokavaliota noudattavaa tai muuten vaan nirsoa ruokailijaa.
Täytyy tunnustaa, että Lappi on itseltäni jäänyt vielä käymättä ja kokematta.
Viron monipuolinen ravintolatarjonta on jäänyt kokematta.
Viron ravintolatarjontaan minunkin pitäisi ehdottomasti tutustua paremmin. Siellä on kuulemma nykyään vaikka mitä ihanaa. Ja Lappi! Se on mulla kotimaanmatkojen haavelistan kärjessä. Leikittelemme jo vähän ajatuksella lähteä kiertämään Lappia jo tänä vuonna. Kesällä syntyvä pikkubloggaaja vaan hieman hankaloittaa matkasuunnitelmien tekemistä. 🙂
Tahtoisin kovasti varata matkan matkamessuilta!
Niin minäkin! Vaikka useammankin matkan!
Ensimmäisenä tulee parhaista ruokamuistoista mieleen Cozumelin saari meksikossa. Ai että, meksikolainen ruoka sai siellä ihan uuden merkityksen ja opimpa myös syömään guacamolea jota ennen vihasin yli kaiken. Olisko niillä oikeesti tuoreilla raaka-aineilla ollut jotain tekemistä asian kanssa =)
Veikkaan että yksi eniten väärin ymmärretyistä ruoista Suomessa on juurikin meksikolainen ruoka. Moni ajattelee sen olevan kaupoista löytyvää tex mex -mössöä (joka on toki hyvää tietyissä tilanteissa) ja esimerkiksi kaupan guacamole ei ole oikeaa guacamolea nähnytkään. Aito meksikolainen on varmasti sata kertaa parempaa. Minäkin haluaisin päästä maistelemaan sitä paikan päälle. 🙂
Viime vuonna oltiin Italian Firenzessä. Vanhakaupunki ja tunnelmalliset ravintolat veivät koko sydämestä makujen maailmaan!
Mekin ihastuttiin viime kesänä Firenzeen. 🙂