Suomen suurin matkablogiyhteisö

Voita liput Matkamessuille

On aika pistää pika-arvonta pystyyn ja jakaa kaksi lippua Matkamessuille kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken. Haluamme pitää arvonnan helppona, joten pelkkä kommentti riittää. Aiheeksi voisimme ottaa blogin aihepiirit eli ruoan ja matkailun. Kerro vaikka minne matkustaisit mieluiten ruokamatkalle tai missä päin maailmaa olet saanut parasta/huonointa/mieleenpainuvinta ruokaa. Arvonta päättyy keskiviikkona 13.1.2016 keskiyöllä eli klo 24.00.

Matkamessut järjestetään tänäkin vuonna keskellä kylmintä talvea, kun matkakuume kutittelee pahiten jalkapohjia. Paikkana on tuttuun tapaan Helsingin Messukeskus ja messut ovat auki yleisölle 22.-24.1.2016. Torstaina 21.1. messuilla on ammattilaispäivä. Me palloilemme paikalla ainakin osan ajasta, joten tule ihmeessä vetäisemään hihasta jos näet meidät.

Arvonnan ohjeet: Kommentoi tätä postausta niin lyhyesti tai pitkästi kuin haluat. Lukisimme mielellämme ruokamatkailuun liittyviä kommentteja, muistoja ja sen sellaista. Muista liittää kommenttiin sähköpostiosoitteesi. Jos laitat sen sille kuuluvaan kenttään, ei osoite näy muille kuin minulle. Otan voittajaan yhteyttä sähköpostitse ja liput (2 kpl) lähetetään perinteisellä postilla.

Arvonta päättyy keskiviikkona 13.1.2016 klo 24.00! Onnea arvontaan!

Previous Post Next Post

92 Comments

 • Reply Sanni maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 12:44

  Hei vaan! Mieleenpainuvin ateria on syöty eteläisessä Ranskassa, Gourdonin kukkulalla sijaitsevassa Kotkan pesä -nimisessä ravintolassa. Saavuttiin sinne pakettimatkalaisten kyydissä linja-autolla. Matkalaiset jäivät aterioimaan parkkialueen lähellä sijaitsevaan ravintolaan, me jatkoimme portaita ylös kukkulakaupunkiin ja siihen upeaan ravintolaan. Saatiin näköalapaikat ja listat eteemme: alkupalaksi hanhenmaksaa kera tryffelin (hippuset salaatin päällä) ja pääruuaksi upeaksi paistettu nahallinen lohifile, tuoreita sämpylöitä ja upeaa viiniä lähiseudun viinitilalta (jossa itse kävimme vuotta aiemmin) ja jälkiruuaksi sorbetti- ja jäätelövalikoima. Ja kaikki maistui aivan upealta! Tietokoneen näytöllä komeilee kuva kyseisestä ravintolasta, josta aukeaa huikeat näköalat kauas alas rotkoon. Ja nähtiin se kotkakin liitelemässä taivaalla, tähyillen alas valtakuntaansa. Kokemus vailla vertaa! Iloista talven jatkoa, näin kesäherkkuja muistellen!

  • Reply Martina maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 13:01

   Vau mikä kokemus maisemineen kaikkineen! Kuulostaa kerrassaan ihanalta ja erittäin herkulliselta. Hanhenmaksaa ja tryffeliä, huhhuh! 🙂 Kiitos muiston jakamisesta ja iloista talven jatkoa sinullekin!

 • Reply Piia Raisiola maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 13:08

  Niin vähän on päässyt matkustamaan ? ..
  Keväällä päästään kuitenkin puoliskon kanssa Rooman ja sitä odotan kovasti! Toivottavasti saadaan upeita kokemuksia niin nähtävyyksien kuin ruuankin suhteen!

  • Reply Martina maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 14:43

   Oi ihana Rooma! Saatte varmasti upeita kokemuksia! Rooma on ihan mun lemppari. 🙂

 • Reply Taika maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 13:14

  Meksikon matkalla sain hyvässä ravintolassa huonoa ruokaa ja ruuan seassa oli vielä folion palasia. Turkissa olen saanut aina maukasta ruokaa. Idän ruuat vielä maistamatta.

  • Reply Martina maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 14:45

   Yyhh, folion palasia.. Ei kuulosta kivalta. Turkin ruokakulttuurista minullakin on hyviä kokemuksia, varsin vähän tosin vielä. Voisin hyvinkin lähteä Turkkiin ruokamatkalle. Hmm, pitäisiköhän alkaa suunnitella reissua. Tässä tulee ihan kauhea matkakuume. 🙂

 • Reply Pimassou maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 13:26

  Turkissa olen saanut yleensä aina loistavaa, tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Kerran tosin yhdessä nähtävyyskohteessa saimme pakastevihanneksia, mikä oli ainutlaatuisuudessaan hyvin hämmentävä kokemus 😀
  Mukana arvonnassa.

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:19

   Yhh, pakastevihanneksia! Ainutlaatuinen kokemus kieltämättä varmasti. 😀

 • Reply Salla Ezzaiali maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 13:53

  Ei mikään kovin omaperäinen vastaus mulla, mutta ylivoimaisesti parasta ruokaa olen saanut Italiassa asumieni vuosien aikana, erityisesti aina etelä-Italiassa reissatessani. 🙂 Mulle paras ruokaparatiisi kaikista on Napoli, totta kai pizzansa ansiosta mutta ehdottomasti muutenkin.

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:20

   Italia on kiistatta ruokakohteiden kuningas, ainakin jos minulta, ja näköjään myös monelta muultakin kysytään. Napolin pizzoja minunkin on ihan pakko päästä maistamaan. Mitä pikemmin sen parempi!

 • Reply Anette maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 13:56

  Islannissa oli mahtavaa saada paikallisen kokkaamaa ruokaa, varsinkin kalaa!

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:21

   Kuulostaa ihanalta. Kyllä mullekin kelpaisi islantilaisten kokkaama kala paikan päällä nautittuna. Namm!

 • Reply Nelliina maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 14:59

  En ole koskaan käynyt Islannissa, mutta sinne pääsy on haaveeni. Haluaisin päästä tutustumaan paikalliseen ruokaan ? Matkamessuilta odotan fiilistelyä ja tarjouksia.

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 11:56

   Oi, mäkin haluaisin Islantiin! Enimmäkseen luonnon ja issikoiden takia, mutta tottakai myös paikalliseen ruokakulttuuriin tulisi tutustuttua sielläkin. 🙂

 • Reply Kati maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 15:58

  Ruokamatkalle lähtisin ehdottomasti Italiaan!

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 11:57

   No ehdottomasti! Italia on paras! 🙂

 • Reply AnnKat maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 16:46

  Par aikaa kiertelen Thaimaata ja täytyy kyllä todeta, että ruokavalinnat jokaisessa käydyssä ravintolassa on osunut ihan nappiin… tän maan keittiö on vaan jotain niin parasta… ☺

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 11:58

   Thaimaalainen ruoka on kieltämättä herkullista. Itse en ole päässyt maistelemaan sitä vielä paikan päälle, mutta toivottavasti tulevaisuudessa pääsen. 🙂

 • Reply Mirka maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 18:09

  Thaimaaseen myös menossa ja osaksi myös ruokamatkalle 😛 Intialainen ruoka kiinnostaisi myös.

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 11:59

   Ruokamatka Thaikuissa. Alkaa kuulostaa entistä houkuttelevammalta. Intialainen ruoka on ihanaa. Jostain syystä se maistuu mulle parhaiten talvella kun ulkona on kylmä. Ehkä ne on ne mausteet, jotka lämmittävät pakkasessa palelevaa.

 • Reply eve maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 18:10

  Mä haluaisin päästä syömään meksikolaista ruokaa Meksikossa jotta voisin ihan oikeasti väittää tykkääväni meksikolaisesta… tosin juuri tällä hetkellä kielen päällä on dommarilaiset herkut, sillä suunnitelmissa olisi lähteä keväällä Dominikaaniseen! 🙂

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:00

   Joo meksikolaista Meksikossa! Mulle myös! Ihanalta kuulostaa nuo teidän matkasuunnitelmat. Tässä tulee ihan kauhea matkakuume kun lukee näitä teidän kommentteja. Tulevat Matkamessut ei auta asiaa yhtään. 😀

 • Reply Marjo maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 18:58

  Pastan ja viinin ystävänä ehdottomasti Italia! Se aito on vielä kokematta. Olisi mukava päästä suunnittelemaan ensikesän matkaa lämpimään ja opettaa lapsillekin kulinaristisia nautintoja?.

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:06

   Italia on paras! Meillä oli suunnitelmissa viettää ensi kesänäkin muutama viikko Italiassa, mutta pieni tulokas päätti toisin ja Italian loma siirtyi näillä näkymin vuodella eteenpäin. Ajankohta matkalle olisi nimittäin ollut kesäkuu, ja vaikka synnyttäminen Toscanan viinikukkuloiden keskellä kuulostaakin ihan kauniilta ajatukselta, niin taidan silti mieluummin olla Suomessa kun h-hetki koittaa. 🙂

   Uskoisin että italialaisen keittiön maut ovat helppoja myös lapsille. Niistä on hyvä aloittaa kulinarististen nautintojen opettaminen. 🙂

 • Reply Hanna maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 19:37

  Mieleenpainuvia ruokakokemuksia on erityisesti Italiasta, jossa yksinkertaisetkin annokset on olleet rakkaudella tehtyjä. Toisenlainen makumaailma on sitten raikkaat korealaiset ruuat, niitä en tosin ole maistanut autenttisessa ympäristössä. Arvonnassa mukana!

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:07

   Italialaiset ruoat ovat nimenomaan rakkaudella tehtyjä. Hyvin kuvailtu. 🙂 Korealainen ruoka minuakin kiinnostaa.

 • Reply Ida maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 19:55

  Mieleenpainuva ruokakokemus oli pienellä Filippiinien saarella, josta ei tahtonut löytyä hyvää paikallista ruokaa ollenkaan, mutta sieltä löytyi loistava italialainen jossa sitten söimmekin koko viikon 🙂 Seuraavan ruokamatkan tekisin Kreikkaan.

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:09

   Haha, italialainen ruoka pelasti jälleen! 😀 Ruokamatka Kreikkaan on ollut mullakin haaveissa. Tai tarkemmin ottaen ruokamatka Kreetalle. Vielä en ole päässyt toteutusasteelle, mutta jonain päivänä varmasti pääsen. Kreeta lienee helppo lapsenkin kanssa ja säät siellä suosivat vielä myöhään syksylläkin. Ehkäpä löydän itseni kreetalaisten herkkujen ääreltä nopeammin kuin arvaankaan. En pistäisi hanttiin. 😀

 • Reply Jenny maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 20:49

  Meksikon matka oli todellinen ruokailotulitus! Sinne kun pääsisi uudelleen tacojen ja guacamolen äärelle niin olisin onnellinen!
  Myös jäätelö ja mansikkamargaritat maistuivat tavallista paremmilta lämpimän auringon alla rannalla makoillessa 🙂

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:10

   Joooo, mullekin tacoja ja quacamolea! Ja mansikkamargaritaa! Ja jäätelöä! Nyt tuli nälkä. 🙂

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 23:17

  Aasialainen ruoka on heikkouteni, joten Thaimaassa ja Malesiassa herkuteltiin erityisesti. Nyt toivn pääseväni keväällä Toscanaan ja odotan aivan erityisesti jätskejä ja juustoja 😀

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:11

   Namm, Italian jätskit ja juustot ovat herkullisia ympäri saapasmaan. Maistuisi mullekin. Myös aasialainen ruoka on herkkua.

 • Reply Kaura maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 23:40

  Nizzassa vuokra-asunnossa kokkailumme tuoreista raaka-aineista. :p Ihanat sitruunat, kasvikset ja hedelmät sekä kalat. Niin ja parvekkeella nautitut isot jättiravunpyrstöt. Lempeä Välimeren ilmasto helli, ja kynttilä loi tunnelmaa. Kaipaan niin takaisin. <3 🙂

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:14

   Voi että miten ihanan kuuloista. Voin ihan kuvitella itseni sinne parvekkeelle jättiravunpyrstöjen ääreen. Mmmm.. 🙂 Kun kokkaa itse reissussa, pääsee jotenkin paljon paremmin sisään paikalliseen ruokakulttuuriin. Minä nautin erityisesti ulkomaalaisissa ruokakaupoissa kiertelystä silloinkin kun käytössä ei ole omaa keittiötä. On ihana katsella kaikkia herkullisia tuoreita raaka-aineita etenkin Välimeren seudulla.

 • Reply Emma maanantai, 11 tammikuun, 2016 at 23:47

  Innistukseni munakoisoon syntyi kun asuimme perheeni kanssa Roomassa. Päätimme nuoremman veljen kanssa tehdä jotain ”eksoottista ” äidin italialaisesta keittokirjasta ja päädyimme mozzarella munakoiso vuokaan ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä!

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:15

   Mozzarellaa ja munakoisoa. Nam, mikä yhdistelmä! Ja hei, vähänkö mä olen kateellinen siitä että olet asunut Roomassa. Mäkin haluan. Ehkä vielä jonain päivänä..?

 • Reply saya tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 00:37

  Olin Saksassa orkesterin kanssa matkalla ollessani 13 (ensimmäisiä varsinaisia ulkomaanmatkoja siis). Meille oli joka päivä varattu muistaakseni pari ruokailua etukäteen ja yksi niistä oli aika mieleenpainuva: kunnon wursti hapankaalipedillä, ei muuta. Ei ihan ollut teini-ikäisen makuun (eikä varmaan maistuisi vieläkään…) mutta ainakin oli perinteinen ateria ja mieleenpainuva kokemus 😀

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:16

   Hihhih, no on varmasti ollut mieleenpainuva kokemus. Voin kuvitella itseni teini-ikäisenä wurstin ja hapankaalin äärellä. Ei olisi välttämättä maistunut silloin, mutta nyt kyllä maistuisi! 🙂

 • Reply eLiina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 07:05

  Haluaisin matkustaa ruokamatkalle Italiaan ja tutustua samalla myös viinitiloihin!

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:16

   Joooo, mä tuun mukaan! 😀

 • Reply TuulaV tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 10:52

  Mielelläni matkustaisin ruokamatkalle Ranskaan

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:17

   Ranskalainen keittiö on kieltämättä ihana. Ihastuin siihen entistä syvemmin taannoisella Nizzan reissulla. Nams!

 • Reply Maijai tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:20

  Rakkauteni ruokaan (erityisesti juuri espanjalaiseen sellaiseen) heräsi matkustaessani Espanjassa. Pitkät ruokailuhetket, ihanat ihmiset ympärillä ja mitä maistuvin ruoka… Löysin tuolloin itsestäni kulinaristin 😉

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:23

   Kaikki Välimeren maat ovat kyllä herkullisia. Espanjalaiseen keittiöön minäkin haluaisin tutustua vielä paremmin. Niin paljon ihania ruokakohteita, niin vähän mahdollisuuksia matkustaa..

 • Reply Tiina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 12:37

  Erikoisinta ruokaa olen saanut Japanissa. Osa oli erinomaista, osa ei niinkään, erityisesti kurpitsamuhennos ja pienet linnut ovat jääneet mieleeni… Kaikesta huolimatta suunnittelen uutta matkaa Japaniin!

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 14:20

   Japanilaiseen ruokakulttuuriin tutustuminen ja ylipäätään matka Japaniin on minunkin haavelistallani. Vielä jonain päivänä.. 🙂

 • Reply Mika tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 15:06

  Lukion päättymisen kunniaksi kävin koulukaverini kanssa Kiinan Pekingissä. Vähintäänkin mielenkiintoinen elämys koska ruokalistat olivat kaikki kiinaksi eikä englannista tietoakaan. ? Hotellissa sai tulisen ja maukkaan aamiaisen päivän aloituksesi mutta päivemmällä ravintolassa käynti oli toisinaan mieltä epäilyttävää. Kerran naapuripöydässä näytti olevan jäädytettyä kanan päätä tai vastaavaa. Mieti sillä hetkellä että saakohan samaa omaan pöytään jos valitsisi kiinan menusta summamutikassa? ?

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 16:14

   Hahaha, voi ei, voin kuvitella tuskanne kun yritätte olla valitsematta summanmutikassa juuri sitä annosta, jossa on kanan pää. 😀 Sokkona tilatessa tulee ainakin maistettua kaikenlaista kun ei tiedä mitä tilaa.

 • Reply Meri tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 15:31

  En ole hirveästi matkustellut missään eksoottisissa paikoissa, mutta kyllä aito kreikkalainen ruoka (hummus, tsaziki, feta, kunnon moussaka, oliivit yms) on vaan niin hyvää! Amerikan reissulla olen syönyt parhaat pohvit, sushit ja jälkkärit 🙂

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 16:15

   Kyllä, kreikkalainen ruoka toimii aina ja jenkeissäkin saa usein hyvää ruokaa. Jälkimmäisessä reissatessa en vaan meinaa millään tottua valtavaan annoskokoon vaan tilaamme aina ihan liikaa ruokaa. Usein kun pelkän alkuruoan jakamalla saisi molemmat mahan täyteen.

 • Reply Sini tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 15:36

  Täydellistä baba ganoushia ja hummusta sain viime kevään perhelomalla all inclusive hotellin buffetista, usko tai älä!! En odottanut suurempia ruoalta (en ole mikään hotellibuffettien ylin ystävä), mutta hotellimme ruoka oli taivaallisen hyvää! Jo pelkät salaatit ja kaikki kreikkalaiset tahnat ja muut olivat täydellisiä ❤️ Jälkkäreiden suurena ystävänä ehdottomasti parhaimmat (ja luonnollisesti suurimmat) olen syönyt asuessamme Jenkeissä. En ole missään muualla saanut yhtä täydellisiä juustokakkuja, keksejä ja jäätelöannoksia asiaankuuluvine lisukkeineen (Hello deep fried Oreos ;))

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 16:18

   No hello deep fried Oreos täältäkin vaan! Olen kuullut kyseisestä herkusta mutten ole vielä maistanut. Kuulostaa niin överiltä että sen on pakko olla hyvää. Jenkkien jälkkärit on muutenkin hyviä. Etenkin ne juustokakut…slurps!

   Hotellibuffatkin voivat näköjään yllättää. Joskus moinen ihme on osunut minunkin kohdalleni. 😀

 • Reply Mini tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 15:38

  Parasta sushia Yhdysvalloissa! Haluaisin päästä kokemaan sushit vielä Japanissa…ovatkohan ne lainkaan samanlaisia vai jotain vielä parempaa? Itselläni on mielikuva jotenkin yksinkertaisemmasta sushista Japanissa kuin esim Amerikassa, mutta voin olla väärässä 🙂

  • Reply Martina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 16:20

   Mullakin on sellainen mielikuva, että Japanissa sushiannokset ovat yksinkertaisempia kuin Yhdysvalloissa, mutta en tiedä varmasti, sillä Japani on vielä kokematta. Jenkeissä kaikki on överimpää. Niin voisi kuvitella olevan sushinkin kohdalla. 🙂

 • Reply Lauri Heiskanen tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 18:46

  Söin parhaimman loma-ateriani viime marraskuussa Tokiossa Daiwa Sushissa Tsukijin kalatorilla. Oli tosi mahtavaa kun kalat näyttivät ja maistui oikeasti siltä että ne oli vastikään pyydetty merestä ilman että ne olisi käyneet pyörähtämässä kalatehtaan kautta. Paikka oli hintava ja sinne oli tunnin jono, mutta kokemus oli sen arvoinen!

  • Reply Martina keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 10:55

   Kuulostaa jonottamisen arvoiselta. Tuoretta kalaa tokiolaisella torilla. Jaksaisin minäkin varmaan seistä jonossa tunnin sen eteen. 🙂

 • Reply Kirsikka tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 19:34

  Matkustelussa itselleni yksi selkeästi tärkeimmistä asioista on hyvien ravintoloiden ja kahviloiden löytäminen. Yleensä etsimmekin puolisoni kanssa ennakkoon kivoimmat ruokapaikat, jotta meillä on mukana hyvänpituinen lista osoitteita minne mennä jos nälkä yllättää. Vaikka emme yleensä etsikään mitään kovin hienoja ravintoloita, on kivaa koittaa löytää kaupungeista trendikkäitä ja nuorekkaita paikkoja. Ehdottomasti haluamme aina käydä edes kerran syömässä jotain paikallista erikoisuutta, toisaalta listallemme pääsee aina jokunen sushi-, pizza- ja hampurilaispaikkakin.

  Ihanin ruokamatkamuisto lienee viime vuodelta Budapestista, missä löydettiin ihana puutarhamainen sisäpiharavintola, ns. ”ruinpub”-tyyliin, mutta ihanan valoisa ja tyylikäs paikka. Tosi kaunis paikka missä pystyi hiljentymään viinilasin äärelle ja rentoutumaan. Ravintolassa tarjottu paikallinen ruokakin oli todella herkullista. Budapestin matka painuikin mieleen ihanan rentouttavana ja romanttisena kulttuurimatkana.

  • Reply Martina keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 10:58

   Kuulostaa hyvin samanlaiselta matkailulta mitä me harrastamme. Ruoka on aina pääosassa ja yleensä keräämme listan mielenkiintoisista ravintoloista jo etukäteen. Listalle pääsee monentyyppisiä paikkoja hampurilaispaikasta fiiniin kalaravintolaan. Budapest on mulla muuten kärkisijoilla kun mietin seuraavaa kaupunkilomakohdetta Euroopassa. Voisin etsiä käsiini tuon mainitsemasi sisäpiharavintolan. 🙂

 • Reply Jyrki tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 20:35

  Joka maassa on toistaiseksi löytynyt herkullista syötävää ja idyllisiä ruokapaikkoja. Kummallista kyllä, Budapestin eläintarhan läheisyydestä löytynyt ravintola on toistaiseksi tarjonnut ehkä maittavimman kokonaisuuden. En muista enää ravintolan nimeä, sillä käynnistä on jo aikaa. Paikka oli kuitenkin täysin naisten johtama ja vetämä, ja se oli muistaakseni kopio jostakin toisesta huippuravintolasta. No oli miten oli, pitkän kaavan mukaan syötiin ja erinomaista oli.

  • Reply Martina keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 10:59

   Kiva kuulla että Budapestista on löytynyt hyviä ruokakokemuksia. Kuten edelliselle kommentoijalle jo totesinkin, on Budapest kärkisijoilla seuraavaa kaupunkilomaa suunnitellessani. On tietysti mahtavaa kuulla että sieltä löytyy hyvää ruokaa, sillä ruokamatkailu on meidän juttumme. 🙂

 • Reply Jenniina tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 20:49

  Italiassa ruoka on ollut lähes aina mahtavaa!

  • Reply Martina keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 12:41

   Allekirjoitan tämän väitteen täysin! 🙂

 • Reply Jenni V tiistai, 12 tammikuun, 2016 at 21:41

  Kroatiassa Bracin saarella oli ihania leipomoherkkuja,burek taisi olla yks perinteisistä herkkusyötävistä 😛 Ei ehkä terveellisimmästä päästä,mutta kuitenkin.

  • Reply Martina keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 12:41

   Ei kai sitä lomalla tarvitse miettiäkään herkkujen terveellisyyttä. Sitä varten on arki. 🙂

 • Reply Peace keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 00:50

  Mieleen on jäänyt vuosia sitten ruokailu Kanarialla paikallisessa kalaravintolassa. Oli sellainen paikka, jossa ei illalla näkynyt yhtäkään turistia ja paikallisten puheensorina sai aikaan melkoisen metelin. Maistoin ensimmäistä kertaa ”ryppypottuja” Mojo-kastikkeen kanssa. Niin simppeliä ja aivan taivaallista 🙂

  • Reply Martina keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 12:42

   Paikallisten suosimat ravintolat ovat aina parhaita. Ryppypottuja minunkin tekisi mieli maistaa. Olen kuullut niistä niin paljon hyvää Kanarian matkailijoilta.

 • Reply Arhippa keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 00:51

  Yksi hauskoista ruokamuistoista on Puolan reissulta. Krakovasta raahattiin mukaan melkoinen satsi makkaroita ja niitä sitten kivikasvoinen tullitäti ihmetteli ja leukaperiään kiristeli. Saatiin onneksi kuitenkin makkarat mukaan eikä tarvinut alkaa niitä kentällä popsia

  • Reply Martina keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 12:43

   Hahaha, siinäpä olisikin ollut popsimista kun olisitte vetäneet kaikki makkarat naamariin kentällä. 😀 Tullitädin ilme olisi ollut näkemisen arvoinen.

 • Reply Jari Kallunki keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 10:22

  Vaimon kanssa suunnitellaan omatoimimatkaa Sisiliaan lasten kanssa, ei malttaisi odottaa ?

  • Reply Martina keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 12:45

   Oijoi, Sisilia on ihana. Haluaisin kierrellä saarta enemmänkin, olen käynyt toistaiseksi vain Messinassa. Maistakaa ainakin cannolo-nimistä leivonnaista! Se on herkkua! 🙂

 • Reply Miia keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 11:00

  Ollaan testattu erilaisia lomia: all inclusive on pienten lasten kanssa helppo, nyt kiinnostus on erityisesti terveellistä ruokaa tarjoavissa täydenpalvelun lomakeskuksissa. Viimeksi oltiin omatoimimatkalla kanarialla ja alueen (vähän syrjässä) ruoka tarjonta oli todella huono ja ensimmäistä kertaa päädyin kokkailemaan lomalla. Iloinen asia oli ruokakaupoista löytyvät erilaiset tuotteet: esim vuohenmaitokerma! Sitä muuten ei saa suomesta
  🙁

  • Reply Martina keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 12:48

   Reissussa kokkaaminen on hyvä tapa päästä sisään paikalliseen ruokakulttuuriin, vaikka onkin toki hieman työlästä. Helpompaa on mennä valmiiseen pöytään, mutta toki jos ravintolaruoka on huonoa, kokkaa mielellään itse.

   Erilaisista lomista tuli mieleen, että meidänkin lomat saattavat hieman muuttua nyt kun on vauva tulossa. Omatoimisuus saattaa vaihtua ainakin osittain mahdollisimman valmiisiin paketteihin ja ollaanpa me mietitty jopa matkailuautolla reissaamista. Se voisi olla paras vaihtoehto pienen vauvan kanssa.

 • Reply Heidi Becker keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 13:00

  Parasta ruokaa olen tähän mennessä saanut Malesiassa Borneolla. Haluaisin ehdottomasti päästä joskus Japaniin matkalle, toki myös muiden asioiden takia, mutta ruokakulttuuriin olisi hienoa päästä tutustumaan!

  • Reply Martina keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 13:33

   Mmm, Malesian Borneo kuulostaa ihanalta. Ja japanilainen ruokakulttuuri minuakin kiinnostaa. Seuraavan kaukomatkan voisi tehdä Japanin suuntaan.

 • Reply Anonyymimuumi keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 13:20

  Kaipuu rantalomalle olisi suuri. Rakastan matkailua ja viimeinen rantaloma on vuodelta 2013 ja tuon jälkeen elämä muuttui minusta riippumattomien syiden vuoksi sellaiseksi, että en tiedä koska tulen enää seuraavan kerran rantalomalle pääsemään. Olisi kuitenkin silti ihanaa päästä fiilistelemään matkustelua matkamessuille, koska siellä on niin ihana tunnelma. ^^

  • Reply Martina keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 13:33

   Voi, toivottavasti pääset pian rantalomalle ja onneksi messuilla voi fiilistellä kaikenlaisia matkoja! Onnea arvontaan! 🙂

 • Reply Miika keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 13:29

  Ruokamatka Italiaan ehdottomasti.

  • Reply Martina keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 13:34

   No ehdottomasti! Olen täysin samaa mieltä. 🙂

 • Reply KCP keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 15:33

  Yksi paikka, jossa aina pitää käydä syömässä jos kulmille eksyy on Fuengirolassa argentinalainen ravintola Cosquin. Sympaattinen perheravintola, jossa liha on aina aivan loistavaa, tunnelma lämmin ja hintatasao suomalaisittain tarkasteltuna tosi edullinen. Oi että meninkin ajattelemaan heidän pihvejään, pitääkö tässä varata taas lentoliput!

  • Reply Martina torstai, 14 tammikuun, 2016 at 08:33

   Mmm, argentiinalaisia pihvejä.. On varmasti hyvää!

 • Reply Mirkkuliini keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 15:39

  En voi sanoa missä olisin syönyt parasta ruokaa, hyvää ruokaa on niin monenlaista ja myös paikka ja seura vaikuttaa. Mieleenpainuva oli kuitenkin erään pizzan tilaaminen vuosia, vuosia sitten Prahassa. Paikka oli pieni paikallinen pizzeria laitakaupungilla, listaa ei ollut englanniksi eikä tarjoilijakaan puhunut mitään ulkomaanelävien kieltä. Hirveä nälkä ja kiirekin oli, jotain oli pakko tilata. Tökkäsin sormen listalle ja tovin päästä oli pizzalaatikkokourassa. Napattiin lätty mukaan ja kävellessä sitten taiteilin kannen auki. Meinasi lentää jorpakkoon saman tien koko loota. Kannen alta möllötti kokonaisia pikkumustekaloja, pizza oli täynnä anjovista, simpukkaa ja katkarapuja. Katkaravut ainoita mitä tuohon aikaan suostuin syömään, joten ei kun närppimään niitä kammotuksia pois pizzan päältä. Pohjassa oli maissia, mikä tuntui tuohon aikaan olevan kovin suosittu täyte Prahan pizzerioissa, sitä sitten pupelsin poskeen pohjan ja katkarapujen kanssa.

  • Reply Martina torstai, 14 tammikuun, 2016 at 08:35

   Voi ei miten huono tuuri että onnistuit valitsemaan juuri mereneläväpizzan! Minulle merenelävät maistuisivat, mutta maissi kuulostaa hieman oudolta.. Kiitos kun jaoit tämän muiston! Näitä on hauska lukea. 🙂

 • Reply Malaika keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 16:01

  En muista mitään ihan hirvittävän kamalaa reissussa ikinä syöneeni. Ehkä aika on kullannut muistot. Yksi erikoinen ruokailukokemus on Riiassa Lido-ravintola. Ketjulla on nykyään pienempiä paikkoja myös Eestissä, mutta ensikosketukseni konseptiin oli iso hirsirakennuksessa sijaitseva jättimäinen ravintola, se ns. pääpaikka. Ihmeteltävää riitti, ruoka oli maistuvaa ja kummasti tuli syötyä ja maisteltua enemmän kuin muuten. Hintataso oli tuolloin vielä todella edullinen, nykyään hinnat ovat nousseet tosi paljon. Aivan loistavaa isolla seurueella, jossa on ruokanirsoja joka lähtöön, kaikille löytyi jotain

  • Reply Martina torstai, 14 tammikuun, 2016 at 08:36

   Kuulostaa hyvältä. On aina plussaa että ruokanirsoillekin löytyy jotain. Ravintolan valitseminen on yllättävän vaikeaa jos matkaseurueeseen kuuluu monta erilaista ruokavaliota noudattavaa tai muuten vaan nirsoa ruokailijaa.

 • Reply Hanski 87 keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 17:52

  Täytyy tunnustaa, että Lappi on itseltäni jäänyt vielä käymättä ja kokematta.
  Viron monipuolinen ravintolatarjonta on jäänyt kokematta.

  • Reply Martina torstai, 14 tammikuun, 2016 at 08:39

   Viron ravintolatarjontaan minunkin pitäisi ehdottomasti tutustua paremmin. Siellä on kuulemma nykyään vaikka mitä ihanaa. Ja Lappi! Se on mulla kotimaanmatkojen haavelistan kärjessä. Leikittelemme jo vähän ajatuksella lähteä kiertämään Lappia jo tänä vuonna. Kesällä syntyvä pikkubloggaaja vaan hieman hankaloittaa matkasuunnitelmien tekemistä. 🙂

 • Reply Minä vaan keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 19:41

  Tahtoisin kovasti varata matkan matkamessuilta!

  • Reply Martina torstai, 14 tammikuun, 2016 at 08:39

   Niin minäkin! Vaikka useammankin matkan!

 • Reply Martzu keskiviikko, 13 tammikuun, 2016 at 22:38

  Ensimmäisenä tulee parhaista ruokamuistoista mieleen Cozumelin saari meksikossa. Ai että, meksikolainen ruoka sai siellä ihan uuden merkityksen ja opimpa myös syömään guacamolea jota ennen vihasin yli kaiken. Olisko niillä oikeesti tuoreilla raaka-aineilla ollut jotain tekemistä asian kanssa =)

  • Reply Martina torstai, 14 tammikuun, 2016 at 08:44

   Veikkaan että yksi eniten väärin ymmärretyistä ruoista Suomessa on juurikin meksikolainen ruoka. Moni ajattelee sen olevan kaupoista löytyvää tex mex -mössöä (joka on toki hyvää tietyissä tilanteissa) ja esimerkiksi kaupan guacamole ei ole oikeaa guacamolea nähnytkään. Aito meksikolainen on varmasti sata kertaa parempaa. Minäkin haluaisin päästä maistelemaan sitä paikan päälle. 🙂

 • Reply Jan tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 17:36

  Viime vuonna oltiin Italian Firenzessä. Vanhakaupunki ja tunnelmalliset ravintolat veivät koko sydämestä makujen maailmaan!

  • Reply Martina tiistai, 19 tammikuun, 2016 at 17:53

   Mekin ihastuttiin viime kesänä Firenzeen. 🙂

  Leave a Reply