Suomen suurin matkablogiyhteisö

Quesadillat

Kokkailtuamme Lomaruokaa-kirjan reseptillä kinkulla täytettyjä quesadilloja, jäi quesadillahimo vähän päälle ja teimme pian täytettyjä tortillalättyjä uudelleen hieman perinteisemmällä reseptillä. Tällä kertaa tortillan väliin tuli broileria, paprikaa, juustoa, herkkusieniä ja tulisia mausteita ja voi että miten hyvältä lämmin quesadilla maistui reippaan issikkamaaston jälkeen, kun nälkä oli päässyt kasvamaan jo tosi kovaksi.

Quesadilloista saattaa tulla meidän uutta vakkariarkiruokaa, niin helppo näitä on tehdä ja vaihteluakin saa helposti täytteitä muuttamalla. Ensi kerralla voisi tehdä vaikkapa jauheliha-quesadilloja tai tyrkätä tortillaletun väliin aina niin ihanaa pulled porkia. Sinihomejuustoinen versiokin maistuisi.

Quesadillat

– 8kpl tortillalettuja
– 400g kanafilettä
– punainen paprika
– vihreä paprika
– 2 sipulia
– 1 pkt herkkusieniä
– suolaa
– pippuria
– chiliä
– juustoraastetta
– jalapenoa

Paista kanafileet pannulla ja pilko liha kuutioiksi. Pilko paprikat, sipuli ja herkkusienet ja paista niitä pannulla öljyssä. Lisää mausteeksi suolaa, pippuria ja chiliä oman maun mukaan sopivassa muodossa.

Paista tortillalettuja nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin niin että ne saavat vähän väriä. Ripottele tortillalettujen päälle juustoraastetta. Kasaa paistetut kasvikset ja kanat letun päälle niin että letun saa vielä taitettua kaksin kerroin. Lisää pilkottua jalapenoa ja taita tortillalettu.

Paista 150 asteisessa uunissa niin kauan että juusto on sulanut. Quesadillat voi myös tehdä kokonaan pannulla uunin sijasta, mutta suuremmalle määrälle uuni toimii paremmin. Leikkaa valmiit quesadillat kahteen osaan ja tarjoile. Nämä maistuvat kylmänäkin, joten voit pakata quesadillat myös evääksi vaikkapa piknik-koriin.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Miia/Pullantuoksuinen koti lauantai, 9 tammikuun, 2016 at 10:18

  Oih nam! Pitää varmaan taas tehdä näitä – ovat vaan niin hyviä! Kiitos ideasta 😛

  • Reply Martina lauantai, 9 tammikuun, 2016 at 16:30

   Olepa hyvä! Nämä ovat kyllä helppoja ja hyviä. 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 9 tammikuun, 2016 at 12:04

  Näyttää niiiiin herkullisilta!

  • Reply Martina lauantai, 9 tammikuun, 2016 at 16:30

   Sitä ne onkin. Voisi taas joku päivä tehdä näitä. 🙂

  Leave a Reply