Suomen suurin matkablogiyhteisö

Banaani creme brulee

Tämä resepti jäi päällimmäiseksi mieleeni kun selasin taannoin Marin ensimmäistä keittokirjaa Sitä parempi soppa mitä yhdessä kokataan. Banaani creme brulee. Voi nam, sitä on pakko päästä kokeilemaan!

Kesti todella kauan ennen kuin pääsin sanoista tekoihin. Tarvittiin muutto uuteen kotiin. Sitten tarvittiin creme brulee -vuoat sekä kaasupoltin uuden kodin uuteen keittiöön. Tarvittiin vielä vieraita kylään ja sitten vihdoin edessäni oli ihana banaaninen brulee.

Tai no okei, olimme testanneet reseptin jo etukäteen Henkan kanssa, mutta silloin homma ei mennyt ihan putkeen. Lopputulos oli ihan hyvä, mutta ei täydellinen, sillä bruleet olivat uunissa liian kauan ja osan niistä sokerikuorrutuskin kärtsäsi hieman liikaa. Onneksi h-hetkellä brulee onnistui mainiosti, vaikka paahdettu sokerikuori olisikin voinut olla vielä hieman paksumpi, jotta olisin päässyt kunnolla leikkimään Amélieta.

Banaani creme brulee
4 annosta

– 3,5 dl kermaa
– 0,5 dl sokeria
– 2 banaania
– 3 keltuaista
– 1 tl vaniljauutetta (mulla oli Bourbon-vaniljajauhetta)
– ruokosokeria

Pilko ja kuori toinen banaani. Palasten ei tarvitse olla kovin pieniä, banaani kolmeen osaan leikattuna riittää varsin hyvin.

Laita pilkottu banaani kattilaan kerman kanssa. Lisää vanilja ja kuumenna kerma kiehuvaksi. Jätä se sitten hetkeksi jäähtymään.

Erottele kananmunista keltuaiset. Säästä valkuaiset, voit tehdä niistä myöhemmin vaikkapa munakkaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään sekaisin.

Lisää kermaseos keltuais-sokeriseokseen vähitellen, ensin lusikallinen kerrallaan, sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Varo kuitenkin muodostamasta kuplia seokseen. Ei siis vatkata liian kovasti.

Kaada seos sitten siivilän läpi annosvuokiin, nosta vuoat uunipellille ja laita pelti 175-asteiseen uuniin. Lisää pellille vettä niin, että se ulottuu noin puoleen väliin vuokia. Suosittelen tekemään tämän nimenomaan tässä järjestyksessä. Vesi on paljon helpompi kaataa pellille kun se on jo uunissa.

Paista bruleita noin 45 minuuttia. Voit peittää ne foliolla halutessasi. Brulee on valmis kun se on hyytynyt, mutta liikkuu vielä kulhoa heiluttaessa. Tarkkaile siis bruleitasi, paistoaika riippuu uunista ja kulhoista. Meillä bruleet valmistuivat alle puolessa tunnissa.

Anna bruleiden jäähtyä ja muhia jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Viimeistele ne laittamalla bruleen päälle banaanisiivu koristeeksi ja ripottelemalla ruokosokeria pinnalle. Paahda sokeri rapeaksi kaasupolttimella. Tee paahtaminen vasta juuri ennen tarjoilua.

Tiedetään, postauksen kuvat ovat ärsyttävän väriset ja uskokaa kun sanon, että näitä on korjattu jo useaan otteeseen. En vaan voinut jättää näin hyvää reseptiä postaamatta outojen kuvien takia, joten koittakaa kestää kuvien huono laatu.

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Banaani Brownie – TIPA keskiviikko, 24 lokakuun, 2018 at 04:08

    […] Katso banaanisen creme bruleen resepti – Rantapallo […]

  • Leave a Reply