Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sokos Hotel Albert, Helsinki

Perjantai-iltapäivä ja viikon työt on vihdoin tehtynä. Istahdamme autoon ja huristamme kohti Albertinkatua. Viikko on ollut pitkä, mutta mielen valtaa hyvä olo, sillä edessä on miniloma Helsingissä. Gaalailta ja yöpyminen hotellissa. Aamulla saamme valua valmiiseen aamiaispöytään ja syödä niin paljon pekonia kuin haluamme. Luksusta.

Hotellille päästyämme otan pienet torkut pehmeässä sängyssä. Olen niin väsynyt pitkän viikon jäljiltä, että pienet kauneusunet tulevat tarpeeseen. Puolen tunnin kuluttua nousen ylös ja alan valmistautua gaalaan. Korjailen meikkiä, laitan hiukset ojennukseen ja sujahdan pikkumustaan. Juhlafiilis alkaa kohottaa päätään.

Hotellin alakerran viihtyisästä baarista saa illan ensimmäisen juoman. Tunnelma on mukavan kotoisa ja kivaa fiilistä lisäävät respan iloiset työntekijät. Sopivan hämyisä valaistus on mieleeni ja pidän aulan tunnelmasta kovasti. Se on yksi hotellin parhaita puolia. Tänne saapuessa tuntuu kuin tulisi jonkun tutun kotiin. Ei tarvitse pingottaa vaan voi olla vaan ihan rauhassa juuri sellainen kuin on. Istahtaa alas ja hengittää syvään. Rentoutua arjen keskellä.

Huonekin on ihan ok. Sellainen perus, millaisia hotellihuoneet nyt yleensä ovat. Sänky on mukava, tyynyvaihtoehtoja on sopivasti, kaikki toimii ja tilaa on. Verhoissa on muutama tahra ja pientä kulumista on nähtävissä siellä täällä. Peilejä on ilahduttavan paljon gaalailtaan valmistautumista ajatellen ja kylppäristä löytyvät vartalovoiteet tuoksuvat ihanalta.

Oudot verkkoverhot eivät ole mieleemme, mutta seinällä oleva kuva vangitsee katseen sopivasti pois rumista verhoista. Kuva kuvastaa hyvin Punavuoren tunnelmaa. Ikkunasta aukeaa lähes identtinen näkymä takapihalle, naapureiden olohuoneisiin, parvekkeille ja illan pimeydessä hohtaviin autojen valoihin.

Kun kravatti on suorassa ja huulikiiltoa lisätty kävelemme parin korttelin päähän Trade Trackerin Affiliate Awardsiin. Maistelemme juomia, herkuttelemme hyvällä ruoalla, nautimme gaalatunnelmasta, ihailemme G18 -juhlatilan upeaa miljöötä ja tutustumme uusiin ihmisiin.

Ilta kuluu nopeasti ja kävelemme sen päätteeksi takaisin hotellille halki öisen Helsingin. Yöunet maistuvat makoisilta hotellin mukavassa sängyssä ja Henkka kehuu nukkuneensa koko viikon parhaat unet. Minäkin nukun hyvin heräten vain kerran ikkunaa piiskaavaan sateen ropinaan. Äänen kuullessani hymyilen puolinukuksissa, käännän kylkeä ja ehdin miettiä miten tunnelmalliselta sateen ropina kuulostaa, kunnes nukahdan uudestaan.

Aamulla heräämme hyvin levänneinä ja tallustamme alakerran ravintolaan aamiaiselle. Hämyisä tunnelma jatkuu aamiaisravintolassakin ja istahdamme mukavaan ikkunapöytään nautiskelemaan aamupalaherkuista kaikessa rauhassa.

Tarjolla on kaikkea mitä toivoa saattaa. Ainoastaan munavoita Henkka jää hieman kaipaamaan karjalanpiirakan päälle. Minä voitelen surutta karjalanpiirakkani munakokkelilla. Se toimii ihan yhtä hyvin.

Pekoni on rapeaa, appelsiinimehu ihanan hedelmäistä ja tunnelma enemmän kuin kohdallaan. Haemme vielä yhdet erikoiskahvit ja selailemme aamun uutisia nauttien kiireettömästä tunnelmasta. Mihinkään ei ole kiire. Siemailemme kahvia kaikessa rauhassa ja valumme pitkän tovin kuluttua pikkuhiljaa takaisin huoneeseemme, laitamme kamat kasaan ja sanomme heipat hotellin respaan.

Hotellielämä on mukavaa eikä aina tarvitse lähteä kauas nauttiakseen pehmeästä sängystä, runsaasta aamiaisesta ja siitä pienestä luksuksen tunnusta, joka hotelliyöpymiseen kuuluu. Tätä pitäisi harrastaa useamminkin, mietin kun kävelemme kohti parkissa odottavaa autoa. Pieniä irtiottoja arjesta. Ne tekevät yllättävän hyvää.

Kotiin palatessamme tuntuu kuin olisimme olleet pidemmälläkin lomalla. Mieli on rentoutunut ja oman kodin tuoksu tuntuu voimakkaana. Kotiin on aina kiva palata, mutta aloin kieltämättä jo suunnitella seuraavaa reissua. Mitäs kaikkia kivoja hotelleja meillä onkaan vielä testaamatta..

Yhteistyössä Sokos Hotels.

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Campasimpukka maanantai, 7 joulukuun, 2015 at 09:05

  Me olimme vuosi sitten tuolla hotellissa ja meinasin moitti appelsiinimehua, kunnes huomasin, että se olikin hammastahna, joka teki kaikesta kummallisen makuista sinä aamuna 😀

  • Reply Martina maanantai, 7 joulukuun, 2015 at 11:51

   Haha, voi ei, hammastahna ennen aamiaista ei siis toimi. 😀 Täytyy joko pestä hampaat hyvissä ajoin ennen syömistä tai vasta sen jälkeen.

 • Reply rosita maanantai, 7 joulukuun, 2015 at 11:10

  Mää vaan tykkään lukea tiiäkkö hotelliarvosteluja! Ihan kaikenlaisista hotelleista, tämmösistä perus-Alberteista ja kaikista. Luksus on toki kuva lisä, mutta minä en todellakaan kaipaa sellaista rentoutuakseni. Jo se, ettei tarvitse siivota, saa nukahtaa puhtaisiin lakanoihin ja syödä aamulla paljon, ilman, että on itse tarvinnut laittaa tikkua ristiin sapuskan eteen on niin erilaista arkeni verrattuna, että kyllä se lomalta tuntuu. Postauksesi perusteella menisin hyvinkin Albertiin yöksi! 🙂

  • Reply Martina maanantai, 7 joulukuun, 2015 at 11:59

   Sepä kiva kuulla. Mietin välillä kiinnostaako ketään hotelliarvostelut, mutta toisaalta luen niitä itsekin. Hotelliyöpymiset ovat aina luksusta juuri mainitsemiesi syiden takia. On ihanaa mennä nukkumaan puhtaisiin lakanoihin ja tallustaa aamulla valmiiseen aamiaispöytään herkuttelemaan oikein olan takaa. Nämä kaikki toteutuvat perus-Albertissakin ja itseasiassa hotelli oli paljon kivempi kuin mitä ajattelin sen olevan. Lämminhenkinen ja kotoisa tunnelma ovat Albertin juttu. 🙂

 • Reply Ansku BCN maanantai, 7 joulukuun, 2015 at 14:28

  Ilmeisesti siis tykkäsit tästä hotellista? Mä yövyin kerran työmatkalla täällä, ja tämä on ollut ainoa hotelli koskaan, jossa olen joutunut vaihtamaan huonetta. Meteli ensimmäisessä huoneessani oli hirveä (tuli käsittääkseni jostain ilmastointi-. yms. laitteista plus kadulta) ja seuraava päivä palavereissa oli tuskaa. Seuraava yö uudessa huoneessa oli paljon parempi, mutta reissu oli jo pilalla. Muuta en hotellista muistakaan, mutta en ole ikinä kenellekään Suomeen matkustavalle kollegalle tätä suositellut majapaikaksi. Ehkä epäreilua yhden yön perusteella, mutta tosiaan kun paljon majoittuu hotelleissa, niin toisinaan jää mieleen vaan se negatiivinen puoli.

  • Reply Martina tiistai, 8 joulukuun, 2015 at 12:31

   Tykkäsin kyllä. Meidän huoneemme oli mukavan hiljainen ja vaikka pientä kulumista olikin havaittavissa, se ei häirinnyt, vaan jollain tapaa jopa sopi hotellin tunnelmaan. Rehellisesti sanottuna en odottanut hotellilta paljoakaan, ja koska odotukset eivät olleet korkealla, oli ne myös helpompi täyttää. Voi olla että minäkin suosittelen ennemmin vaikkapa viime vuonna testaamaamme Hotelli Tornia kuin Albertia, mutta tämän reissun tarkoituksiin Albert sopi paremmin kuin hyvin. Ja riippuu tietysti myös siitä kenelle suosittelen. Jos on tottunut parempaan tasoon, voi Albert olla vähän liian raihnainen, mutta kotikutoisemmasta pitävälle voin suositella Albertia hyvillä mielin.

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 7 joulukuun, 2015 at 19:04

  Komppaan Rositaa! Kaikenlaiset arvostelut kiinnostaa! Hassua, että kiinnitit huomiota verhoihin, mulla ei yleensä silmä sellaisia kohtaan värähdäkkään. Mukavan kuuloinen reissu vaikuttaa teillä olleen 🙂

  • Reply Martina tiistai, 8 joulukuun, 2015 at 12:24

   Eli lisää hotelliarvosteluja! Niitä onkin itseasiassa tulossa lähiaikoina muun muassa kesän häämatkalta.

   Hauskinta on että Henkka kiinnitti ensimmäisenä huomiota verhoihin. Ne olivat kyllä tässä hotellissa sen verran silmiinpistävät, että olisit sinäkin varmasti kiinnittänyt niihin huomiota. Näytti kuin ikkunan eteen olisi laitettu roikkumaan sellaista maton alle laitettavaa liukuesteverkkoa. Jollain oudolla tavalla verhot kuitenkin sopivat huoneeseen, vaikka ihmettelimmekin niitä aika pitkään.

 • Reply Ville tiistai, 8 joulukuun, 2015 at 16:03

  Yövyin samaisessa hotellissa noin kuukausi sitten parin yön verran.

  Miinukset:

  Olen suuri tuoremehujen ystävä ja se aamiaisen appelsiinimehu oli todellakin pahaa. Toivottavasti vaihtavat sen johonkin parempaan. Minun kohdallani maku ei ainakaan liittynyt hammastahnaan.

  Aulabaarissa on todella niukka olutvalikoima. Tähän kaipaisi muutosta.

  Plussat:

  Hyvä palvelu ja tunnelma.

  Mukava sänky ja muutoinkin viihtyisä huone.

  Tulen varmaan käymään toistamiseenkin 🙂

  • Reply Martina keskiviikko, 9 joulukuun, 2015 at 09:34

   Olisikohan appelsiinimehu jo vaihdettu sillä meidän käyntimme aikana se oli tosi hyvää? Tai sitten nämä ovat niitä makuasioita. Tunnelmaa ja mukavaa sänkyä minäkin kiittelin eniten, sekä sitä ihanaa aamiaista, joka oli mielestäni kaikkineen oikein herkullinen. 🙂

  Leave a Reply