Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tykätyimmät matkakuvat

Taas olisi puolivuotiskatsauksen aika, eli 20 tykätyintä Instagramissa julkaisemaamme matkakuvaa maaliskuun alusta elokuun alkuun. Sattuneesta häämatkasyystä suosituimmat kuvat ovat tällä kertaa Italiasta ja niistä ehdottomaksi ykköseksi nousivat Cinque Terren kuvat ja kuvat, joissa on auringonlasku tai auringonnousu. Italia auringonlaskun aikaan. Kelpaahan sitä kieltämättä katsella.

Artikkelikuvana toimiva Portovenere on bonari, sillä se ei kerännyt ihan niin montaa tykkäystä kuin tähän postaukseen päätyneet kuvat, mutta oli kuitenkin suosituimpien joukossa ja sopii Italia-teemaan hyvin. 20 suosituimman kuvan listalla on mukana paljon kuvia ihanista hetkistä, mutta myös kuvia, joiden suosiota en meinaa millään ymmärtää. Mitä niin hienoa on Kööpenhaminan lumisissa katoissa, että kuva kerää yli sata tykkäystä? No, ehkä minun ei tarvitse ymmärtää kaikkea vaan olla vain kiitollinen kuviemme keräämästä huomiosta. Kiitos siis kaikille Instagram-seuraajillemme!


Tämänhetkisen tykkäysten ennätyksen yhdessä seuraavan kuvan kanssa jakaa Sienan auringonnousu. Olimme aamukuuden aikaan taapertamassa autollemme huonosti nukutun yön jälkeen. Olimme lähdössä Roomaan ja siellä suoraan lentokentälle ja kotiin. Vilkaisin oikealle ja näin upean auringonnousun. Mainitsin siitä niin ikään vielä puoliunessa olevalle Henkalle ja onneksi hän päätti nähdä vaivan kaivaa järkkäri esiin ja ikuistaa maisema. Se jäi lomamme viimeiseksi kuvaksi ja on haikeudessaan yksi reissun kauneimmista kuvista.


Lido di Camaioren kauniin vaaleanpunainen auringonlasku keräsi niin ikään ennätysmäärän tykkäyksiä. Ilta oli ihana, merimaisema upea ja auringonlaskun värit niin kauniit, että tuijotimme niitä kauan. Ja räpsimme aika monta kuvaa. Tämä on yksi niistä. Se on kännykkäkameralla otettu ja päivitetty jo reissussa Instagramiin illalla hotellihuoneessa, kun olin jo melkein unessa.


Tämä Riomaggioren maisema päivitettiin myös blogiin jo matkan aikana ja on näin ollen kännykällä otettu. Olimme juuri saapuneet kylään ja istuimme rinteeseen rakennetun ravintolan terassilla pää pyörällä Riomaggioren kauneudesta. Instagram-tilimme oli juuri kerännyt 1000 seuraajaa ja kippistimme sille lasillisella proseccoa.


Tämä venekuva on otettu myös Cinque Terren alueella. Kylä on nimeltään Vernazza ja halusin laittaa siitäkin kuvan Instagramiin. Puhelimessa ei mielestäni ollut kovin hyviä kuvia ja valitsin niiden joukosta tämän. Siksi sen keräämä huima tykkäysmäärä ihmetytti.


Aperol Spritz ja Firenzen auringonlasku. Tämä kuva otettiin eräällä ihanalla kattoterassilla Firenzen sydämessä. Ilta oli viimeinen Firenzessä ja olo oli jo ihanan rentoutunut. Olimmehan olleet reissussa jo liki kaksi viikkoa ja vielä oli muutama yö jäljellä. Ilta oli kerrassaan ihana. En tiedä onko Aperol Spritz maistunut koskaan niin hyvältä kuin täällä.


Jee, vähän Helsinkiä väliin! Tämän kuvan Henkka otti erään hauskan cocktailbaarikierroksen päätteeksi juuri ennen kuin könysimme autoon ja kotiin. Itämeren yllä möllötti täysikuu ja pysähdyimme kuvaamaan sitä. Välissä Henkka kuvasi näköjään myös toiseen suuntaan. Minä olen tuo tumma hahmo tuolla. Päivitän tietysti somea, kuten bloggaajan kuuluukin.


Ja takaisin Roomaan. Laitoin aamiaiskuvan hetken mielijohteesta Instagramiin ja se keräsi ihan käsittämättömän määrän tykkäyksiä. Tunnelma siinä on kyllä kohdallaan. Oli häämatkan ensimmäinen aamu ja Rooma huuteli jo ikkunan takana kutsuhuutojaan. Olin täynnä lomariemua ja samaan aikaan seesteisen onnellinen rauhaisan aamiaishetken jäljiltä.


Tämä kuva on otettu Riomaggioren pimenevässä illassa, kun turistit olivat lähteneet jo kotiin ja kylä oli hiljentynyt odottamaan yötä. Hetki oli kaunis ja halusin ikuistaa sen.


Tämäkin kuva on otettu Riomaggioressa. Te selvästi pidätte kylästä. Enkä yhtään ihmettele miksi, onhan se ihan superkaunis. Tässäkin maisemassa on värit niin kohdallaan ettei tosikaan.


Rooman Caffè Grecossa nauttimamme aperitivo oli melkoisen hintava, mutta lopulta sen arvoinen kokemus. Kerrostarjottimen herkut maistuivat ja jaksan vieläkin ihmetellä vessan kullattuja saranoita. Kerron tästä kaikesta teille vielä myöhemmin omassa postauksessaan.


Tätä ihmettelin jo johdantotekstissä. Kööpenhaminan lumiset katot keräsivät hetkessä sen aikaisen ennätysmäärän tykkäyksiä ja minä kääntelin kuvaa ihmeissäni käsissäni ja ihmettelin mikä siinä kiehtoo. En taida tietää vieläkään. Kertokaa minulle!


Nizzan ranta huokuu samanaikaisesti sekä valkoisten aurinkovarjojen tuomaa rauhoittavaa tunnelmaa, että niiden takana villinä pauhaavan meren vimmaa (tässä kuvassa tosin merikin näyttää hengähtäneen hetkeksi). Ja värit, ne ovat harmoniset, niin kuin Nizzassa aina.


Ja lisää Nizzan rantaa. Eikö tuo skumppapullo näytäkin vähän yksinäiseltä? Mennäänkö pitämään sille seuraa?


Tämä kuva on fiilikseltään oma lempparini. On ihanaa että niin moni Instagram-seuraaja jakoi kanssani riemun, joka valtasi mieleni kun olin juuri saapunut lempikaupunkiini ja ihailin rakasta Roomaa hotellihuoneemme parvekkeelta. Olin niin järjettömän onnellinen juuri tuossa noin. Henkka ikuisti sen kännykälläni ja jaoin riemuni heti Instagramiin (itse olet some-riippuvainen).


Tämä kuva onkin jo vähän vanhempi. Se on taannoiselta Välimeren risteilyltä kun tallustelimme Ateenan katuja kohti Akropoliin kukkulaa. Räpäisin ohimennen kuvan ja tällainen siitä tuli. Aika hauska, eikö?


Jos jotkut kuvat ovat yllättäneet suosiollaan niin tälle olisin veikannut vielä enemmän tykkäyksiä. Keräsi se niitä nytkin paljon, mutta mielestäni Manarola kullankeltaisen auringonlaskun aikaan oli niin kaunis, että uskoin sen hurmaavan Instagram-seuraajammekin. Vaan onko Manarola tästä kulmasta jo aika nähty? Tämä sama kuva on vaikka kuinka monen muunkin kameralla.


Syvä huokaisu. Eikö olekin kaunista? Toscanan auringonlasku on ikuistettu Radda in Chiantin pikkukaupungissa. Auringosta pilkottaa enää pieni kulma, katuvalot ovat syttyneet ja me aloimme pian kuvan ottamisen jälkeen valua kohti läheisen ravintolan terassia, jossa nautimme maistuvan illallisen.


Ja taas Riomaggiore. Tällä kertaa mereltä kuvattuna. Ei mielestäni kaikista onnistunein kuva, mutta Riomaggiore on Riomaggiore ja Cinque Terre on ihana vähän huonommassakin kuvassa.


Firenze esiintyy kenties parhaimmillaan tässä kattoterassilla otetussa kuvassa, jossa auringonlaskun hempeät sävyt maalaavat kauniin taustan kuuluisalle il Duomolle, joka hallitsee koko Firenzen maisemaa. Tämä on minulle Firenze.


Vielä yksi Riomaggioressa otettu kuva. Tässä tosin pääosaa näyttelee herkullinen italialainen gelato. Jäätelö on aina jees, eikä merimaisema ainakaan rumenna kuvaa.

Katso myös edelliset kuvapostaukset:

20 upeinta matkakuvaa
20 matkakuvaa

Tämä blogikirjoitus on osa joka kuukauden ensimmäisenä torstaina järjestettävää Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järkkääjinä Suomessa toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.

Meidät löydät Instagramista nimellä keltaisessakeittiossa

Previous Post Next Post

19 Comments

 • Reply Katja torstai, 3 syyskuun, 2015 at 10:34

  Mun suosikkeja on kyllä ehdottomasti noi auringonlaskukuvat ja ruokakuvat ja noin muutenkin jokainen kuva joka hehkuu sellasta täydellistä lomatunnelmaa.
  Italia on kyllä aina ihana!

  • Reply Martina torstai, 3 syyskuun, 2015 at 11:49

   Auringonlaskukuvat ovat minunkin lemppareita. Sekä tietysti kaikki Italiasta otetut kuvat. 🙂 Parasta olisi jos kuvassa yhdistyisivät auringonlasku, Italia ja ruoka. 🙂

 • Reply Annika | travelloverblogi torstai, 3 syyskuun, 2015 at 17:03

  Oih, noita tuttuja Italian maisemia. <3
  Kuva katoista Kööpenhaminassa on minusta kaunis. Siinä on myös erilainen näkökulma kaupunkiin, kun suurimassa osassa turistien kuvissa taitaa olla lähinnä Nyhavnin siloteltua kauneutta.

  • Reply Martina perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 09:48

   Totta, ehkä Köpiksen kattokuvassa kiehtoo erilainen näkökulma. Olet varmaan ihan oikeassa. 🙂

 • Reply Maarit Johanna torstai, 3 syyskuun, 2015 at 17:48

  Mikään ei voita aamiaiskuvia tai hyvännäköisiä drinkkejä aurinkoa vasten <3

  • Reply Martina perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 09:49

   Näkisitpä kuinka monta tuollaista drinkkikuvaa meillä on Italian reissulta! Kuvasin varmaan jokaisen juoman maisemaa vasten niin että Henkan piti jossain vaiheessa jo vähän kommentoida toimintaani. 😀 Ei nyt ihan jokaista juotua lasillista tarvitsisi kuvata.

 • Reply alex torstai, 3 syyskuun, 2015 at 18:12

  Upeita otoksia – etenkin tällainen auringonlaskuista & -nousuista hullaantunut huokaisee syvään…

  • Reply Martina perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 09:51

   Kiitos Alex! Auringonlaskuissa ja -nousuissa on sitä jotakin. Yritän päästä jokaisella reissulla ainakin kerran ihailemaan auringonlaskua jollekin kivalle näköalapaikalle. Auringonnousuja tulee harvoin kuvattua, mutta tänään ihan täällä Suomessa olisi ollut kauniin sumuinen auringonnousu. Harmi että näin sen painellessani Lahden motaria pitkin töihin. Siihen ei oikein voinut jäädä kuvaamaan. 🙂

 • Reply Jenna perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 08:57

  Toscanan aurigonlasku <3 Upeita kuvia kaikki!

  • Reply Martina perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 09:52

   Kiitos! Toscanan auringonlasku on ehkäpä kaunein auringonlasku koko maailmassa. 🙂

 • Reply satuvw perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 10:55

  Syvä huokaisu – ihania kuvia! Itse ihastuin varsinkin tuohon Toscanan auringonlaskuun Radda in Chiantintista. Jos sumu nyt vaan hälvenisi, ehkäpä täällä Färsaarillakin saisimme katsella auringnnousua (ja laskua!!) tänään 😉

  • Reply Martina perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 11:52

   Kiitos! Se on minunkin lempparini. 🙂 Oih, Färsaaret! Kuulostaa niin ihanalta, sumulla ja ilman. 🙂

 • Reply Liza in London perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 13:09

  Firene-kuva on aivan mahtava, t. kuuden kuukauden firenzeläinen 🙂 Mä kyllä tykkäsin myös Kööpenhaminan kattokuvasta tosi paljon – sinä on jotenkin värit, muodot ja tunnelma kohdillaan, ja ehkä näyttää myös toisenlaiselta kuin miksi itse Köpiksessä käymättömänä olen kaupungin kuvitellut.

  • Reply Martina perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 14:06

   Firenzestä sai paljon kivoja kuvia. Suurin osa niistä nököttää vielä käsittelemättömänä koneella, mutta yritän saada niitä pian lisää Instagramiin ja bloginkin puolelle.

   Alan pikkuhiljaa ymmärtää Köpiksen kattokuvaa. Kiitos teidän kommenttien. Pidin sitä tylsänä, mutta ehkä se onkin vaan erilainen näkökulma kaupunkiin. 🙂

 • Reply Susanna perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 15:36

  Upeat maisemat!

  • Reply Martina perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 19:18

   Kiitos! Olen samaa mieltä. 🙂

 • Reply Susanna perjantai, 4 syyskuun, 2015 at 15:37

  Upeat maisemat!

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti lauantai, 5 syyskuun, 2015 at 22:05

  Mun suosikki on ehdottomasti tuo auringonnousu, aivan upea! Meillä vielä tuo Cinque Terre näkemättä, mutta todellakin joskus vielä sinne. Ihan huippu ollut tuo teidän häämatka 🙂 Ja todella houkuttelevaa olis lähteä tuon skumppapullon kaveriks 😉

  • Reply Martina sunnuntai, 6 syyskuun, 2015 at 13:06

   Auringonnousukuvasta jäi hauska muisto. Olimme niiiin väsyneitä sekä vähän allapäin ja haikeina lähdössä takaisin kotiin ihanan häämatkan jälkeen kun näimme tuon näyn. Meinasimme ensin mennä ohi, mutta Henkka päätti kuitenkin kaivaa kameran esiin ja lopputuloksesta tuli kyllä upea. Tämä oli Italian tapa jättää meille jäähyväiset. Ehkäpä kaunein koskaan näkemäni auringonnousu.

   Heh, eiköhän lähdetä pitämään seuraa skumppapullolle! Olisipa aika ihanaa. Se maistui todella hyvältä jopa vähän taskulämpimänä Nizzan lokakuisella rannalla. Ai että, matkustaminen on kyllä niin kivaa. Mukaan tarttuu paljon pieniä ihania muistoja. Odotan jo innolla seuraavaa reissua joka starttaa perjantaina! 🙂

  Leave a Reply