Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hernesaaren ranta, Helsinki

Aurinkotuolit on levitetty pehmeälle hiekalle, meri kimmeltää ja palmut huojuvat tuulessa. Kädessäsi on kesäinen juoma ja kurkistelet aurinkolasien takaa muita lämmöstä nautiskelijoita. Onko se Karibia? Välimeren rantalomakohteet? Ei vaan Helsingin Hernesaaren ranta.

Hernesaaren ranta on oikea kesäparatiisi keskellä Helsinkiä. Tai no, sen verran sivussa, että Ateneumin edestä lähtevä ilmainen bussikuljetus on ihan kiva. Busseja lähtee keskiviikosta lauantaihin keskustasta tasatunnein iltapäiväviidestä alkaen. Hernesaaresta kyytiin pääsee aina puolelta. Myös julkisilla pääsee alueelle helposti.

Minä vietin Hernesaaren rannassa mukavan lauantai-illan ystävän kanssa. Istuimme terassilla, ostimme pullon kuohuvaa ja juorusimme viimeisimmät juorut. Välillä kävimme hakemassa härkäleivät Street Gastron kojusta ja vaihdoimme paikkaa hieman lähemmäksi merta. Viimeisen tunnin vietimme katoksen alla Huvilateltan bilemusiikkia kuunnellen ja jatkoimme siitä ilmaisella bussilla keskustan yöhön.

Hernesaaren ranta sopiikin oivallisesti alkuillan etkoille, eikä haittaa jos ilta venähtää. Tunnelma on katossa noin aamukahteen asti, joten paikalle voi jäädä bilettämään jos siltä tuntuu. Ja mikäs siinä on katsellessa kun täysikuu nousee meren ylle, valot syttyvät terassilla ja palmut luovat varjoja yötaivaalle. Olkoonkin, että ne ovat tekopalmuja. Hauskoja ne ovat silti.

Ei Hernesaaren ranta kuitenkaan pelkkä bilepaikka ole. Ehei! Alue on auki päivittäin aamukymmenestä alkaen ja sunnuntaisin täällä tarjoillaan brunssia klo 12-16. Hiekkarannan lisäksi konttiravintoloiden edustalla on pitkä rivi terassia, jonka eteen voi tulla omalla veneelläkin.

Jo pelkkä konttiravintoloiden anti on hyvä syy vierailla Hernesaaren rannassa. Street Gastron mehevien leipien lisäksi tarjolla on ainakin sushia, Ben & Jerry’s jäätelöä ja Robert’s Coffee vastaa iltapäivän kahvihetkestä. Baarista saa lasin viiniä tai olutta eikä haittaa vaikka Suomen kesä ei olisi kaikkein lämpimin. Lämpölamput ja viltit auttavat aurinkoa lämmittämään Hernesaaren rannassa vierailijoita.

Lue lisää Hernesaaren rannasta alueen nettisivuilta. Äläkä aikaile! Suomen kesä on lyhyt. Ehkä jo tänään on hyvä päivä vierailla Helsingin omassa kesäparatiisissa?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Amanda keskiviikko, 12 elokuun, 2015 at 17:34

  Hernesaaren ranta on kyllä hyvä lisä Helsinkiin! Mulle ei siitä tosin tule mieleen Karibia tai Välimeri, vaan ehkä vähemmän yllättäen Berliini… 🙂

  • Reply Martina torstai, 13 elokuun, 2015 at 08:07

   Itse asiassa Hernesaaren rannassa voisi olla jotain berliinimäistä. En tosin ole käynyt Berliinissä, mutta nyt kun sanoit niin joo, olet varmaan oikeassa. 🙂 Palmuista tulee silti aina mieleen Karibia. Vaikka ne olisivatkin tekopalmuja. 🙂

 • Reply timo salmi maanantai, 28 joulukuun, 2015 at 11:37

  Maanantai28.12.15

  Kävelimme Hernesaaren rannassa ja saimme voimalan tuhkat silmillemme, kyllä palotilaa
  voisi täyttää vähän pienemmällä satsilla, niin ei tule roskat silmille

  • Reply Martina maanantai, 28 joulukuun, 2015 at 12:18

   No olipas teillä kurja tuuri. 🙁

  Leave a Reply