Suomen suurin matkablogiyhteisö

Häämatka

Ennen varsinaisia Italia-postauksia julkaisen Instagram Travel Thursdayn kunniaksi pienen kuvapainotteisen sneak peekin siitä, mitä kaikkea kivaa on odotettavissa kun Italia-postauksia alkaa lävähtää oikein toden teolla ruudulle. Ja sehän tapahtuu ihan piakkoin. Matkamaskottimme Lasse on jo kertonut oman näkemyksensä häämatkastamme. Löydät Lassen persoonallisen postauksen täältä.

Matkamme reitti kulki Roomasta Cinque Terreen, sieltä Toscanan rannikolle Viareggioon ja Lido di Camaioreen, josta kävimme myös Carraran marmorikaupungissa. Rannikolta ajoimme Pisan ja Luccan kautta Firenzeen, sitten Chiantin viinialueelle, San Gimignanoon ja lopulta Sienaan katsomaan Paliota. Aina yhtä ihanasta Italiasta on päivitetty jo monta kuvaa Instagram-tilillemme. Tässä niiden parhaimmistoa ennen kuin pääsemme bloginkin puolella kunnolla asiaan.


Tästä lähti käyntiin ensimmäinen kokonainen päivä Roomassa. Ei valittamista.


Tällainen kaveri möllötti erään puistopiknikimme vieressä.


Caffé Grecon aperitivo oli astetta arvokkaampi, mutta sen arvoinen. En ole koskaan syönyt niin hyviä oliiveja! Muussakaan tarjoilussa ei ollut valittamista.


Rakas ystäväni Trevin suihkulähde oli myös lomalla ja sitä peitti lähes kauttaaltaan rakennustelineet. En siis päässyt heittämään kolikkoa suihkulähteeseen, mutta aion silti palata vielä Roomaan. Lähes koko Italia tuntui muuten olevan remontissa ja rakennustelineistä tuli tuttu näky lähes paikassa kuin paikassa. Hyvä että arvokkaita nähtävyyksiä kunnostetaan.


1000 Instagram-seuraajaa meni rikki sillä välin kun matkasimme junalla Roomasta Cinque Terreen. Oli kiva avata Instagram Riomaggioren hotellin nettiyhteyden turvin kun ruudussa komeili hieno luku. Kippistimme sille lasillisella proseccoa.


Cinque Terressä majapaikkanamme oli Riomaggiore, joka on sanalla sanoen U-P-E-A.


Kiersimme kaikki Cinque Terren viisi kylää. Tässä niistä pohjoisin, Monterosso al Mare.


Corniglian kapeilla kujilla seikkailemassa.


Riomaggioren ilta oli tunnelmallinen ja niin ihana, että siitä on tulossa myöhemmin ihan oma postaus.


Vietimme myös yhden aurinkoisen päivän hienossa Portoveneressä, jonne seilasimme yhteysaluksella Riomaggioresta. Merimatka oli kiva, perillä oli kivaa ja paluumatkakin oli kiva. Kaikki oli kivaa koko ajan.


Toscanan rannikolla Lido di Camaioressa vietimme leppoisia päiviä auringossa. Vaikka kiertelimme Italiaa melko ahkerasti, piti välissä pitää ihan rehellistä löhölomaakin. Ihmisenkin akkuja pitää välillä ladata.


Lido di Camaioren auringonlasku oli upea.


Aperol Spritz oli tämän loman hitti.


Jäätelöä syötiin ihan riittävästi. Minkäs teet kun se on Italiassa niin hyvää!


Hassu lokki. Hän luuli olevansa koira.


Taas yksi ihana auringonlasku. Näistä ei vaan saanut tarpeekseen.


Firenzessä kiinnitimme vanhaan Ponte Vecchioon rakkauslukon. Oltiinhan sentään häämatkalla.


Firenzen auringonlaskua ihailimme ihanalta kattoterassilta, jonka esittelen teille myöhemmin. Se oli aivan huikea paikka, yksi reissun kohokohdista!


Näin hienot oli meidän lounasmaisemat Radda in Chiantin viinikylän hotellissa. Kyllä tässä kelpasi ruokailla.


Toscanan auringonlaskut ovat vailla vertaa. Tätäkin katsellessa en voinut kuin henkäistä syvään ihastuksesta.


San Gimignanon keskiaikainen kaupunki on kuuluisa torneistaan ja tokihan yhteen niistä piti kiivetä katselemaan kumpuilevia maisemia Toscanan maaseudulle.


Matka huipentui Sienan Palioon, joka oli juhlallisuuksineen upea kokemus. Siitä on tulossa oma postaus vielä ennen elokuun Paliota, joka kisataan jo 16.8.


Tämä on viimeinen reissussa ottamamme kuva. Sienan auringonnousu aamukuudelta kun viimeisetkin Palion juhlijat tallustivat koteihinsa ja me starttasimme Fiatimme ajaaksemme Roomaan, lentokentälle ja kotiin. Haikeana katselin uuteen päivään heräävää Italiaa ja toivoin että tapaamme pian uudestaan. Ja toive muuten toteutui, seuraava Italian matka koittaa jo syyskuussa! Siitä kuitenkin lisää myöhemmin.

Tämä blogikirjoitus on osa joka kuukauden ensimmäisenä torstaina järjestettävää Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järkkääjinä Suomessa toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.

Meidät löydät Instagramista nimellä keltaisessakeittiossa

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Arna / Cocoa etsimässä perjantai, 7 elokuun, 2015 at 09:35

  No ei hullumpi häämatka! Paljon olette ehtineet nähdä, ja kuvat ovat todella elämyksellisiä. Kiitokset matkainspiraatiosta, nyt iski kamala Italia-kuume 🙂

  • Reply Martina perjantai, 7 elokuun, 2015 at 12:40

   Olepa hyvä, on kiva jakaa Italia-kuumetta muillekin. Täällä se on nimittäin ihan pysyvä olotila. 🙂 Häämatka oli kieltämättä upea. Näimme paljon, mutta osasimme ottaa myös iisisti. Lepoa ja seikkailua oli juuri sopivassa suhteessa. Ja ikävä Italiaan on kova, kuinkas muutenkaan. 🙂

 • Reply Satu VW I Destination Unknown sunnuntai, 9 elokuun, 2015 at 11:09

  Ah, Italia. Ja Cinque de Terre!!! Siellä haluaisin itsekin joskus vielä piipahtaa, aivan mielettömiä kuvia!!

  • Reply Martina sunnuntai, 9 elokuun, 2015 at 17:37

   Sanos muuta. Ah, Italia! Voisin lähteä heti uudestaan! 🙂

 • Reply Hoo lauantai, 26 syyskuun, 2015 at 21:15

  Ihana häämatka! Mekin häämatkailtiin Etelä-Italiassa vuosi sitten kesällä pari viikkoa. Blogistamme voit lukea tarkan matkakertomuksen Roomasta Amalfin rannikolle, sieltä Pugliaan ja takaisin Roomaan, jos niille alueille kiinnostaa reissua tehdä. Italia on ihana! Sieltä mukana tullut häämatkatuliainen syntyi huhtikuussa. 😉

  • Reply Martina sunnuntai, 27 syyskuun, 2015 at 10:31

   Italia on ihana paikka häämatkailuun. Täytyykin käydä lukaisemassa teidän matkakertomus, sillä tokihan minua nuokin alueet kiinnostavat. Haluaisin nähdä koko Italian ja seuraavana haavelistalla ovatkin Amalfi, Puglia, Sisilia, Venetsia, Genova ja sen ympäristö…Hups, näitähän riittää. 😀 Onnittelut häämatkatuliaisesta! <3

   • Reply Hoo maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 13:03

    Niinpä, ja kun Toscanaankin voisi mennä vaikka joka kesä… 🙂

    • Reply Martina maanantai, 28 syyskuun, 2015 at 13:36

     No niinpä! Italiasta ei vaan voi saada tarpeekseen. 🙂

  Leave a Reply