Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tuunaa kahvisi – 6 vinkkiä kahvin maustamiseen

Kahvihetki on ihana hetki. Se tunne, kun saa istahtaa hetkeksi alas höyryävän kahvimukin ääreen. Juttukaverina voi olla perheenjäsen tai ystävä, mutta välillä tekee hyvää myös olla hetki ihan itsekseen omien ajatusten kanssa. Istahda vaikka sohvalle, ota hyvä asento, kahvikuppi käteen ja katsele ikkunasta ulos. Anna ajatusten virrata. Pieni hetki itselle antaa yllättävän paljon puhtia arkeen.

Minä olen ottanut kaiken ilon irti kahvihetkistäni, joilla hemmottelen itseäni usein viikonloppuisin. Tavallinen suodatinkahvikin on toki hyvää, mutta toisinaan haluan lisätä kahviini jotain ekstraa. Keltaisessa keittiössä onkin tehty luovia kokeiluja ja tuunattu kahvia eri tavoin. Tässä on listattuna 6 lemppariani. Mikä näistä on sinun suosikkisi tai onko sinulla kenties jakaa joku muu tapa tuunata kahvia? Kommenttiboksi on avoin kaikelle kahvifiilistelylle!

Korvapuustikahvi

Laita tavallisen suodatinkahvin purujen joukkoon kanelia ja kardemummaa. Esimerkiksi kuutta kuppia kohti noin teelusikallinen kumpaakin on sopiva määrä. Kanelin ja kardemumman makuinen kahvihetki on melkein yhtä lohdullinen ja ilahduttava, kuin äidin tekemät uunituoreet korvapuustit.

Bourbon-vaniljalla maustettu kahvi

Astetta tyylikkäämpi kahvi syntyy laittamalla suodatinkahvin purujen joukkoon Bourbon-vaniljaa. Vaniljakahvi on lempeän maukas ja tuoksuu ihanalle. Bourdon-vaniljajauhetta myydään ainakin Ruohonjuuressa.

Makea vaniljakahvi

Hieman makeampi vaniljakahvi syntyy kun makeutat valmiin suodatinkahvin vaniljasokerilla. Tämä vinkki sopii mainiosti myös murukahvin juojille. Laita vaniljasokeria saman verran kuin laittaisit tavallista sokeria.

Salmiakkikahvi

Erikoisempi kahvi todellisille salmiakin ystäville syntyy lorauttamalla valmiin kahvin joukkoon Apteekkarin salmiakkimikseriä, jota saa joko apteekista tai nettikaupasta. Mikseriä kannattaa annostella varovaisesti ettei salmiakin maku ole liian hallitseva. Tähän jää koukkuun!

Makusiirappikahvi

Perinteinen kahvin maustamistapa on tyrkätä kahvikuppiin makusiirappia oman maun mukaan. Makuvaihtoehtoja on lukuisia. Omat lempparini ovat tällä hetkellä hasselpähkinän ja karamellin makuiset siirapit.

Chilisuklaakahvi

Makea suklaa ja aavistus pirtsakkaa chiliä ovat kahvin kavereita. Cacao & Chili -mausteseos saa aikaan hauskan mausteisen, mutta samaan aikaan makean kahvin. Laita mausteseosta suodatinkahvin purujen sekaan ja keitä kahvi muuten normaalisti.

Minä olen tehnyt makukahvit yleensä annos kerrallaan lisäämällä makuaineen joko suodatinpussiin purujen kanssa tai suoraan kahvikuppiin. Kukaan ei kuitenkaan estä sekoittamasta omaa makukahvia valmiiksi isomman määrän. Kippaa kahvinpurut astiaan ja sekoita joukkoon vaniljaa, kanelia tai mitä vaan haluat. Itsemaustetun kahvin voi antaa myös lahjaksi! Muista kuitenkin, että valmiiksi kannattaa sekoittaa vain jauhemaisista mausteista tehdyt makukahvit. Makusiirappi kahvinpurujen joukossa ei ole hyvä idea.

P.S. Näitä samoja ohjeita voi soveltaa myös kaakaon keittelyssä!

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply barbajovis maanantai, 13 heinäkuun, 2015 at 11:15

    Minulla on ollut tapana lisätä kardemummaa tai kanelia sunnuntaikahvin joukkoon, keittiön täyttää silloin niin ihana tuoksukin! Hiukan kermavaahtoa vielä kahvin kruunuksi, ja päivä alkaa hyvin. Viime kerrasta onkin luvattoman pitkä aika, pitää korjata tilanne 🙂

    • Reply Martina maanantai, 13 heinäkuun, 2015 at 13:29

      Oih, kermavaahto kruunaa kahvin! Kiitos muistutuksesta, minä olin puolestani unohtanut kermavaahdon ihanuuden. Asia on korjattava mahdollisimman pian. 🙂 Ja siihen kermavaahdon päälle vielä hieman kanelia tai kardemummaa niin NAM!

    Leave a Reply