Suomen suurin matkablogiyhteisö

Island Hotel, Kööpenhamina

Yövyimme viime helmikuisen Kööpenhaminan reissumme aikana Island Hotelissa, joka sijaitsee pienen kävelymatkan päässä keskustasta. Hotelli oli valittu meille matkan järjestäneen tahon Boschin toimesta ja se palveli oikein hyvin isoa ruokabloggaajalaumaamme. Me otimme hotellista vielä toisenkin yön omaan piikkiimme, sillä halusimme jäädä tutustumaan kaupunkiin vielä yhdeksi yöksi virallisen osuuden jälkeen, emmekä jaksaneet alkaa vaihtaa hotellia välissä.

Hotelli

Island Hotel on tyylikäs ja siisti business-hotelli. Palvelu pelaa moitteettomasti ja puitteet ovat valoisat sekä viihtyisät. Huoneen parvekkeelta oli mukava katsella auringonnousun värejä ja hotellin viereisestä kauppakeskuksesta löytyi kaikki tarvittava mitä shoppailija voi kaivata.

Tavalliselle turistille hotellin sijainti saattaa olla asteen liian kaukana keskustasta ja nähtävyyksistä, vaikka matkan kyllä käveleekin, ja jos ei kävele, on juna-asema aivan vieressä. Ruokamatkailijan taivas Kodbyenin alue on sen sijaan hyvin lähellä, joten siinäkin mielessä sijainti oli meille oikein passeli, vaikka keskustaan joutuikin vähän reippailemaan.

Huoneet

Huoneemme sisustus jatkoi samaa siistiä ja tyylikästä linjaa muun hotellin sisustuksen kanssa. Muhkeassa sängyssä oli hyvä nukkua, tosin jotkut valittelivat huoneen kuumuutta ja naapurin kylpyhuoneesta kuuluvia ääniä.

Meitä ihmetytti hieman kylpyhuoneen ja muun huoneen välissä oleva kapea lasi, josta saattoi tiirailla kylppäriin. Sitä kautta huoneeseen tuli myös valoa, jos toinen kävi yöllä vessassa. Hieman erikoinen ratkaisu siis kahden matkatessa, mutta yksin hotellihuoneessa ollessa se ei haittaisi lainkaan, vaan olisi jopa hieno yksityiskohta.

Aamiainen

Hotellin aamiainen oli mahtava! Tosin ensimmäisenä aamuna ruokabloggaajien vallattua hotellin, oli aamiaisen valikoima kattavampi kuin toisena aamuna, jolloin olimme paikalla normituristeina. Kuvun alla oli vähemmän juustoja, sinappi puuttui kokonaan ja muutakin valikoimaa oli vähemmän kuin ensimmäisenä aamuna. Pikkujuttuja kuitenkin ja vatsan sai taatusti täyteen toisenakin aamuna.

Plussaa aamiainen saa pöydässä valmiina olevista kahvikannuista. Niistä on mukava täyttää kuppia ilman että tarvitsee nousta jonottamaan kahvia tai teetä automaatista. Myös runsas valikoima tuoreita hedelmiä oli mieleeni. Aamiaisravintolan miljöö oli ihana isojen ikkunoiden tuoman valoisuuden sekä niiden takana aukeavien merellisten maisemien ansiosta. Kyllä täällä viipyi mielellään aamiaisella vähän pidempäänkin.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna torstai, 2 heinäkuun, 2015 at 20:34

    Tulee tuosta alueesta mieleen ihan Reykjavikin kulttuurikeskus Harpa! Upeasti näyttää kuin rakennukset olisivat veden päällä. Mieletön efekti. Kaunis ja valoisa hotelli. Yllättävän kivan näköinen noin moderniksi ja pelkistetyksi 🙂

    • Reply Martina lauantai, 4 heinäkuun, 2015 at 15:15

      Joo tuo oli hauskaa aluetta ja hotelli yllättävän kiva. Business-hotellit ovat usein tunnelmaltaan minun makuuni liian kylmiä ja kolkkoja, mutta tämä oli mukavan lämminhenkinen kaikesta moderniudestaan huolimatta.

    Leave a Reply