Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makaronilaatikko – Terveellisempi ja maistuvampi resepti

Oli aivan tavallinen arki-ilta kun aloimme jälleen kerran kokata isoa satsia makaronilaatikkoa. Tästä riittäisi moneksi päiväksi. Teimme sitä suunnilleen samalla reseptillä, jolla tein makaronilaatikkoa joskus aikojen alussa, silloin kun olimme vasta tavanneet Henkan kanssa. Se taisi olla ensimmäinen ruoka, jota kokkasin Henkalle. Meidän avokadopastamme. Köyhän naisen versio siitä, selvästikin.

Kuten aina kokatessamme, aloin miettiä kuvausrekvisiittaa, kunnes tajusin, että eihän me nyt tätä ruokaa blogata. Aivan tavallista makaronilaatikkoa. Naurahdin ääneen, kunnes aloin miettiä googletetuimpien ruokien listoja ja sitä, kuinka siellä komeilevat aina ne kaikista tavallisimmat ruoat. Kuten makaronilaatikko. Veikkaan, että se Martina 23v tarkisti myös joitakin asioita netistä tehdessään makaronilaatikkoa unelmiensa miehelle.

Tottakai me teemme makaronilaatikosta blogipostauksen. Versiomme on sitä paitsi terveellisempi ja sen koostumus on mietitty tarkkaan salilla treenaavan ruokavalioon sopivaksi. On oikeassa suhteessa jauhelihaa ja makaronia, munamaitoon on käytetty vain valkuaisia ja se jauhelihakin on vähärasvaisempaa versiota. Kuulostaa ehkä tylsän terveelliseltä, mutta maku on mitä mainioin.

Makaronilaatikossamme on nimittäin myös kaksi salaista ainesosaa, jotka tekevät siitä astetta maukkaamman. Piilotamme helposti vähän mauttomaksi jäävään makaroniruokaan suolaisuutta tuovaa fetaa ja lempeän pikku potkun aiheuttavaa jalapenoa. Niissä piilee makaronilaatikkomme salaisuus. Muuten resepti noudattelee aivan sitä perinteistä mummon makaronilaatikkoa.

Makaronilaatikko
5-8 annosta

– 600 g jauhelihaa (meillä oli naudan 10 prossasta paistijauhelihaa)
– 200 g tummaa makaronia
– 300 g herne-maissi-paprikaa
– kaksi sipulia
– 100 g fetajuustoa
– 6 kananmunan valkuaista
– 6 dl rasvatonta maitoa
– jalapenoa oman maun mukaan (meillä oli noin puoli purkillista)

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulisilppua pannulla öljyssä.

Laita makaroni kiehumaan suolattuun veteen. Ruskista samalla jauheliha ja mausta se suolalla, mustapippurilla ja valkopippurilla.

Mittaa astiaan valkuaiset ja maito, sekoita ja mausta munamaitokin suolalla ja pippurilla. Pilko jalapenoja pienemmäksi. Valuta makaronit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kippaa uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.

No eihän se nyt ole lainkaan kuvauksellinen. Ei makaronilaatikko koskaan ole.

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Terhi / Muru Mou tiistai, 23 kesäkuun, 2015 at 12:45

  Ai jai, näyttääpäs herkulliselta! Feta, jalapenot ja herne-maissi-paprika on minulle erikoisia ainesosia, mutta miksei… En ole tehnyt makaronilaatikkoa vuosiin, mutta olen kyllä luvannut alkaa kokkailla suomiruokia tanskalaiselle maistiaisiksi, joten tätä pitää tehdä pian! Tai ainakin yrittää tehdä, ei olla meidän uudella kaasu-uunilla kokkailtu vielä mitään… 🙂

  • Reply Martina lauantai, 4 heinäkuun, 2015 at 15:10

   Makaronilaatikolla on hyvä aloittaa suomikokkailut ja miksei sinne sekaan voisi tosiaan tyrkätä jotain vähän eksoottisempaakin. Ellet halua tehdä ihan perinteistä makaronilaatikkoa tanskalaiselle. 🙂 Tsemppiä kaasu-uunin kanssa! Oletteko ehtineet jo kokeilla sitä?

 • Reply maijastiina ollila lauantai, 11 marraskuun, 2017 at 12:35

  un´ottima ricetta da preparare agli amici italiani e non! gaia

 • Leave a Reply