Reseptit,  Suolaiset herkut,  Yleinen

Guacamolekakku

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että hyydytetyn juustokakun voisi tehdä myös suolaisena versiona? Kuulostaako oudolta? Voin kertoa ettei se ole lainkaan outoa, vaan herkullista! Suolainen juustokakku on mainio vaihtoehto juhlapöytään sen iänikuisen voileipäkakun sijaan tai kaveriksi. Makuvaihtoehdoissa vain mielikuvitus on rajana. Meidän tämänkertainen kakkumme sai vaikutteita meksikosta.

Ja niin syntyi guacamolekakku. Pohja siihen tehtiin nachoista, täytteessä maistui avokado, lime ja valkosipuli ja mukana menossa oli myös hieman tomaattia, sipulia ja chilimaustetta. Kakku hyytyi jääkaapissa yön yli ja tasasi samalla makujaan päässen esittämään seuraavan päivän häätreffeissä tarjoilupöydän pääosaa koristeineen kaikkineen.

Meillä kakkua nautiskeltiin tosiaan kaasojen ja bestmanien kera, mutta näkisin kakun ehdottomasti myös ylioppilasjuhlissa, rippijuhlissa ja muissa kesän sukujuhlissa. Voisi tämä maistua myös grillibileissä, juhannuksena ja kesäisellä piknikillä. Ota siis resepti talteen ja yllätä ystäväsi!

Guacamolekakku

Pohja:

– 150 g nachoja
– 50 g voita

Täyte:

– 5 liivatelehteä
– 400 g tuorejuustoa (200 g valkosipulin makuista ja 200 g maustamatonta)
– 2,5 dl kermaa
– yksikyntinen valkosipuli
– 2 avokadoa
– puolikas sipuli tai kokonainen pieni sipuli
– 1 tomaatti
– 2 limeä
– ripaus suolaa
– ripaus sokeria
– Chili explosionia tai muuta chilijauhetta

(- nachoja, guacamolea, kirsikkatomaatteja ja limeä koristeluun)

Murskaa nachot, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottelemaan.

Pilko sipuli, valkosipuli, tomaatti ja avokadot. Kippaa kaikki kulhoon, lisää tuorejuusto ja mausteet ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kulhossaan ja nostele se muuhun täytteeseen.

Liota liivatteita kylmässä vedessä, purista kahdesta limestä mehu ja kuumenna se. Liota liivatteet limemehuun ja kun mehu on vähän jäähtynyt, sekoita neste täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan ja jätä jääkaappiin tekeytymään mieluiten yön yli tai vähintään pariksi tunniksi.

Koristele kakku halutessasi nachoilla, guacamolella, kirsikkatomaateilla ja limelohkoilla.

Katso myös tämä suolaisen rieskakakun resepti.