Suomen suurin matkablogiyhteisö

Salmiakki pulled pork

Muistatteko vielä salmiakkipossun, jota valmistimme joulupukilta saamastamme salmiakkimikseristä? Apteekkarin salmiakilla maustettu possu oli niin hyvää, että uhosimme tuolloin salmiakkikokeilujen jatkuvan. Sanoista tekoihin. Tällä kertaa teimme salmiakki pulled porkia ja se oli niin taivaallista, että taidanpa pakottaa pyytää Henkkaa tekemään sitä pian uudestaankin.

Salmiakki pulled pork on yksi tämän vuoden parhaiten onnistuneita ruokiamme, joten sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Äläkä arastele salmiakin kanssa, se kuuluu tähän niin kuin saparo possun peppuun ja kärsä keskelle naamaa. Haganolin salmiakkimikseriä voi kysellä apteekista tai tilaa oma pullo suoraan netistä.

Mikseriä ei sitten kannata maistaa suoraan pullosta, kertoo kokemuksen syvällä rintaäänellä hän, joka voisi juoda pullon ykkösellä tyhjäksi. Nam, nam ja nam, sekä salmiakkimikserille että salmiakki pulled porkille! Ymmärsithän jo että tätä kannattaa todellakin kokeilla.

Salmiakki pulled pork

– 2-3 kiloa porsaan kassleria
– n. 1 dl salmiakkimikseriä
– grillimaustetta

Hiero grillimauste uunivuoassa pötköttelevän lihan pintaa. Valele liha salmiakkimikserillä. Noin puoli desiä riittää tässä vaiheessa. Voit myös marinoida kassleria mikserissä muutaman tunnin tai yön yli.

Jätä liha 125-asteiseen uuniin muhimaan mahdollisimman pitkäksi ajaksi. Folio vuoan päällä estää lihan kuivumisen ja sen pinnan kärtsäämisen. Meidän kassler sai olla uunissa peräti 7 tuntia.

Muhittelun jälkeen ota liha hetkeksi pois uunista. Kaada liemi talteen ja revi liha suikaleiksi kahden haarukan avulla. Keitä lientä kokoon ja lisää siihen salmiakkimikseriä. Puolisen desiä on hyvä, mutta kannattaa kuitenkin maistella lientä. Se saa maistua ihan reippaasti salmiakille. Lisää liemeen myös suolaa.

Kippaa sitten kokoonkeitetty ja maustettu liemi revityn lihan päälle ja tyrkkää koko komeus 175-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Lisukkeeksi salmiakki pulled porkille sopii mainiosti aivan tavallinen keitetty peruna.

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 09:36

  Ai hitto, että tuli nälkä :O. Jos tuollaisen annoksen tekisi vain itselle esimerkiksi parin päivän ruoaksi, millaista lihamäärää suosittelisit :)?

  Ps. Ääni annettu jo aiemmin ;).

  • Reply Martina maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 10:27

   Suosittelisin ihan tuota samaa lihamäärää kuin reseptissä, sillä salmiakki pulled porkia ei voi olla koskaan liikaa! 😀 No ei vaan, resepti kannattaa ainakin puolittaa, mutta toisaalta kun pulled porkia kerran keittelee, sitä kannattaa tehdä isompi määrä samalla vaivalla. Se kestää hyvin pakastamisenkin ja koska liha menee vähän kasaan, ei parista-kolmesta kilosta tule ihan älytöntä määrää syötävää. Me syötiin tätä satsia muistaakseni kolmisen päivää kahdestaan, joten yhdelle syöjälle kannattanee puolittaa resepti.

   Iso kiitos äänestäsi! 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 12 toukokuun, 2015 at 09:04

    Kiitos vinkistä :)! Pakastaminenkin voisi olla hyvä idea, mutta itse en jaksa syödä ainakaan putkeen samaa ruokaa montaa päivää, vaikka olisi kuinka hyvää ;).

    Ansaittu ääni!

    • Reply Martina tiistai, 12 toukokuun, 2015 at 09:20

     Kiitos! Jep, parempikin ruoka alkaa tympiä jos puputtaa samaa sapuskaa monta päivää putkeen. Tähän en tosin kyllästynyt, vaikka söimme pulled porkia muutamana päivänä peräkkäin, ja voisin melkein väittää, etten kyllästyisi viikossakaan. Pitäisikin joskus kokeilla kauanko jaksaisin syödä pelkkää salmiakki pulled porkia. Onneksi tämä on melko edullinen ruoka. 🙂

 • Reply Kohteena maailma maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 13:26

  No olipahan resepti ja kivasti kirjoitettu 🙂 Voittaisi varmasti kyllä sata-nolla viikonloppuna syömäni Pulled pork -hampurilaisen! Ja palkkioksi erikoisesta reseptistä sai äänen 😉

  • Reply Martina maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 13:46

   Kiitos paljon! Väitän että salmiakki pulled pork voittaa sata-nolla minkä tahansa muun ruoan. Tämä oli niin hyvää etten vaan voi olla hehkuttamatta sitä. 🙂

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 19:44

  Mä rakastan pulled porkia, joten ehdottomasti täytyy tämäkin resepti kesän aikana kokeilla! Kiitos tästä!

  • Reply Martina tiistai, 12 toukokuun, 2015 at 09:12

   Ole hyvä ja kokeile ihmeessä! Tämä oli ihan sairaan hyvää jos se ei ole tullut jo ilmi lukuisista hehkutuksistani: 🙂

 • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, 11 toukokuun, 2015 at 20:54

  Täytyy sanoa, että sanat ’salmiakki’ ja ’pulled pork’ samassa otsikossa särähti korvaan 😀 Kai se on uskottava, että hyvää on! Tilaan aina pulled porkia kun vaan on mahdollista, olis kiva kokeilla tuotakin. Ite en osaa kokata, tai ainakin uskottelen itelleni niin, ettei tarvitsekaan kokata 😀

  • Reply Martina tiistai, 12 toukokuun, 2015 at 09:17

   Salmiakki saattaa tosiaan kuulostaa tässä yhteydessä omituiselta, mutta se sopii pulled porkiin ihan älyttömän hyvin. Toki kohtuudessa on hyvä pysyä. Silloin salmiakki tuo ruokaan mukavan suolaisen maun, jossa on häivähdys salmiakkia, ja se sopii ihan älyttömän hyvin yhteen possun kanssa.

   Me kokeilimme muuten tätä samaa reseptiä ilman salmiakkiakin, eikä se ollut läheskään niin hyvää (vaikka toki pulled pork on aina taivaallista). Kokeile ihmeessä tätä, kaiken muun hyvän lisäksi resepti on vielä superhelppo eikä tätä voi oikein mokata. Ainoa haaste on se, että kypsyminen vie aikaa, mutta jos on aikaa päivystää keittiön lähellä useampi tunti, niin sitten tässä ei ole mitään vaikeaa.

 • Reply Jarkko Isokungas perjantai, 2 lokakuun, 2015 at 11:38

  Kuulostaa erinomaiselta, vielä kun korvaa tuon salmiakkimixerin taivaallisella salmiakkihunajalla niin johan on mahdoton ruoka 🙂

  • Reply Jarkko Isokungas perjantai, 2 lokakuun, 2015 at 11:39

   Ja tämä vielä unohtui: https://www.facebook.com/hunajaakalvianpeitsolta

  • Reply Martina perjantai, 2 lokakuun, 2015 at 13:10

   Salmiakkihunaja toimisi kieltämättä hyvin tässä! Salmiakkihunaja kuulostaa ihanalta jo sellaisenaan. Nam. 🙂

  Leave a Reply