Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sitruunanieriää ja parsaa

Sitruunalla maustettu nieriä, keitettyä vihreää parsaa ja varhaisperunoita. Annoksen kruunaa wasabilla hennosti maustettu creme fraiche. Tämä jos joku on keväistä ruokaa parhaimmillaan ja sisältää kaikkia kevään lempimakujani.

Nieriän voi vaihtaa loheen ja perunat voi jättää poiskin tai vaihtaa vaikkapa ruusukaaliin niin kuin me teimme seuraavana päivänä. Tosin kuka nyt jättäisi varhaisperunan pois lautaselta.. Wasabin kanssa kannattaa olla varovainen, jottei se jyrää alleen annoksen hentoja makuja. Sopivasti annosteltuna se tuo kuitenkin viimeistelevän säväyksen annokseen, eikä sitä kannata jättää pois jos pitää wasabin mausta.

Sitruunanieriää, parsaa ja wasabi-cremefraiche

– nieriän fileitä (lohi käy myös oikein hyvin)
– sitruuna
– varhaisperunoita
– vihreää parsaa
– suolaa
– pippuria
– ripaus sokeria
– purkki creme fraichea
– wasabia

Poista kalafileistä mahdolliset ruodot ja asettele fileet leivinpaperoidulle uunipellille. Purista sitruunan mehu kalafileiden päälle ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista 150-175 -asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Varo paistamasta kalaa ylikypsäksi.

Pese ja keitä perunat ja sekoita creme fraicheen pätkä wasabia. Maistele jotta löydät sopivan määrän.

Keitä lopuksi vielä parsat. Leikkaa niistä ensin puumainen varsi pois (pari senttiä yleensä riittää) ja kuori tarvittaessa. Laita keitinveteen suolaa ja ripaus sokeria ja keitä parsoja niin, että niiden nuput ovat vedenpinnan yläpuolella. Parsakattila on tässä kohtaa kaveri. Parsat kypsyvät sopivaksi 5-8 minuutissa. Ohut parsa on valmis nopeammin kuin paksumpi kaverinsa.

Rakenna annos muutamasta parsasta, perunoista, nieriäfileestä ja wasabi-cremefraichesta. Voit halutessasi pirskotella hieman öljyä parsojen päälle (sitruunaöljy on tässä ihanaa!) ja viimeistele annos vielä sormisuolalla. Nauti hyvän viinin kera ja iloitse keväisestä tunnelmasta.

Parsan kaveriksi sopii erinomaisesti Wolfberger (W)3 -viini, joten kuvan tyylikäs pullo kannattaa napata mukaan tätä ruokaa tehdessä ja muutenkin aina parsaa nautittaessa. Viini maksaa Alkossa 10,29 € ja se on maultaan kuiva, hedelmäinen, tasapainoinen ja pirteän hapokas. Aina kun etiketissä lukee riesling tai muscat, on tämä tyttö tyytyväinen. Ja tässäpä lukeekin ne molemmat!

Yhteistyössä Viikon Viini.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply