Kööpenhamina,  Tanska,  Ulkomaat,  Yleinen

I’m A Kombo – Ravintolaelämys Kööpenhaminassa

Jos Gorilla tarjoili meille Kööpenhaminan reissun parasta ruokaa, niin ehdottomasti mielenkiintoisimman ruokaelämyksen koimme I’m A Kombossa. Boschin tarjoama ilta Teurastamon alueella oli monella tapaa mieleenpainuva.

Ravintola ei oikeastaan ollut ravintola, vaan ruokailimme ja seurustelimme ensin kirjakaupassa, sitten paikan keittiössä ja varastossa. Tikkupullat paistoimme karulla sisäpihalla tynnyriin tehdyn tulen päällä.

Ja jos miljöö oli mielenkiintoinen, niin sitä olivat myös meille tarjoillut ruoat. Ilta alkoi ensin suhteellisen normaalisti shampanjan ja popcornien kera, mutta sitten aloimme saada vähän esimakua illallisesta, kun käteemme tyrkättiin mukillinen kiehuvaa vettä, johon sulatimme liemikuution. Liemikuutioita oli kolmea eri makua ja rankkasimme sieniltä maistuvan kasvisvaihtoehdon niistä parhaaksi.

Kun olimme seurustelleet shampanjan, popcornien ja liemimukiemme kanssa tovin jos toisenkin kirjakaupan tiloissa, kerrottiin meille, että homma jatkuu nyt toisaalla. Kipitimme synkän näköisen sisäpihan läpi toiseen rakennukseen, jossa porukka jaettiin kahtia. Toiset siirtyivät varastotilaan ja meidän porukkamme suuntasi keittiöön.

Keittiössä meille tarjoiltiin olutta, jonka korkiksi oli askarreltu tuollainen hauska kurkkuhässäkkä. Pöydälle katettiin tartarkasoja, jotka syötiin kumihanskoilla. Hauskaa ja hyvää.

Seuraavaksi avasimme säilykepurkit, joiden sisältä maistelimme jotakin nuudelin näköistä, joka ei ollut kuitenkaan oikeaa nuudelia nähnytkään. Ihmettelimme myös hammastahnaputkiloita, joiden syövereistä puristettiin ankanmaksaa briossin päälle. Tämä oli yksi illan lemppareistani.

Ruokalajit laitettiin esille sopivan verkkaiseen tahtiin, niin että ehdimme jutustella kaikessa rauhassa, ihmetellä miljöötä ja miettiä mitä toinen puolisko porukasta tekee parhaillaan. Minä taisin jopa uteliaisuuttani selata Instagramia siinä toivossa, että joku toisen puolen bloggaajista olisi somettanut vinkkejä siitä mitä varastossa tapahtuu.

Kun kaikki keittiön puolella tarjoillut herkut oli maisteltu, vaihdoimme paikkoja ja meidän porukka suuntasi varastoon. Hyllyjen väliin oli tehty istumapaikat laittamalla hyllylevy ja penkit istumakorkeudelle. Aterimet löytyivät ylemmän hyllylevyn alapuolelta, samoin tussi, jolla kattoon sai kirjoitella.

Pöydällä oli lautaset, punaviiniä ja yksi iso pata, jonka alta paljastui lihat ja lisukkeet kaikki samassa padassa. Pöydän toisella puolella istui norjalaisia bloggaajia, joiden kanssa oli mukava jutustella syömisen ohessa.

Jälkiruoka tarjoiltiin tosiaan ulkona ja ennen viileään iltaan asumista saimme päällemme upeat toppatakit, joista irtosi hyvät naurut useaankin otteeseen. Skiteam-takit pitivät kuitenkin mukavasti lämpimänä tynnyrin äärellä tikkupullan tapaista paistellessa. Pulla täytettiin juustolla ja karamellilla ja voi että miten namia se oli. Lämmin inkiväärijuoma sopi hyvin sen kaveriksi.

Viimeiset makeat suupalat meille tarjoiltiin kahvin ja Baileysin kera sisätiloissa. Ja niin alkoi illallinen olla ohi. Iloinen joukkomme suuntasi kirjakaupan läpi takaisin kadulle, josta osa jatkoi matkaa vielä yksille, mutta me vanhat ja väsyneet bloggaajat astuimme bussiin ja hurautimme hotellille painamaan pään tyynyyn. Unissa vilisivät toppatakit, tikkupullat ja uudet tuttavuudet sekä mieletön illalliskokemus, jollaista ei varmaan ihan heti pääse kokemaan uudestaan. Kiitos Bosch ja kiitos I’m A Kombo!

Yhteistyössä Bosch.

Niistä toppatakeista puheen ollen, katsokaas mikä takki tuli meitä vastaan ihan muina miehinä loppureissusta kaupungin kadulla. Saatoimme ehkä ihan vähän vaan hieraista silmiämme ja purskahtaa nauruun. Oikeasti, käyttävätkö kööpenhaminalaiset tällaisia? Onko meiltä taas mennyt joku muotivillitys ohi?

2 kommenttia