Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blogivuosi 2014

Tammikuu

Valkosipulikeitto

Sen lisäksi että tammikuun alussa muisteltiin mennyttä vuotta, kokattiin tammikuussa ihanan lämmittäviä keittoja. Valkosipulikeitto ja savuporopekonikeitto olivat molemmat menestyksiä. Tammikuussa esittelin teille myös Stefans Steakhousen, josta saa aivan käsittämättömän herkullista sapusklaa. Tammikuussa tapahtui myös blogin laajeneminen Instagramin puolelle, kun avasin Keltaiselle keittiölle Instagram-tilin. Tuo oli yksi parhaimmista blogia koskevista päätöksistä vuoden aikana ja Instagramimme onkin kerännyt jo paljon seuraajia, mikä ilahduttaa minua tietysti tosi kovasti. Tervetuloa kaikki uudetkin ystävät seuraamaan elämäämme Instagramissa! Olemme siellä nimellä keltaisessakeittiossa.

Helmikuu

Chiapuuro

Helmikuussa postattiin paljon terveys- ja hyvinvointijuttuja, sillä aina vuoden alusta maaliskuun Karibian risteilyyn jatkunut kuntokuuri sai aikaan paljon hyvää blogimateriaalia. Kirjoittelin terveellisemmästä arkiruoasta, kokkasin muun muassa Sara la Fountainin reseptillä kalkkunaa ja uunikasviksia sekä ihastuin chiasiemeniin, joista tein muun muassa puuroa.

Maaliskuu

Karibia

Maaliskuussa lomailimme miltei koko kuukauden ajan Karibialla ja Miamissa, joten blogissakin oli tuon ajan hieman hiljaisempaa. Olin kuitenkin ajastanut muutamia juttuja muun muassa matkayllätykseen liittyen (lue muun muassa tämä ja tämä postaus). Ruokapuolelta esittelin teille kumkvatin sekä kokkasin italialaista klassikkopastaa.

Huhtikuu

Lakumutakakku

Huhtikuussa julkaisin luonnollisesti paljon matkapostauksia maaliskuun matkalta ja matkajuttuja nähtiin blogissa pitkin kevättä ja kesää. Kaikki Karibian risteilystä kertovat postaukset löydät täältä. Herkuttelimme huhtikuussa muun muassa lakumutakakulla sekä valkosuklaa-browniekakulla. Kerroin myös suuria uutisia.

Toukokuu

Jarkon salaatti

Toukokuussa kokosin kaikki Keltaisen keittiön parhaat kakkureseptit yhteen postaukseen. Seurasin myös tapojeni mukaan innokkaasti Euroviisuja ja tein viisupostauksille jopa oman tunnisteen. Toukokuussa päivänvalon näki jo legendaksi muodostunut Jarkon salaatti sekä herkullinen ystävän mummin ikivanhalla reseptillä valmistettu häränfilee-salamipasta. Makealta puolelta toukokuun lempparini olivat nämä hienommat rocky roadit. Kesän aikana avasin blogille myös Twitter-tilin.

Kesäkuu

Blogimatka Italiaan

Kesäkuu 2014 jää historiaan yhtenä hienoimpana kuukautena blogin historiassa. Syyllinen euforisen ihanaan blogihuumaan oli ensimmäinen blogimatkani ihanassa Italiassa. Vietin yhden elämäni parhaista viikonlopuista Senigalliassa ja siitä riittikin sitten kirjoitettavaa. Kaikki Marchen alueen postaukset matkajuttuineen ja resepteineen löydät täältä. Italian lisäksi blogissa puhuttiin toki muustakin. Kävin muun muassa herkuttelemassa Kuurnassa ja blogissa kokattiin muun muassa Gundelin ohukaisia sekä azerbaijanilaista riisipilahvia.

Heinäkuu

Suklaavaahtokarkki

Helteisen heinäkuun aikana jatkettiin vielä Senigallia-postauksia, mutta myös herkuteltiin suklaavaahtokarkeilla, lähetettiin anopit taivaalle ja lennettiin hevosen selästä. Julkaisin myös kesän ensimmäisen Rakkaudesta Helsinkiin -postauksen vasta heinäkuussa. Kesän ensimmäisellä kaupunkikierroksella tutustuimme äidin kanssa Vallilaan.

Elokuu

Valkosipulifestivaalit

Elokuussa käytiin läpi heinäkuussa toteutettuja minimatkoja Tallinnaan ja Tampereelle. Kaikki Viroa koskevat postaukset löydät täältä ja Tampere-jutut täältä. Kävin myös Kinuskillan brunssilla, Keravan valkosipulifestivaaleilla ja Kämpin iltapäiväteellä. Ruokapuolella keräsin kokoon peräti 14 parasta lisuketta ja valmistin raikasta omenajogurttijäätelöä. Pahinta Italia-ikävää helpotettiin ihanan tuhdilla pastalla, johon sekoitin pinjansiemeniä, mascarponea ja basilikaa.

Syyskuu

Matka Prahaan

Syyskuussa löysin piilosilla olleen blogi-inspiraation ja istuin kyseisen inspiraation vallassa pitkiä sunnuntaipäiviä koneen ääressä läppäri sauhuten. Kirjoitin innoissani postauksia muun muassa Prahasta, jonne suuntautui tämän vuoden perinteinen vuosipäivämatkamme. Kaikki Praha-jutut löytyvät Tsekki-tunnisteen alta. Julkaisimme vuoden viimeiset grillireseptit (kaljatölkkikana ja grillikassler omenasalaatin kera) ja kävimme ulkona syömässä. Skiffer-postauksessa muisteltiin kesän kuuminta päivää ja hieman toisenlaista kuumuutta koettiin Cantina Westin Chiliviikoilla.

Lokakuu

Mansikkaraakakakku

Lokakuussa täytin kolmekymmentä vuotta enkä onnekseni kokenut asiasta minkäänlaista kriisiä. Olin terveellisellä tuulella ja blogissa valmistettiin sekä raakakakkua että raakasuklaata. Okei, herkuttelimme myös Daim-jäätelöllä. Kylmä talvi-ilma vyöryi Suomeen ja kokosin pienen selviytymispaketin linkittämällä Keltaisen keittiön parhaat keitot yhteen postaukseen.

Marraskuu

Lohimedaljonki, papu-pekonilisuke ja beurre blanc -kastike

Marraskuussa blogissa esiteltiin yksi kaikkien aikojen parhaimmista kala-annoksistamme, jonka viimeisteli ihana beurre blanc -kastike. Myös rommiliekitetyt karamellisoidut banaanit olivat oikein onnistuneita. Kävimme myös tutustumassa Helsingissä Seurasaaren kupeessa nököttäviin Pukkisaariin ja fiilistelin matkailun parasta hetkeä niin antaumuksella, että eräs lukija veti herneen nenäänsä kommenttiboksin syövereissä.

Joulukuu

Philly Cheese Steak -letut

Joulukuussa fiilistelin tietysti tulevaa joulua, mutta kokeilin myös muuhun talvikauteen sopivia reseptejä. Ihanin niistä lienee joko herkullinen Nutellakaakao tai maukas viikunasalaatti. Joulukuu oli muutenkin onnistuneiden reseptien aikaa. Erityisen ylpeitä olemme suussasulavista Philly Cheese Steak -letuista, jotka onnistuivat ihan yli odotusten.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply marikaw perjantai, 2 tammikuun, 2015 at 10:31

    Ah ihania ruokakuvia. 🙂 Nälkä! Pistin just teiän instan seurantaan eli siellä sitten ihailen myös. Valkosuklaa-browniekakkua täytyy tehdä pian.

    • Reply Martina perjantai, 2 tammikuun, 2015 at 13:45

      Kiva kuulla, Instassa siis tavataan myöskin! 🙂

    Leave a Reply