Suomen suurin matkablogiyhteisö

Makumatkoja

Meillä on ollut tapana viettää vuoden vaihtumista makumatkan merkeissä. Olemme matkanneet maailman ympäri ruokapöydän ääressä yleensä vähintään neljän ruokalajin voimin, ja omassa keittiössä toteutettavat makumatkat ovat olleet niin onnistuneita, että niitä on toteutettu aina silloin tällöin muulloinkin kuin uutenavuotena.

Uudenvuoden juhlimiseen makumatkailu sopii erityisen hyvin. Herkutteluun saa kulumaan helposti koko illan, välillä voi käydä katsomassa ilotulitusta ja istahtaa taas seuraavan ruokalajin ääreen. Hauskaa piisaa eikä yöllä tarvitse hytistä taksijonoissa kun ollaan jo valmiiksi kotona. Kokosin tähän muutaman toteuttamamme makumatkan, jospa vaikka teilläkin toivotettaisiin vuosi 2015 tervetulleeksi makumatkailun merkeissä. Reseptit ruokiin löytyy linkkien takana olevista postauksista.1. Japani, Ranska ja Brittein saaret

Sushia, Jättikatkarapu-tryffeli-shampanjarisottoa, Beef Wellingtonia ja Banoffeeta

Viime uudenvuoden makumatka toteutettiin Henkan vanhempien keittiössä. Makumatkailimme Japanissa, Ranskassa ja Briteissä, joista jälkimmäisessä viivyimme jopa kahden ruokalajin verran. Makumatkan kohteet olivat yllätys Henkan vanhemmille, jotka istutimme skumppalasi kädessä sohvalle odottamaan kiltisti taas seuraavaa ruokalajia.

2. Espanja, Thaimaa, Vietnam ja Karibia
Tapaksia, thaimaalaista naudanlihasalaattia, sitruunaruohobroileria ja inkivääririisiä sekä Pina Colada -juustokakkua ananasjäätelön kera

Lämpimien tunnelmien makumatka toteutettiin ystävien luona keskellä ulkona pauhaavaa lumimyrskyä. Maiksi valikoitui sellaiset maat, joissa paistaa aurinko. Olihan talvi, kylmä ja pimeä.

3. Intia, Irak, (Pohjois-)Korea ja Afganistan
Hedelmälassi, munakoisosalaattia, korealaisittain valmistettua naudanlihaa ja perunasalaattia sekä afganistanilaisia Crim Rollseja

Eräänä helatorstaina haastoin itseni keksimään makumatkan maissa, joihin emme haluaisi oikeasti matkustaa. Oli yllättävän vaikea keksiä maita, joihin emme halua mennä, mutta kyllä niitä lopulta löytyi neljä kappaletta. Jouduimme tosin ottamaan listalle muun muassa Intian, jonne voisimme toki matkustaa, mutta se ei ole listamme kärkipäässä. Korealaisen ruoan leikimme olleen Pohjois-Koreasta, jotta teema toteutuisi paremmin. Oikeastihan ruoka on varmasti Etelä-Koreasta, jossa voisimme hyvinkin vierailla. Pohjois-Koreassahan ei syö juurikaan kukaan muu kuin maan paksu johtaja, joten sieltä tuskin tulee mitään traditionaalisia ruokalajeja muun maailman iloksi.

4. Ranska
Camembert-juustoa uunissa, ranskalaista sipulikeittoa, coq au vin eli kukkoa viinissä ja suklaafondantia

Tämä ei varsinaisesti ole makumatka maailman ympäri, sillä pari vuotta sitten vuoden vaihtumista juhlittiin makumatkailemalla vain yhdessä maassa. Laitoin ranskalaisen illan postauksenkin kuitenkin tähän, sillä menukokonaisuus oli niin onnistunut, että suosittelen sitä teillekin. Nappaa tästä vaikkapa vain yksi ranskalainen ruoka makumatkaasi tai toteuta koko ranskalainen illallinen kaikessa komeudessaan.

5. Venäjä, Ranska, Intia, Ruotsi, USA, Meksiko
Venäläisiä suolakurkkuja, patonkia ja briejuustoa, kana-kukkakaalicurrya, glögiä, New York Cheesecakea ja nachoja lisukkeineen

Ihan ensimmäisellä Keltaisessa keittiössä toteutetulla makumatkalla vierailimme useassa maassa. Postaus on niin vanha, että kuvatkin ovat sen mukaisesti ihan hirveitä, mutta linkitän jutun silti tähän, sillä reseptit eivät vanhene koskaan. Katsokaa kuvat ja teksti sitten ihan omalla vastuulla.

Tänäkin vuonna meillä on suunnitteilla makumatka maailman ympäri, mutta siitä kuulette vasta ensi vuoden puolella. Matkakohteet ovat nimittäin jälleen yllätyksiä uudenvuoden illallisseurueellemme, joten paljastan maat ja ruokalajit täällä blogin puolella vasta myöhemmin.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply