Joulu,  Makeat herkut,  Reseptit,  Yleinen

Piparibrowniet

Pipari ja suklaa ne yhteen soppii. Tänään ne laitetaan uunikoppiin.

Oikeasti, pipari ja suklaa ovat aivan käsittämättömän herkullinen pari yhdessä. Yksi kaikkien aikojen parhaista keksinnöistä on Fazerin piparisuklaa eikä piparimutakakku häviä joulunajan lempisuklaalevylleni lainkaan.

Nyt piparin ja suklaan herkulliset yhdistelmät lisääntyivät vielä yhdellä kaverilla kun tein Teresa Välimäen, Johanna Lindholmin ja Laura Riihelän Hyvää joulua -kirjasta piparibrownieita, jotka tottelevat kirjassa nimeä Joulubrowniet. Ja kuten olettaa saattaa, olivat nämäkin kaverit todella nameja. Slurps. Ja nam. Ja omnomnomnom.

Piparibrowniet

    • – 300 g voita
    • – 6 dl sokeria
    • – 3 dl vehnäjauhoja
    • – 3 tl vaniljasokeria
    • – 1 dl kaakaojauhetta
    • – 4 kananmunaa
    • – 100 g maitosuklaata
  • – 100 g pipareita

Sulata voi ja sekoita sulan voin joukkoon sokeri. Lisää kuivat aineet ja sekoita puuhaarukalla. Jos taikina on vielä tässä vaiheessa kuumaa, anna sen jäähtyä hetki ja lisää vasta sitten kananmunat. Sekoita kunnolla. Lisää suklaa ja piparit taikinaan rouheena ja paista 180-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.

 

6 kommenttia