Suomen suurin matkablogiyhteisö

Prague at night

Praha yöllä. Lähes kaikki kaupungit näyttävät maagisilta pimeän laskeuduttua kun tuhannet valot syttyvät valaisemaan pimeässä kulkevan tietä, mutta öisessä Prahassa on todella sitä jotakin. Olen todennut ennenkin Prahan olevan tunnelmaltaan mystinen kaupunki ja yövalaistuksessa se kaikki vain korostuu entisestään.

Tämä on vaihteeksi hyvin kuvapainotteinen postaus, sillä en aio jaaritella tämän enempää. Annetaan kuvien puhua puolestaan, niidenhän sanotaan kertovan enemmän kuin tuhat sanaa. Saanko esitellä ihanan Prahan öiset valot:

Ilta alkaa hämärtyä Mala Stranan kaupunginosassa.

Prahan kauniit katuvalot ja taustalla Petrinin kukkulan näköalatorni.

Strahovin luostari.

Ilta saapuu Prahan kaduille.

Valot syttyvät kaupungissa. Taustalla näkyy Zizkovin TV-torni.

Upea Prahan linna vartioi kaupunkia iltavalaistuksessaan.

Tyttö varjoisella kujalla.

Öinen Praha. Eikö olekin kaunis?

Vltava-joki ja sen yli kulkevat sillat.

Näkymä Petrinin näköalatornista.

Vtlava ja jokiristeilijä kenties valmistautumassa illallisristeilyyn.

Prahan linna ja lentokone. Joku onnellinen saapuu juuri Prahaan.

Kaarlensilta on vaikuttava näky yölläkin.

Prahan linna, vielä kerran. On se vaan hieno.

Kansallisteatteri

Kansallismuseo

Koska Prahassa on öisin muutakin kuin kauniisti valaistuja rakennuksia, liitän tähän vielä muutaman kuvan ensimmäisenä iltana löytämästämme paikallisten kansoittamasta baarista. Löysimme kuppilan vähän vahingossa etsiessämme yömyssypaikkaa R.M.Rilkessä nautitun illallisen jälkeen.

Nimettömäksi jääneessä kuppilassa oli tupa täynnä väkeä hurraamassa torvisoittimilla soitetulle musiikille. Kuljimme ensin paikan ohi, mutta teimme täyskäännöksen, sillä jotain erityistähän tuossa paikassa pitää olla, kun se oli niin täynnä. Viihdyimme kuppilan tungoksessa peräti kahden drinksun ajan katselemassa iloista torstai-illan menoa, jonka keskellä vipelsi sulassa sovussa pari koiraa ja yksi kiharapäinen lapsikin.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Sofia / Liikkeellä lauantai, 13 joulukuun, 2014 at 10:43

    Prahassa ei ole tullut käytyä, mutta en ole kyllä kertaakaan siitä kuullut muuta kuin hyvää. Ihana kuvakooste erilaisesta näkökulmasta! 🙂

    • Reply Martina lauantai, 13 joulukuun, 2014 at 16:59

      Kiitos! Minullakin heräsi mielenkiinto Prahaa kohtaan kun kuulin jokaisen siellä käyneen suusta vain kehuja. Pakkohan sellainen paikka oli nähdä omin silmin. Ja tykkäsin minäkin. Tosi paljon. 🙂

    Leave a Reply