Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rommiliekitetyt karamellisoidut chilibanaanit

Olipa kerran aivan tavallinen päivä, kun meikäbloggaajaan iski banaanihimo. Tätä tapahtuu aina silloin tällöin. Erilaiset ruokahimot ovat tämän tytön elämässä jos ei nyt jokapäiväisiä, niin kuitenkin usein nähtyjä vieraita. Milloin se on sinihomejuustohimo ja milloin taas on ihan pakko saada maksamakkaraa. Maapähkinävoihimo on jokapäiväistä ja tällä kertaa tosiaan iski valtava banaanihimo.

Banaanihimon vallassa otin Mari Moilasen Sitä parempi soppa -kirjan esiin, sillä muistin sen sivujen keltaisessa osiossa olleen banaanireseptejä. Ja oikeassa olinkin. Silmäni nauliintuivat banaanibruleen kohdalle ja olin ihan hilkulla valmistaa sitä. En kuitenkaan tiennyt onko appivanhempien keittiössä sopivia astioita bruleen valmistamiseen, joten päätin jättää reseptin odottamaan uuteen kotiin pääsyä ja uutta keittiötä. Sinne ostan sitten sen kaasupolttimenkin, jolla voin tehdä bruleisiini oikeaoppisen rikkiraksahtavan pinnan. Ja sitten leikin Amelieta.

Banaanibrulee jäi siis odottamaan parempia aikoja, mutta banaanihimolle pitäisi silti tehdä jotakin. Nappasin keittokirjapinosta seuraavaksi Gordon Ramsayn parhaat -kirjan ja löysin sen sivuilta Gordonin liekehtivän tuliset banaanit, jotka nimesin uudelleen Rommiliekitetyiksi karamellisoiduiksi chilibanaaneiksi. Aika pitkä nimi, mutta hyvin kuvaava. Joko tuli vesi kielelle?

Rommiliekitetyt karamellisoidut chilibanaanit

– erikoishienoa sokeria
– 3 banaania
– punainen chili
– nokare voita
– 0,5 dl rommia
– 0,5 dl kookosmaitoa

Ripottele sokeria paistinpannun pohjalle ohut tasainen kerros. Lisää lämpöä niin että sokeri alkaa pikkuhiljaa sulaa ja karamellisoitua reunoilta, mutta varo polttamasta sokeria. Meillä liesi oli kolmosella tai nelosella.

Sokerin karamellisoitumisessa kestää hetki. Voit sitä odotellessasi kuoria banaanit ja pilkkoa ne viistosti viipaleiksi. Pilko myös chili pieneksi silpuksi. Lisää chilisilppu karamellisoituneeseen sokeriin ja laita myös banaanit pannulle. Ole varovainen, sokeri voi räiskyä pannulla.

Kääntele banaaneita niin että ne peittyvät kauttaaltaan karamellisoidulla sokerilla. Kypsennä pari minuuttia ja varo edelleen polttamasta sokeria.

Sitten liekitetään! Kaada pannulle rommi ja liekitä. Muistathan ottaa pannun pois liesituulettimen alta liekittäessäsi. Sammutuspeitteen sijainnin tarkistaminenkaan ei ole liioittelua, nimimerkillä: Meinasimme polttaa appivanhempien talon terassin, emme tosin liekittäessämme vaan grillatessamme. Sammutuspeitteelle oli tuolloin käyttöä ja sen löytäminen nopeasti liekkien ottaessa vallan oli ihan kiva juttu. Koskaan ei voi olla liian varovainen.

Älä kuitenkaan turhaan pelkää liekittämistä. Se on ihan helppo homma kunhan tosiaan liekität jossain muualla kuin täysillä pauhaavan liesituulettimen alla.

Lisää lopuksi pannulle kookosmaitoa ja kallistele pannua niin, että maito sekoittuu jälkiruokaan. Pidä liedellä vielä pari minuuttia ja tarjoile banaanit sitten vaniljajäätelön kera.

Jos pidät tästä, katso myös samantyyppisen jäätelön kanssa tarjoiltavan hedelmäisen jälkiruoan resepti täältä. Ananashimon varalle.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply