Suomen suurin matkablogiyhteisö

Eckerö Line m/s Finlandia

Kuten olen jo kertonut, kävimme kesälomallamme yhden yön visiitillä Tallinnassa. Tällä kertaa matka lätäkön yli taitettiin Eckerö Linella ja tämä oli meille molemmille ensimmäinen kerta Eckerö Linellä ja m/s Finlandialla.

Olimme mieltäneet Eckerö Linen mummojen ja pappojen laivayhtiöksi, mutta olimme väärässä, sillä ihan samanlaista matkustajaa m/s Finlandian kansilla näytti pyörivän kuin muillakin Tallinnan laivoilla. Laiva ei muutenkaan eronnut ainakaan pääpiirteittäin muista Helsinki-Tallinna väliä kulkevista paateista, mitä nyt överihumalaiset suomalaisristeilijät loistivat poissaolollaan. Toisaalta risteilimme keskellä viikkoa, joten sekin saattoi vaikuttaa siihen, ettei känniääliöitä näkynyt.

Ennen m/s Finlandialle astumista seilasin viimeksi Karibialla huippuristeilijä Celebrity Eclipsellä, joten paluu todellisuuteen oli melko karu. Se olisi sitä joka tapauksessa, olisi Karibian risteilyn jälkeinen laiva minkälainen tahansa. Pian löysin kuitenkin m/s Finlandialtakin kivoja yksityiskohtia ja lopulta tykästyin laivaan ja sen buffetiin, jossa herkuttelimme mennen tullen.

Menomatkalla buffetaamiaisella oli järjetön tungos ja jono. Hyvin laivan henkilökunta kuitenkin hoiti tilanteen ja homma sujui niin näppärästi kuin se tällä ihmismäärällä voi sujua.

Kun ruoka on jonotettu, voi pöydässä herkutella skumpalla, joka lievittää jonotungoksen aiheuttamaa mielipahaa.

Skumpan lisäksi myös aamiaissapuskat maistuivat hyvälle.

Plussaa tulee etenkin mätitahnasta ja valkohomejuustosta.

Kapteeni ohjaa laivan Tallinnan satamaan.

Ulkoterassi laivan yläkannella. Täällä olisi mukava viettää aurinkoista päivää.

Tauluseinä oli kiva yksityiskohta.

Kahvilan tuolit olivat mielestäni rumia, mutta plussaa annan siitä, että laivalla riittää tilaa istua ja hengailla, siemailla viiniä, kuunnella livemusiikkia ja syödä välipalaa, jos laivan buffet ei kiinnosta.

Viihtyisä pikkubaari.

Päätybaarissa soitti livebändi ja tanssilattia täyttyi tanssipareista. Kuvaamishetkellä bändi ei ole vielä lavalla, kuten nokkelimmat voivat huomatakin.

Esiintymislava ja tanssilattia.

Laivamies työssään.

Yhteistyössä Eckerö Line.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Juhani perjantai, 8 tammikuun, 2016 at 22:41

    Lähdimme 21.12.2015 heti aamusta kohti tallinnaa buffetin kautta joka oli ok. Takaisin 22 ja joulu pöytään hytin kautta, aloiteltiin joulu lounasta 18.30 kylmillä eväillä, joista vain katkaravut olivat ok. Kraavilohi surkeaa samoin sienisalaatti ja siltä väliltä, uunissa haudutettu lohi ok. Lämpimät eväät. Kinkkun kypsyys ok mutta täysin mauton(suola puuttui) porkkanat keitetty pahvin paloiksi, liha pullat kuivia mauttomia, järkyttävää, hyvät raakaaineet pilattu. Luulisi AMMATTIKEITTIÖN tietävän mitä tekee. Varasin vielä hytin paluumatkalle että voisi nukahtaa hetkeksi ennen rantautumista, Syöpöttelyn jälkeen tulimme hytille, sukat pois jalasta ja mitä helkuttia, paikka imuroimatta, perunalastut jalkapohjissa ym. No lähetin valituksen kun näin kävi, valiteltiin tapahtunutta ja luvattiin korjata tapahtuneet. No pitäisikö käydä risteilyllä katsomassa että onko muutoksia tapahtunut vai vaihtaa suosiolla toiseen laivaan. Terveisin Lapista tällä kertaa

    • Reply Martina lauantai, 9 tammikuun, 2016 at 09:06

      Voi ei, kuulostaapa surkealta. 🙁

    Leave a Reply