Suomen suurin matkablogiyhteisö

Keittokirjoja pukinkonttiin

Joulu lähestyy ja nyt viimeistään on hyvä aika alkaa miettiä mitä lahjoja pukinkonttiin kääräistään tänä vuonna. Keittokirjat ovat mielestäni lähes aina hyvä lahja ja niitä löytyy jokaiseen makuun. On maailman ruokakulttuureita esitteleviä kirjoja paljon matkustaville ja helppoja perusohjeita aloitteleville kokeille, nuorille sekä muille tumpeloille.

On myös erilaisiin ruokavalioihin perehtyneitä keittokirjoja, leivontakirjoja, kakkukirjoja, viinikirjoja ja vaikka mitä. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Viimeisimmistä uutuuskirjoista löytyy myös todellisia helmiä, mutta ajattelin esitellä teille nyt yhdeksän hieman vanhempaa kirjaa, joita suosittelen pukinkonttiin. Otsikkoa klikkaamalla löydät tarkemmat esittelyt kirjoista.

Martinan 3 suosikkia:

Aloitetaan lemppareistani, vaikka sanottakoon heti alkuun, että oli lähes mahdotonta valita tähän vain kolme lempikeittokirjaa. Päädyin kuitenkin lopulta näihin kirjoihin, joista jokainen käsittelee aihettaan perusteellisesti, mukaansatempaavasti ja joiden resepteistä olen erittäin vakuuttunut.

Ruoasta viiniin – Makumatka Euroopan halki, Juha Berglund, Jaakko Heinimäki, Antti Rinta-Huumo ja Antti Vahtera

Tämä kirja on kuin tehty minua varten. Jos tunnet jonkun, joka rakastaa ruokaa, viiniä ja matkailua etenkin Euroopassa, niin osta tämä kirja hänelle. Lahjansaaja ilahtuu varmasti.

Hedelmäistä – Herkkuja hedelmistä, Janne Tarmio ja Sami Tallberg

Janne Tarmion ja Sami Tallbergin hedelmäkirja on yksi kaikkien aikojen lemppareistani. Tarkistelen sieltä vähän väliä eri hedelmien käyttöohjeita, etsin hedelmäistä inspiraatiota ruoanlaittoon ja kaikki kirjan sivuilta kokeilemani reseptit ovat olleet menestyksiä.

Aglio e Olio, Saku Tuominen, Tuukka Koskinen ja Kimmo Kivilahti

Tämä jo klassikoksi noussut kirja on pastan ystävän aapinen ja raamattu. Mitä et tämän kirjan sivuilta löydä, sitä et (kuiva)pastaa valmistaessasi tarvitse.

Terveellisen elämän ystäville:

Erilaiset ruokavaliot, urheilu ja terveelliset elintavat ovat nyt lähes jokaisen huulilla. Ja hyvä niin, liikunta ja terveellinen ruoka on hyväksi kaikille. Tässä on kolme kivaa kirjaa terveellisen elämän ystäville.

Fuelfood – Syö kroppasi kiinteäksi, Hanna Skyttä

Hanna Skytän Fuelfood tarjoilee reseptejä urheilevan ihmisen elämään, mutta ennen kaikkea se kannustaa miettimään omia elintapoja uusiksi ja auttaa kädestä pitäen ruokakaappien siivoamisessa terveellisempään suuntaan. Tämä voi hyvinkin olla se viimeinen potku persauksille, jos elintavat kaipaavat muutosta parempaan.

Healthy Kitchen – Hyvää oloa keittiöstä, Sara la Fountain

Tämän kirjan ruokia maistellessa on vaikea uskoa, että reseptit ovat terveellisiä, sillä maku niissä on niin mainio. Terveelliset ruoat mielletään usein yhä edelleen vähemmän hyvänmakuisiksi, mutta viimeistään tämä kirja todistaa sen, että terveellinen voi olla myös hyvää. Saran kirjoja pitäisi koluta enemmänkin, joten tässäpä voisi olla hyvä väli minun vinkata, että mikäli joku haluaa ostaa minulle joululahjan, on hyllyssäni vain tämä yksi Sara La Fountainin kirja ja se kaipaisi kaverikseen muita Saran keittokirjoja!Paleokeittokirja – Kivikauden ruokaa modernilla otteella, Thomas Rode Andersen

Paleoruokavalio on nyt in ja sitä noudattaa yhä useampi ja useampi. Tämä Thomas Rode Andersenin kirja kertoo paleoruokavaliosta kattavasti ja perustelee sen hyvät puolet uskottavasti. Kirjan sivuilla on myös lukuisia paleoreseptejä.

Ruokabloggaajien kirjat:

Ruokabloggaajat ovat julkaisseet ilahduttavan monta kirjaa, enkä mitenkään voi esitellä niitä kaikkia nyt tässä, vaikka haluaisinkin. Tässä on kolme suosikkiani, mikäli näitäkään voi laittaa mihinkään järjestykseen.

Sitä parempi soppa – Mitä yhdessä kokataan, Mari Moilanen

Marin värikkäässä kirjassa on suussasulavia reseptejä, joiden loihtimiseen voi osallistua koko perhe.


Kinuskikissan helpot suosikit, Sini Visa

Kaikkien tunteman Kinuskikissan leivontakirjassa on helppoja reseptejä, joita noudattamalla kotikokkikin loihtii helposti upeita ja maukkaita herkkuja pöytään.

Katukeittiö – Parempaa roskaruokaa, Jenni Häyrinen

Jennin katuruokakirjan nostin tähän senkin takia, että miehille on usein vaikea keksiä lahjoja, ja tämän kokkikirjan jos jonkun voisin nähdä vaikkapa siellä poikamiesboksinkin hyllyssä.

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Sanni maanantai, 24 marraskuun, 2014 at 17:25

  Jep, kyllä kiitos, useampikin noista kirjoista olisi tervetullut lahjaksi… Itse asiassa noista jotkut ovat jo tuttuja, kirjastosta lainattuina tosin (ja siksi olisi ihana omistaa ne itse), kuten tuo Saran kirja, ja Saku Tuomisen pastakirja, niin ja Kinuskikissan kirjat ovat aivan omaa luokkaansa ja ja ja… Kiitokset vinkeistä, pitää huomautella lähipiirille, josko ystävällisesti tiedustelevat lahjatoiveita. Ja hei, meinasi unohtua: postauksesi Prahasta ovat olleet mielenkiintoisia! Tuli melkoinen matkakuume luettuani upean kaupungin kohteista! Syysterveiset (koska talvi antaa odotuttaa).

  • Reply Martina tiistai, 25 marraskuun, 2014 at 09:05

   Kiitos kommentista! Kaikki tässä luetellut kirjat ovat lemppareitani, tosin monta hyvää kirjaa jäi listan ulkopuolellekin. Esimerkiksi viimeksi selaamani Vera Jordanovan Don’t miss a bite on aivan ihana ja Hyvää joulua -keittokirja on ollut meillä jo kovassa käytössä. Sitä tosin ei ehkä kannata toivoa joululahjaksi, vaikka se sisältääkin reseptejä myös joulun jälkeiseen arkeen ja talveen yleensä.

   Kiva kuulla että Praha-jutut ovat mieleesi! Ihastuttiin kaupunkiin niin, että innostuttiin tekemään siitä monta postausta. Viimeiset jutut ilmestynevät vasta ensi vuoden puolella kun en viitsi tukkia blogia pelkällä Prahalla. 😀

  Leave a Reply