Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kookosta ja katkarapuja thaimaalaisittain

Meidän blogimme on matka- sekä ruokablogi. Täällä tarjoillaan ruokareseptejä, puhutaan erilaisista ruokavalioista ja tutustutaan ravintolatarjontaan ympäri maailman. Täällä myös matkustellaan mahdollisuuksien mukaan, annetaan matkavinkkejä ja kärsitään jatkuvasta matkakuumeesta. Kahden pääaiheen lisäksi blogissa puhutaan toisinaan ihan mistä sattuu aina hevosista talon rakentamiseen. Täällä käsitellään kaikkea mistä elämässämme on kyse, mutta pääpaino on ruoassa ja matkailussa.

Ruoka- ja matkailuteemat yhdistyvät luontevimmin joko esittelemällä ravintoloita ja ruokia maailmalta tai tekemällä reseptejä jonkin maan ruokakulttuurin parhaimmista herkuista. Tällä kertaa on kyse reseptistä, kun esittelen teille helpon ja maukkaan arkiruoan Thaimaasta. Pakkasimme kookosta ja katkarapuja yhdistelevää ruokaa eväsbokseihin ja voi että sitä tuoksua mikä keittiössä lounastauolla leijaili. Aivan kuin olisi ollut Aasiassa eikä työpaikalla. Ei huono, sanoisi Jorma.

Kookosta ja katkarapuja thaimaalaisittain

– 300 g katkarapuja
– kuivattuja sieniä
– kevätsipulia
– punainen chili
– 4 dl kookosmaitoa
– kookoshiutaleita
– 2 dl kalalientä
– riisiä
– öljyä
– basilikaa

Liota sienet kylmässä vedessä. Pilko kevätsipulit ja chili ja kuullota niitä öljyssä. Lisää pannulle sienet ja niiden liotusliemi. Anna muhia pieni hetki.

Lisää pannulle riisi, kookoshiutaleet ja kalaliemi. Anna pulputtaa tovi ja lisää sitten kookosmaito. Anna muhia niin kauan kunnes riisi on kypsää.

Lisää viimeiseksi katkaravut ja basilika. Älä enää kypsennä vaan tarjoile heti. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply