Suomen suurin matkablogiyhteisö

Olde Hansa

En tiedä varmasti, mutta minulla on vahva veikkaus siitä, että Olde Hansa on suomalaisten keskuudessa suosituin ravintola Tallinnassa. Keskiaikainen teemaravintola tarjoilee juomia ja ruokia terassille sekä viihtyisiin ravintolan sisätiloihin, joissa huokuu vanhanajan tunnelma.

Terassilla olisi toki kiva viettää aikaa etenkin aurinkoisena kesäpäivänä, mutta me halusimme katsastaa ravintolan sisätilat ja istahdimme kynttilän valoon syömään. Ravintola on suorastaan pimeä ja vessaan mennessä silmät totuttelevat vielä pimeämpään hetken, kunnes näkee kaikki kivat yksityiskohdat, joita huussiksi naamioituun vessaan on tehty.

Ravintola on pienintäkin yksityiskohtaa myöten keskiaikainen ja palvelu on yllättävän hyvää ja iloista. Se ei mielestäni ole itsestäänselvyys Tallinnassa matkustaessa, tosin viime aikoina tuntuu, että yleinen asenne on parantunut huomattavasti ja rakkaat etelänaapurimme hymyilevät enemmän kuin ennen.

Minä tilasin lounaaksi merellisen lautasen alkupalalistalta. Mietin hieman riittääkö se sammuttamaan nälkäni, mutta pelko oli turha, sillä maha tuli täyteen ja silti lautaselle jäi hieman tähteitä.

Henkka herkutteli lihaisammalla annoksella ja palanpainikkeeksi tilasimme viiniä, joka tarjoiltiin hassunmuotoisista laseista. Ruoka oli hyvää, muttei mitenkään äärimmäisen herkullista. Annokseni kalat maistuivat kalalle, liha maistui lihalle ja omatekemä leipä oli todella hyvää.

Ruokaelämyksiä täältä ei ehkä kannata hakea, mutta hauskaa keskiajan tunnelmaa ja teemaansa todella panostaneen ravintolan riemua sitä vastoin saa ämpärikaupalla. Eikä siinä ruoassakaan mitään vikaa ollut, ei todellakaan, mutta jos valitsee ravintolan pelkän ruoan perusteella, valitsisin tämän käyntikerran perusteella ehkä jonkun muun kuin Olde Hansan. Sen sijaan hauskaa tunnelmaa hakevalle ja teemaravintoloista pitävälle tämä on oiva paikka.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Polkkapossu tiistai, 4 marraskuun, 2014 at 09:16

    Juu, kyllähän se niin on, ettei Tallinnan parhaat ruokapaikat löydy raatihuoneentorin ympäriltä. Vaikkei niissäkään varsinaista vikaa ole.

    • Reply Martina tiistai, 4 marraskuun, 2014 at 11:54

      Jep, ensi kerralla täytyy testata joku oikeasti hyvä rafla. Vaikka kyllähän Olde Hansakin kelpasi hyvin kun nälkä tuli ja piti saada nopeasti jotain lounasta.

    Leave a Reply