Suomen suurin matkablogiyhteisö

U Magistra Kelly, Praha

Parhaat ravintolat löytyvät usein joko vahingossa sivukadulle eksyessä tai sitten jonkun suosittelemana. Sen sijaan keskeisimmiltä turistipaikoilta ei yleensä löydy ravintolamaailman helmiä vaan ylihintaisia turistiloukkuja. Meidän kaksi Prahan suosikkiamme sijaitsevat molemmat hieman syrjässä. Mlejnice majailee kapealla Vanhankaupungin sivukujalla ja Mala Stranasta löytynyt lemppari U Magistra Kelly on niin piilossa, ettemme olisi varmasti löytäneet sitä ilman Tripadvisorin apua.

U Magistra Kelly sijaitsee Mala Stranassa alueella, jossa ei ole mitään muuta kuin asuintaloja, kapeita kujia ja syvä hiljaisuus, jonka rikkoo vain satunnaisesti ohi kulkeva auto. Mala Stranan pääkatu Nerudova on kuitenkin lähellä, joten ravintolaan ei tarvitse tarpoa pitkiä matkoja. Sen syrjäinen sijainti pitää vaan tietää ravintolaan päätyäkseen. Ravintolan osoite on 5 Sporkova.

Me astelimme syötävän suloisen ravintolan suojaisalle terassille lounasaikaan ja tilasimme listalta gulassia sekä rapeaa kanaa ja maalaisranskalaisia. Ravintolan pöydissä on laput, joissa pahoitellaan jos ruokaa joutuu odottamaan. Syynä on se, että kaikki tehdään alusta alkaen itse, mikä on ehdottomasti paras syy odotuttaa asiakkaita.

Odotan hyvää itsetehtyä ruokaa mielelläni, varsinkin kun edessäni on tuopillinen olutta ja ympärilläni mitä söpöin miljöö, jossa riittää ihmeteltävää. Mikäs siinä on odotellessa, lomalla kun ollaan. Eikä ruokien tulossa edes kestänyt kauan.

U Magistra Kellyn ruoka oli ihanaa. Ravintolan tunnelma oli rauhallinen ja täällä oli mukava hiljentyä vilkkaan Prahan linnalla vietetyn aamupäivän jälkeen. Palvelu oli lämminhenkistä ja söpöjä yksityiskohtia löytyi pitkin ravintolaa ja sen ulkoterassia. Täällä ravintolaa pyöritetään suurella sydämellä ja kaikki toimi aivan loistavasti. Tästä lounaasta olisi voinut maksaa huomattavasti enemmänkin ja tuntui melkein rikolliselta maksaa vain laskun naurettavan pieni loppusumma, vaikka jätimme ihan reilun tipinkin.

Ruoka oli niin hyvää, että söimme molemmista annoksista viimeisetkin pisarat leivän avulla.
Jälkiruoaksi otimme vain makuoluet, vaikka itsetehdyt jälkiruoat houkuttelivatkin kovasti. Olut oli kuitenkin mainio idea, sillä ravintolassa nauttimani sitruunaolut oli paras olut koko Prahan matkalla. Myös appelsiini-korianterivehnäolut oli herkkua.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply