Suomen suurin matkablogiyhteisö

Parhaat keitot talveen

Myönnettävä se on. Kylmä vuodenaika on täällä ja se kestää edellisten vuosien kokemusten perusteella ihan liian kauan. Niin ikään edellisten vuosien perusteella tiedän, että luihin asti pureutuvasta viimasta, huuruavasta pakkasesta ja värittömästä harmaudestakin voi selvitä, ja muutaman pikku kikan avulla se on jopa ihan kivaa.

Kynttilät, kuuma juoma, punaviini, suklaa, reippaat ulkoilulenkit säässä kuin säässä ja sen jälkeinen sauna, ystävät, perhe, kauniit hetket ja ennen kaikkea oikea asenne riittävät pitkälle. Myös maukas lämmittävä keitto on todettu hyväksi aseeksi talviahdistusta, kylmää ja pimeää vastaan. Siksi kokosin tähän teille kahdeksan lempikeittoani helpottamaan oloa synkän talven keskellä. Kesä ei ehkä tule nopeammin näitä lusikoidessa, mutta lämpimän keittokulhon äärellä on astetta helpompi ihastua talveen.

Yksi Keltaisen keittiön pidetyimmistä resepteistä on Indonesialainen keitto, joka on myös syntipukki sille, että nyt melkein kaksi vuotta keiton kokkaamisen jälkeenkin kaapistani on aina löydyttävä maapähkinävoita, jota lusikoin suoraan suuhuni. Päivittäin. Kun maapähkinävoille antaa pikkulusikan, se valtaa koko jääkaapin..

Appelsiiniporkkanakeitto on kuin pieni aurinko keskellä kesää. Porkkanan ja appelsiinin liitto toimii täydellisen hyvin ja terveellinenkin keitto on, etenkin jos hieman pihistelee kerman kanssa tai käyttää kevytversiota.

Savuporo-pekonikeitto onkin sitten tuhdimpi kaveri, mutta ah, niin maukas! Paksu juustoinen keitto on omiaan antamaan energiapotkun reippaan ulkoilun jälkeen ja sitä tekee mieli ottaa aina vielä hieman lisää.

Armenialainen aprikoosikeitto edustaa hieman eksoottisempaa makumaailmaa. Linsseistä, porkkanasta, sipulista ja mausteista sekoitettu keitto saa hauskan makean makuvivahteen kuivatuista aprikooseista.

Kovimmassa paukkupakkasessa otetaan järeät keinot esiin ja keitellään meksikolaista nachokeittoa. Mausteisesta keitosta saa juuri niin tulisen kuin haluaa ja keittolautasella hengailevat nachot lisäävät annoksen ruokaisuutta.

Vaahtomainen valkosipulikeitto on hienostunut niin ulkonäöltään kuin makumaailmaltaankin. Paahdettu valkosipuli tuo lempeää potkua ja keiton päällä koristeena olevat rapeat sipsit rouskuvat suussa. Tätä kehtaa tarjoilla hienommillekin vieraille.

Cheddar-rieslingkeitto on yksi kaikkien aikojen lemppareistani. Onhan siinä kahta lempiasiaani, juustoa ja rieslingiä. Toimii.

Vichyssoise eli ranskalainen purjo-perunakeitto on yksinkertaisuudessaan täydellinen. Klassikko syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta ja sulaa suuhun.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply