Suomen suurin matkablogiyhteisö

Raakasuklaa

Nyt kyllä melkein nolottaa kertoa miten saamattomia olemme olleet. Anoppilan kaapissa on nimittäin lojunut ainakin joulusta lähtien raakasuklaapaketti, jonka uumenista löytyy kaikki mitä raakasuklaan valmistamiseen tarvitsee. Ei siis voisi juuri helpommaksi enää mennä, mutta silti kului yli puoli vuotta, että saimme aikaiseksi valmistaa raakasuklaata.

Mietin monena viikkona, että viikonloppuna sitten kokeilen tehdä sitä raakasuklaata ja päätimme anopin kansa yhdessäkin monta kertaa, että nyt tehdään raakasuklaata. Mutta ei. Emme vaan saaneet aikaiseksi.

Vihdoin kun kesän superhelteet alkoivat hieman helpottaa elokuun alussa, päätin että nyt todellakin otan raakasuklaapaketin esiin ja valmistan meille herkkuja. Tiesin ettei se ole vaikeaa ja tiesin myös lopputuloksen olevan herkullinen. Mikä ihme tässä on siis mättänyt? En tiedä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä?

Raakasuklaan valmistaminen on superhelppoa. Ensin sulatetaan lämpimässä vesihauteessa kookosöljy ja raaka-kaakaovoi. Tähän menee jonkun verran aikaa, mutta samalla voi touhuta muutakin ja käydä välillä sekoittelemassa massaa sekä vaihtamassa viilentynyt vesi lämpimämpään.

Kun seos on sulanut kirkkaaksi, lisätään raakakaakaojauhe ja makeuttaja, joka oli meidän tapauksessamme agavenektaria. Sitten sekoitetaan seos tasaiseksi massaksi ja kipataan muotteihin. Tosi vaikeaa hei. Sekaan voi halutessaan lisätä makuaineita ja superfoodeja.

Minä en osannut taaskaan tapojeni mukaisesti päättää minkä makuisia suklaita tekisin, joten tein lopulta peräti seitsemää erilaista. Hups. Vähempikin olisi varmaan riittänyt, mutta toisaalta oli kivaa kun lähes jokainen suupala maistui erilaiselta.

Käytin suklaisiini:

– suolapähkinöitä
– appelsiinin kuorta
– gojimarjoja
– naga jolokia -chilikastiketta
– inkiväärisiirappia
– mantelirouhetta
– bourbon-vaniljaa

Ja kyllä muuten maistui hyvälle! Omat suosikkini olivat ainakin appelsiinin kuorella maustetut raakasuklaat sekä hieman yllättäen myös inkiväärisiirapilla tuunattu suklaa. Millä sinä maustat raakasuklaasi?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply