Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pizzeria Napoli

Tampereen matkaa suunnitellessani, mietin myös, mikä olisi kiva lounaspaikka meille perjantaille ennen kuin lähdemme ajamaan kotiin. Netin selailu loppui lyhyeen kun muistin Pizzeria Napolin, jota ainakin työkaverini on kehunut kovasti. Sinne on päästävä ja se saa luvan sopia Henkallekin, päätin ja kirjoitin Napolin osoitteen ylös.

Tampereen paras pizzapaikka kuulosti myös Henkan mielestä hyvältä, joten tallustelimme Aleksanterinkadulla sijaitsevaan pizzeriaan kun vatsat alkoivat kurnia. Ravintola oli täynnä, mutta saimme pian pöydän terassilta.

Olin tutkinut Napolin pizzalistaa jo kotona, sillä huikean 100 pizzan listassa riittää tutkittavaa. Hylkäsimme heti kaikki peruspizzat ja päätimme valita toisen pizzoistamme Tex Mex -listalta. Tulista amerikkalaista Texas Pete -kastiketta sisältävistä pizzoista valikoitui lopulta meidän lounaaksemme Pollotex, jossa on kanaa, mozzarellaraastetta, paprikaa, punasipulia, tomaattia ja tietysti se hieman tulisempi pizzakastike.

Toinen pizza valikoitui aika helposti kun bongasimme listalta strutsipizzan. Strutsia emme ole aiemmin maistaneet, joten sitä on saatava. Strutsinlihan kaverina Struzzo Picante -nimisessä pizzassa on jalapenoa, pekonia, punasipulia ja riistakäristystä.

Molemmat pizzat olivat todella herkullisia eikä niitä suotta kehuta Tampereen parhaiksi. Vain Helsingin Skifferin pizzat vetävät näille vertoja. Plussaa tulee myös siitä, että pizzat jaettiin valmiiksi puoliksi ja niiden kaveriksi pöytään tuotiin kulhollinen valkosipulia, jota sai itse annostella pizzan päälle. Me söimme luonnollisesti koko kulhon tyhjäksi.

Vaikka pizzeria on kuulemma aina hyvin täynnä eikä pöytävarauksia oteta, mahtuu syömään kuitenkin melko nopeasti. Hommaa nopeuttaa huomattavasti se seikka, että tarjoilija jättää pöytään lapun, jonka kanssa pizzat mennään maksamaan lopuksi kassalle. Tarjoilijoiden ei tarvitse rahastaa asiakkaita ja asiakkaat pääsevät maksamaan heti syötyään. Kätevää ja ennen kaikkea nopeaa.

100 pizzan listalla on luonnollisesti huikea määrä houkuttelevia pizzoja ja veikkaanpa että niitä pitää päästä maistamaan vielä uudestaankin. Niin herkullisia tämänkertaisetkin pizzamme olivat. Vielä pitäisi maistaa ainakin mustamakkarapizzaa, etanapizzaa sekä jompaa kumpaa erittäin tulista habanerolla maustettua Tex Mex -pizzaa. Tapaamme siis vielä, Pizzeria Napoli!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply johannak keskiviikko, 22 lokakuun, 2014 at 09:43

  Upeita kuvia! Me käytiin Prahassa viime tammikuussa, tykkäsin kaupungista, mutta ajankohta tuntui väärältä, ehkä joskus uudelleen kesällä tai jouluna, silloin kaupunki varmasti kaupunki on upeimmillaan. Ja tuttua tuo, hyökätä lörpöttelemään hevosille aina kun sellainen silmiin osuu. On ollut ilo huomata, että nykyään lähes kaikkialla missä on matkustanut nämä kiertoajeluhevoset näyttävät pääosin todella hyväkuntoisilta.

  • Reply johannak keskiviikko, 22 lokakuun, 2014 at 09:44

   Oho, oli tarkoitus laittaa tämä tuohon uusimpaan. No, samapa tuo 🙂

   • Reply Martina keskiviikko, 22 lokakuun, 2014 at 12:46

    Samapa tuo, löysin sen täältäkin. 🙂

  • Reply Martina keskiviikko, 22 lokakuun, 2014 at 12:46

   Syyskuussa Praha oli vielä kaunis, mutta veikkaan että kaupunki on vielä ihanampi kesällä. Tai tosiaan joulumarkkinoiden aikaan. Silloin siellä tosin on paljon enemmän turisteja. Syyskuu on siitä hyvä, ettei tungosta ole enää, mutta säät suosii silti ulkona liikkujaa. Mäkin katson aina heppojen kuntoa ja Prahan pollet näyttivät paria poikkeusta lukuun ottamatta oikein hyväkuntoisilta kavereilta. Laiheliinien kyytiin en suostuisi menemään.

  Leave a Reply