Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kellohalli

Olen ottanut asiakseni Teurastamon alueen ravintoloiden testaamisen. Alue on lähellä työpaikkaani, joten ravintoloita tulee koluttua luontevasti jo lounaan merkeissä. Lisäksi Teurastamon alue on niin kiva, että haluan kertoa siitä mahdollisimman monelle. Toivon, että uudehko alue alkaa kukoistaa entistä kirkkaammin, ja että mahdollisimman moni kaupunkilainen löytää ehkä hieman sivussa olevan kaupunkikeitaan.

Tällä kertaa kävimme syömässä viiden hengen porukalla Ravintola Kellohallissa. Paikka oli minulle jo tuttu, sillä olen käynyt siellä lounaalla ja järjestettiinhän hallimaisessa tilassa taannoin myös mieletön Madcook -illallinen. Nyt oli vuoro testata Kellohallin illallinen.

Joukkiomme saapui paikalle ripotellen ja aina uuden henkilön istuttua pöytään tuli tarjoilija oitis kysymään, mitä juomaa uusin tulokas haluaa. Maistelimme juomiamme, vaihdoimme kuulumisia ja kun viimeinenkin kaveri oli paikalla, olimme valmiit tilaamaan.

Tarjoilija esitteli meille päivän menun ja jakoi pöytiin myös juomalistat. Meinasin kirjoittaa viinilistat, mutta viinien lisäksi listalla oli paljon muitakin juomia. Me valitsimme Henkan kanssa päivän kalan sekä päivän lihan, ja vaihdoimme annoksia tuttuun tapaamme puolivälissä.

Päivän lihana oli entrecotea punaviinikastikkeen, neulapapu-pekonilisukkeen ja lohkoperunoiden kera. Meille osui yllättävän hyvä lihapala, mutta kuten aina entrecoten kanssa, oli pöytäseurueemme pihveissä jonkun verran rämmäleitä, jotka piti jättää lautasen reunalle. Mutta sellainen entrecote on, se ei ole kokin syy. Liha oli hyvin valmistettu, lisukkeet herkullisia ja etenkin ihanan rapeat lohkoperunat olivat ihan käsittämättömän hyviä.

Päivän kalana oli nieriää ja se oli todella herkullista. Jos pitää valita niin kala-annos oli ehkäpä vielä parempaa kuin päivän liha-annos. Annos oli herkullinen ja kalan nahkakin oli ihanan rapea, niin että se oli ihan pakko syödä kokonaan. Löllö kalannahka on ällöttävää, mutta tämän kalan nahka oli niin rapeaksi paistettu, että söimme sen ilolla.

Myös valitsemamme viinit olivat todella hyviä. Riesling oli ihanaa niin kuin aina, punaviini pehmeää ja viinit tarjoiltiin juuri oikean lämpöisinä. Palvelukin oli uskomattoman ystävällistä, rentoa ja joustavaa. Jos jotain negatiivista pitää kaivamalla kaivaa, niin ravintolassa oli hyvin lämmin, jopa kuuma ja ruoanlaitosta aiheutuva käry leijaili ilmassa. Minun mielestäni se kuului asiaan, mutta jotain toista ilmassa leijaileva käry saattaisi haitata.

Illallinen Kellohallissa oli siis kaikinpuolin oikein onnistunut. Tästä oli hyvä jatkaa Suvilahteen ysärifestareille, joiden järjestelyt olivat tosin perjantaina kaikkea muuta kuin onnistuneet. Lauantaina homma toimi kuitenkin paremmin ja kaikkein tärkeimmät eli musiikki ja seura olivat mitä mainioimpia. Kiva festariviikonloppu siis saatiin lopulta aikaiseksi ja illallinen Kellohallissa oli hyvä aloitus iloiselle viikonlopulle.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply