Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mansikkaraakakakku

Appivanhempieni mansikkasato oli tänä vuonna niin hyvä, että vaikka minä kuinka ahmin mansikoita suuhuni ja työnsin niitä välipalarahkaan, piti mansikoille keksiä muutakin käyttöä. Niinpä anoppi teki eräänä päivänä mansikkaraakakakun, jota maistettuani päätin, että resepti täytyy laittaa blogiin talteen. Sain anopilta tämän reseptin, mutta hän kuulemma muunteli sitä hieman sen mukaan mitä kaapista löytyi.

Mansikkaraakakakku

Pohja:

– 2 dl mantelijauhoja
– 1 dl cashewpähkinöitä
– 1 dl taateleita
– 3 tl hunajaa
– 1 tl kookosöljyä
– suolaa

Laita cashewpähkinät, taatelit ja mantelijauhot blenderiin ja surauta seos tasaiseksi massaksi. Lisää hunaja, kookosöljy ja ripaus suolaa. Sekoita vielä vähän ja painele sitten vuoan pohjalle.

Täyte:

– 0,5 l mansikoita
– 2 dl pähkinöitä
– 2 rkl hunajaa
– 2 rkl sitruunamehua
– 2 rkl kookosöljyä sulatettuna
– 3 rkl kaakaovoita sulatettuna
– 0,5 tl vaniljajauhetta
– 1 rkl lucumaa

Laita pähkinät, hunaja ja sitruunamehu blenderiin ja sekoita. Lisää mansikat ja sekoita taas. Lisää vielä kookosöljy ja kaakaovoi sekä vaniljajauhe ja lucuma. Sekoita ja kippaa pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.

Koristele vaikkapa mansikoilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä. Me teimme kakun päälle vielä kinuskiraidat kaupan valmiilla kinuskikastikkeella. Se ei ehkä ole sokerisuudessaan raakakakkujen hengen mukaista, mutta me emme ole turhan tarkkoja tällaisissa asioissa, varsinkaan silloin kun leivomme vain itsellemme.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Jael perjantai, 10 lokakuun, 2014 at 18:44

    Nami;) raakakakut ovat ihan hyviä kun ne ovat hyviä;D Blogin alkuaikoina tuli postattua monestaskin raakakakusta/herkusta,nyt vaan silloin tällöin,

    • Reply Martina lauantai, 11 lokakuun, 2014 at 16:08

      Mä olen vasta löytänyt nämä. 🙂

    Leave a Reply