Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kurpitsakeitto

Elämme parhaillaan parasta kurpitsa-aikaa ja päätimme tehdä sen kunniaksi mausteista kurpitsakeittoa. Chilillä, hunajalla ja muskottipähkinällä maustettu keitto lämmittää viilenevässä syksyssä ja sopii mainiosti myös kuun lopulla juhlittavaan Halloweeniin, joka tunnetaan myös kurpitsajuhlana.

Keitto on mukavan mausteinen ja pahin chilin polte taittuu pehmeällä kookosmaidolla. Keitto maistuu toki heti valmistuttuaankin, mutta parhaimmillaan se on seuraavana päivänä, kun maut ovat pyöristyneet.

Kurpitsakeitto

– 2 sipulia
– yksikyntinen valkosipuli
– punainen chili
– kilo kurpitsaa
– 5 dl kanalientä (tai kasvislientä)
– lime
– 2-3 rkl hunajaa
– 400 ml kookosmaitoa
– muskottipähkinää
– suolaa
– lehtipersiljaa
– kurpitsansiemeniä

Pilko sipulit ja chili pieneksi. Kuullota niitä kattilan pohjalla tilkassa öljyä. Pilko kurpitsa ja lisää palat kattilaan.

Lisää kattilaan kanaliemi ja anna pulputtaa 20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsää. Lisää kookosmaito ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

Mausta keitto hunajalla, limen mehulla, suolalla ja lehtipersiljalla. Lisää myös muskottipähkinää. Me käytimme Grenadalta ostamaamme muskottipähkinää, jota raastoimme keittoon, mutta voit käyttää myös valmista jauhetta.

Tarkista maku ja kun se on hyvä, koristele keitto lehtipersiljalla, kurpitsansiemenillä ja halutessasi myös chilillä. Tarjoile ja nauti.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply tatjaana perjantai, 3 lokakuun, 2014 at 14:02

  Ihailen Sinua Martina: jo 24 vuotiaana teit ruokiasi ja kirjoitit meille reseptejä, vaikka (olenko ymmärtänyt oikein?) et olekaan keittiöalan ammattilainen.

  • Reply Martina perjantai, 3 lokakuun, 2014 at 18:43

   Voi kiitos Tatjaana! Olet ymmärtänyt oikein. En ole saanut keittiöalan koulutusta ja peruskoulussakin inhosin kotitalouden tunteja. Se tosin on hieman ristiriidassa sen tosiseikan kanssa, että olen ollut kiinnostunut ruoasta jo pienestä tytöstä lähtien. En vaan ilmeisesti ole halunnut opiskella sitä, muuten kuin itsekseni. 🙂

 • Reply Kirsi maanantai, 3 marraskuun, 2014 at 18:36

  Moikka!

  Etsiskelin juuri kivaa kurpitsakeiton ohjetta juhliin ja tää nappasi heti. 🙂 Monenko hengen / lautasellisen annos tällä ohjeella tulee?

  • Reply Martina tiistai, 4 marraskuun, 2014 at 08:54

   Tästä tuli aika monta alkukeiton kokoista annosta. Sanoisinko että jopa 6-8 annosta. Kuudella jos laskee, niin sitten ainakin riittää. 🙂

 • Reply Kirsi tiistai, 4 marraskuun, 2014 at 11:26

  Mahtavaa! Kiitti 🙂

  • Reply Martina tiistai, 4 marraskuun, 2014 at 11:55

   Olepa hyvä ja mukavia kokkailuhetkiä! Toivottavasti keitto maistuu! 🙂

  Leave a Reply