Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kolmekymppinen

Täytän tänään 30-vuotta. Se on aika paljon, se on yleensä kriisin paikka ja sitä ei ainakaan pitäisi sanoa ääneen. Mutta tiedättekö mitä? Minua ei haittaa! Minä olen ylpeä iästäni, sen tuomasta viisaudesta, elämänkokemuksesta, itsevarmuudesta ja rentoudesta.

Kriisin paikkakin minulla tosin on ollut. Noin pari vuotta sitten heräsin siihen, miten aika kuluu ja peilissä katsovalle tytölle on tullut naururyppyjä silmäkulmiin. Silloin mietin hetken itsekseni elämääni ja sitä, onko se mennyt siihen suuntaan, mihin olen halunnut sen menevän. Totesin kaiken olevan niin kuin pitääkin, toivotin rypyt tervetulleeksi ja jatkoin matkaani kohti uutta vuosikymmentä.

Jotkut haluavat olla aina 21-vuotiaita, mutta minä en halua. Olin parikymppisenä paljon ikävämpi ihminen etenkin itseäni kohtaan. Nyt olen oppinut pitämään itsestäni paljon enemmän ja olen tasapainoisempi ja seesteisempi. Onnellisempi. Tervetuloa uusi vuosikymmen! Toivottavasti saan jatkossakin kurkistella uusiin paikkoihin, kerryttää hienoja kokemuksia ja tanssia hölmösti sateisen kaupungin kaduilla.

Previous Post Next Post

24 Comments

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. torstai, 2 lokakuun, 2014 at 09:44

  Onnea! Mä tuun kovaa vauhtia perässä. 🙂 Ja ei ahdista sitten yhtään, mä jo odotan, että olisin vihdoin aikuinen nainen. 😉

  • Reply Martina torstai, 2 lokakuun, 2014 at 10:12

   Kiitos! Mulla oli ihan sama fiilis, odotin viimeiset viikot kovasti että oon vihdoin kolmekymppinen. Nyt tuntuu että oon uskottavampi ja aikuisempi. En oo enää tyhmä ja nuori kaksikymppinen, vaan näytän naururyppyineni toivottavasti edes vähän viisaammalta ja vakavammin otettavalta. Tää on oikeesti aika kivaa! 🙂 Pari vuotta sitten en tosin ollut samaa mieltä, silloin vanheneminen ahdisti.

 • Reply Hellevi torstai, 2 lokakuun, 2014 at 09:47

  Oikea ja hieno asenne! Kolmekymppinen on tosi nuori, siitä kannattaa nauttia!

  • Reply Martina torstai, 2 lokakuun, 2014 at 10:12

   Kiitos! Ja minähän nautin parhaani mukaan! Tekari suussa ja rypyt silmissä. 😀

 • Reply Maria torstai, 2 lokakuun, 2014 at 11:03

  Paljon Onnea! Kaikki on aina asenteesta kiinni ja sulla se on kohillaan 🙂 *Skumppalasin kohotus*

  • Reply Martina torstai, 2 lokakuun, 2014 at 13:14

   Kiitos! Ja kippis! 🙂 Asenne tosiaan ratkaisee. Toivottavasti muistan sen kun ikäkriisi kolkuttelee seuraavan kerran ovella. Veikkaan että se tapahtuu sitten nelikymppisenä.

 • Reply Kthetraveller torstai, 2 lokakuun, 2014 at 12:56

  Oi, ollapa yhtä nuori 😉 Onnittelut uudesta vuosikymmenen saavuttamisesta ja oikeassa olet siinä, että iän myötä tulee sitä jotain semmoista joka painaa vaakakupissa nuorta ikää enemmän. Nauti päivästäsi ja virtuaalinen skumppalasin kohotus täältä päästä.

  • Reply Martina torstai, 2 lokakuun, 2014 at 13:15

   Kiitos ja kippis sinullekin! Tänään on kyllä ehkä saatava lasillinen skumppaa. 🙂

 • Reply Hanne torstai, 2 lokakuun, 2014 at 14:08

  Isot onnittelut! Kolmekymppisenä on kivaa ja kivemmaksi menee:)
  Kippis!

  • Reply Martina torstai, 2 lokakuun, 2014 at 14:17

   Haa, hyvä tietää! Kiitos! Ja kippis! 🙂

 • Reply ottoizakaya torstai, 2 lokakuun, 2014 at 14:33

  Paljon onnea! Kippis ja propsit hyvästä asenteesta. 🙂

  • Reply Martina torstai, 2 lokakuun, 2014 at 15:13

   Kiitos ja kippis! 🙂

 • Reply Katja torstai, 2 lokakuun, 2014 at 14:42

  Paljon onnea, tuollainen sen täytyy asenteen ollakin! 🙂

  • Reply Martina torstai, 2 lokakuun, 2014 at 15:14

   Kiitos! Katsotaan onko asenne sama sitten enää nelikymppisenä. 🙂 Voi olla että olen silloin hipihiljaa iästäni ja syntymäpäivistäni.. Mutta ainakin siihen asti olen iloinen ja ylpeä kolmekymppinen!

 • Reply Anna torstai, 2 lokakuun, 2014 at 16:37

  Onnittelut kolmikymppiselle! Nuorelta näytät edelleen ja pari pientä ryppyä ei haittaa, päinvastoin. Itse olen jo 36 mutta koen olevani paljon itsevarmempi ja seesteisempi kuin nuorempana. Enää ei tarvi miettiä joka pientä asiaa vaan osaa ottaa rennosti vaikkei täydellinen olekaan. En haluaisi olla päivääkään nuorempi. Elämänilo kantaa pitkälle ja uskon että sinäkin nautit elämästäsi juuri sellaisena kuin se on, ainakin se välittyy kirjoituksistasi.

  Toki itsekin mietin että mitä elämä on viiskymppisenä mutta uskon että sekin on hyvää aikaa ja erilaista kun lapset ovar jo teini-ikäisiä ja aikuisia. Fyysiset vaivat pelottavat eniten mutta jos jaksaa pitää kunnostaan huolta niin eiköhän sitä silloinkin taaperreta menemään.

  • Reply Martina perjantai, 3 lokakuun, 2014 at 08:26

   Kiitos paljon! Mahtavaa kuulla miten hieno asenne sinullakin on vanhenemiseen. Ehkäpä elämä paranee koko ajan mitä pidemmälle siinä ehtii. Moni viisikymppinen sanoo elävänsä parhaillaan elämänsä parasta aikaa. Ja kaikkihan on asenteesta kiinni! Fyysisiä vaivoja tulee varmasti, mutta niidenkin kanssa oppii olemaan. Ja toki niitä kannattaa yrittää ehkäistä parhaansa mukaan pitämällä kiinni terveellisistä elintavoista. Hyvä me ja elämänilo! 🙂

 • Reply alex torstai, 2 lokakuun, 2014 at 17:35

  Onnea ja kuplajuoman kohotus! Sekä uudesta vuosikymmenestä että oikeasta asenteesta – ikääntyminen tuo elämään myös paljon hyvää!

  • Reply Martina perjantai, 3 lokakuun, 2014 at 08:29

   Kiitos! Otin eilen lasillisen kuohuvaa uuden vuosikymmenen kunniaksi. Ja kuuntelin Frederikin Kolmekymppisen. 😀 Ikääntyminen on tuntunut tähän asti tosi kivalta!

 • Reply paappa perjantai, 3 lokakuun, 2014 at 09:58

  Oikea asenne sulla on, Martina! Ikä on numeroita, mutta se, että on sujut itsensä kanssa, se on jautaa!

  • Reply Martina perjantai, 3 lokakuun, 2014 at 10:44

   Se on tärkeintä! Ja mulle ainakin on helpompaa olla sujut itseni kanssa nyt vähän vanhempana. 🙂

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 5 lokakuun, 2014 at 17:02

  Onneksi olkoon pyöreistä vuosista! En minäkään halua olla ikuisesti 21, onneksi viikon päästä tulee 22 täyteen 😀

  • Reply Martina keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 08:28

   Kiitos! Haha, on 21 ihan hyvä ikä myös. Samoin 22. 🙂

 • Reply Janna sunnuntai, 5 lokakuun, 2014 at 18:20

  Myöhästyneet onnittelut!! Onnea myös uuteen kotiin! Mulla oli 27 v iso kolmenkympin kriisi ja nyt kun 40 pukkaa vuoden päästä, niin ressaa kamalasti. Mä oon KESKI-ikäinen. No eiköhän tää tästä. Vielä on paljon aikaa kaikkeen kivaan, tuo Praha meillä listalla. Kun nyt ensin duunimatka USAan taas hoidettu… Mukavaa syksyä!!!

  • Reply Martina keskiviikko, 8 lokakuun, 2014 at 08:30

   Kiitos Janna! Mä odotan myös vähän kauhulla neljänkympin kriisiä. Veikkaan siitä tulevan pahan kun kolmenkympin kriisi loisti poissaolollaan. Mutta oikeastihan 40v on vielä ihan nuori. Tsemppiä työmatkalle ja mukavaa syksyä sinullekin! 🙂

  Leave a Reply