Suomen suurin matkablogiyhteisö

Gluteeniton tomaattipasta

Gluteenittomasta ruokavaliosta on vouhkattu nyt niin paljon, että minäkin kiinnostuin siitä hieman. Ei kai siitä voi haittaakaan olla jos välttelee gluteenia. Ja jos siitä on vielä jotain hyötyäkin, niin on kai tämäkin trendi kokeilemisen arvoinen? Sitä paitsi on paljon ihmisiä, jotka eivät voi oikeasti syödä gluteenia keliakian takia ja hyvä ruokabloggaaja tarjoaa jotain heillekin.

Kaikki Keltaisen keittiön gluteenittomat reseptit on merkattu Gluteeniton-tunnisteella. Tähän asti julkaistut gluteenittomat postaukset löydät täältä. Linkin alle kerääntyy koko ajan lisää juttuja sitä mukaa, kun gluteenittomat kokeiluni etenevät, joten laita ihmeessä linkki talteen, jos gluteenittomille resepteille on tarvetta.

Tämän pastan tein evääksi töihin. Resepti on iki-ihanasta Aglio&Olio -kirjasta ja minä käytin tähän tosiaan gluteenitonta pastaa. Voit toki tehdä herkun halutessasi myös tavallisesta pastasta. Koska meneillään oli tiukka salitreeniviikko, kaipasin hieman lisäproteiinia lounasevääseeni. Niinpä paistoin halloumia mukaan eväsboksiin ja niin nälkä pysyi kauemmin poissa ja sain helteessä kaipaamaani lisäsuolaakin suolaisesta juustosta.Tomaattipasta

– valkosipulia
– basilikaa
– tölkkitomaatteja
– voita
– 2-4 rkl balsamiviinietikkaa
– pecorinoa

Kuullota valkosipuli öljyssä pannulla. Lisää pannuun osa basilikan lehdistä sekä tölkkitomaatit. Kiehuta 20 minuuttia ja riko samalla tomaatteja vähän mössöisemmiksi.

Lisää nokare voita sekä balsamiviinietikkaa ja pecorinoa. Lisää myös keitetty pasta joukkoon, sekoita kaikki sekaisin pannulla, mausta suolalla ja pippurilla ja annostele lautasille. Ripottele päälle lisää pecorinoa ja basilikaa.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply