Suomen suurin matkablogiyhteisö

Cantina Westin Chiliviikot

Jos joku helsinkiläisravintola tuntuu kodilta, niin se on ehdottomasti Cantina West. Legendaarisen texmex-ravintolan seinien sisällä on koettu jos jonkinlaisia hetkiä. Siellä on tutustuttu uusiin luokkakavereihin ensimmäisen yhteisen illanvieton merkeissä, sinne sovittiin minun ja Henkan ensitreffit ja myöhemmin siellä on vietetty vuosipäiviä.

Cantina Westissä on myös syöty pimeässä, osallistuttu erilaisiin tapahtumiin ja tottakai herkuteltu aina hyvällä ruoalla. Myös erilaiset teemaviikot ovat tulleet tutuiksi ja tällä kertaa vietimme ravintolassa maistuvan illan Chiliviikkojen merkeissä.

Kuva: Cantina West

Ravintolapäiväksi valikoitui harmaan sateinen tylsä maanantai, joten chilin potkulla ryyditetty illallinen tuli todella tarpeeseen. Astelimme tuttuun ravintolaan sisään, tilasimme juotavaa ja aloimme tutkia ruokalistaa.

Chiliviikkojen erikoisuutena on supertulinen haaste nimeltä Wings of Death. Kanansiipiä tuodaan pöytään 500 grammaa ja todella tulisen annoksen syömiseen on aikaa puoli tuntia. Jos onnistut haasteessa, saat 50 euron arvoisen lahjakortin Cantina Westiin ja kuvasi ravintolan seinälle Hall of Fameen. Henkka pohti haasteeseen osallistumista ja minä yllytin häntä parhaani mukaan, mutta herran edellisellä viikolla syömät supertuliset sapuskat olivat liian tuoreessa muistissa ja päätimme tilata chiliviikkojen menulta jotakin muuta vähän vähemmän tulista.

Alkupalaksi otimme tulisia piri piri -rapuja ja talon leipää. Annos oli herkullinen. Ihanan valkosipuliset leivät tuoksuivat nenään jo kaukaa ja ravut maistuivat sopivan chilisiltä suussa. Leipää oli ihana kastaa höyryävään rapukasariin ja lusikoimme kulhon pohjalta katkarapuja suuhumme vuorotellen. Niin hyvää. Tämä oli oikeasti melko tulinen annos, joten jos et ole chilin ystävä, valitse jotain muuta. Chilin ystävätkin saavat varoa alkuun, sillä katkarapuliemi on niin kuumaa, että siinä polttaa helposti suunsa.

Pääruokien kanssa joimme San Miguel Fresca -olutta, joka on vähän niin kuin Sol, mutta pehmeämmän ja meidän molempien mielestä paremman makuista. Juomasta tuli jotenkin mieleen myös taannoinen Karibian risteily. Kenties siinä oli joku sama makuvivahde kuin siellä nauttimissamme paikallisissa oluissa.

Pääruokalistalta maistelimme lohta sekä hampurilaista. Hampurilainen oli vähän tylsä ja muistelimme syöneemme parempia purilaisia Cantina Westin hampurilaisviikoilla. Lohiannos oli sen sijaan todella maukas. Kalan kypsyysaste oli täydellinen, chili-voikastike herkkua ja uuniperuna maustevoineen maukasta. Tätä suosittelemme lämpimästi.

Chilin maun pystyi maistamaan, mutta se ei ollut lainkaan ärtsyä, vaan se maustoi lohiannosta sopivasti. Annoksessa oli myös chilin paloja tulisten makujen ystäville, mutta jos ne jättää syömättä, pystyy tämän herkkuannoksen syömään helposti ilman pelkoa vuotavista silmistä ja punaisena helottavasta naamasta. Nam, tämä oli hyvää!

Tuttuun cantinawestmäiseen tapaan olimme reilun kokoisten pääruokien jälkeen niin täynnä, että tuntui, ettei jälkiruokaa jaksa enää syödä. Minua houkutteli kuitenkin listalta bongaamani Chili-Stroh -kaakao, jonka päätin tilata ähkystä huolimatta. Kun tarjoilija suositteli vielä cake popseja, päätimme ottaa annoksen niitä puoliksi. Jälkiruoka menee eri mahaan, eikös se niin ollut?

Onneksi otimme myös makeaa ähkystä huolimatta, sillä cake pops -annos oli aivan loistava! Henkkakin kehui suklaisia palleroita, vaikkei normaalisti olekaan kovin paljon makean perään. Kirsikkahilloke täydensi cake popsien makua ja mietin, onko tämä kenties paras Cantina Westissä maistamani jälkiruoka. Ehkäpä.

Kun olin tuhonnut oman osuuteni cake popseista, hörpin onnellisena kaakaotani ja totesin senkin olleen aivan nappivalinta. Chilin potkua oli juuri sopivasti, Strohin ja kaakaon suhde oli täydellinen ja juoma oli niin hyvää, ettei minun olisi tehnyt mieli antaa siitä pisaraakaan Henkalle. Onneksi Henkka oli autolla, joten ei hän voinutkaan ottaa kuin muutaman hörpyn herkkukaakaostani herkkukaakaostamme.

Kävellessämme pois päin ravintolasta, totesimme, että vaikka Cantina West on tuttu paikka ja tiedämme mitä odottaa sinne saapuessamme, onnistui lempiravintolamme silti yllättämään meidät. Chiliviikkojen herkut olivat vielä parempia kuin kuvittelimme (paitsi se hampurilainen oli vain ihan perus ok), joten jos liikut Kasarmikadun lähistöllä, piipahda ihmeessä vaikka chilikaakaolle tai herkuttelemaan pidemmän kaavan mukaan. Piri piri -ravut, lohiannos ja cake popsit on ainakin toimivaksi todettu kokonaisuus. Aikaa on 27.9. asti, jolloin tämänvuotiset chiliviikot päättyvät.

Yhteistyössä Cantina West.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply