Suomen suurin matkablogiyhteisö

14 parasta lisuketta

Ruoan miettiminen niin arkeen kuin juhlaankin on joskus ihan ylitsepääsemättömän hankalaa. Pää lyö tyhjää, vaikka maailma on täynnä toinen toistaan upeampia reseptejä. Miksi mitään ei tule mieleen? Aina vaan ne samat ruoat päivästä toiseen.

Jos sitten ihan liian pitkän pähkäilyn jälkeen onnistuukin keksimään pääruoan, ollaan silti edelleen ongelmissa. Mutta mitä me syödään sen kanssa? Mitä lisuketta? Mikä olisi hyvää? Olisi kiva keksiä jotain vaihtelua.

Antakaas kun minä autan. Tässä on listattuna peräti 14 lisukereseptiä kaikenlaisiin tilanteisiin. Eiköhän näistä löydy jotain hyvää teidänkin ruokapöytään:

Yrttiperunat on klassikko. Yrttejä vaihtelemalla saat vaihtelua ruokapöytään. Oma suosikkini ovat valkosipuliset rosmariiniperunat, joihin savusuola tuo kivan pienen ulottuvuuden.

Perunoista voi tehdä tietenkin myös omatekoisia ranskalaisia parmesaanilla ja tryffelillä tai ihan tavallisia ranskalaisia ilman ylimääräisiä härpäkkeitä. Myös herkulliset salviaperunat vievät kielen mennessään.

Riisin ystävät voivat hakea vaihtelua inkivääririisistä.

Italialainen klassikko spinaci al burro on niin ikään lempparini. Saapasmaasta tulevat myös herkulliset lisukkeet porkkanasta ja munakoisosta.

Eksoottisempaa osastoa edustavat azerbaijanilainen riisipilahvi, marokkolainen kasviscouscous sekä equadorilainen quinoasta tehty quinoto.

Tästä reseptistä voit napata idean uunikasviksista. Toki voit tehdä niiden kanssa myös ohjeen kalkkunan, jos pääruoankin keksiminen antaa vielä odottaa itseään, mutta ihan yhtä hyvin voit tehdä samaiset kasvikset jollekin muulle pääruoalle. Ne sopivat yhteen lähes kaiken kanssa.

Yksi lempparilisukkeistani on tämä yksinkertaisen ihana kukkakaalisalaatti. Jos joku väittää ettei pidä kukkakaalista, niin syötä hänelle tätä ja kysy uudestaan. Veikkaan että mielipide muuttuu.

Kesäkurpitsa-fetavuoka on hieman tuhdimpi lisuke, ja jos sitä jää yli, voit syödä loput seuraavana päivänä lounaaksi. Juustoinen kasvisvuoka ei välttämättä edes tarvitse pääruokaa kaverikseen.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply