Suomen suurin matkablogiyhteisö

Omenainen jogurttijäätelö

Olen vouhkannut jo monessa jäätelöpostauksessa siitä, kuinka helppoa jäätelöä on tehdä ilman jäätelökonetta (lue vaikkapa tämä postaus). Ja tottahan se onkin ettei herkullisen jäätelön valmistamiseen tarvita mitään muita koneita kuin pakastin.

Mutta. On jäätelökoneellakin paikkansa. Sitä käyttämällä jäätelö nimittäin valmistuu vielä helpommin ja nopeammin. Ilman konetta kokatessa täytyy muistaa käydä sekoittelemassa pakastimen uumenissa valmistuvaa jäätelöä aina aika ajoin, mutta jäätelökonetta käyttäessä kone hoitaa sekoituksen puolestasi ja homma sujuu muutenkin paljon nopeammin. Niinpä otin OBH Nordican jäätelökoneen ilolla testiin kun sellaista minulle tarjottiin AlphaGeek -nettisivun toimesta.

Ensimmäisenä koneeseen pääsi pyörimään omenainen jogurttijäätelö. Raikas jogurttijäätelö on kevyempi herkku ja omenan maku on mielestäni aivan ihana kun puhutaan jäätelöstä. Ja oikeastaan muutenkin. Jogurttijäätelööni omenan makua, vihreää väriä sekä makeutta toi omenan makuinen makusiirappi.

Omenainen jogurttijäätelö

– 3 kananmunan valkuaista
– 3 dl maustamatonta jogurttia
– 0,5 dl glukoosisiirappia
– 0,5 dl omenamakusiirappia (Modolta, omani sain blogin kautta)

Vaahdota kananmunanvalkuaiset. Sekoita jogurtin joukkoon siirapit ja nostele valkuaisvaahto sekaan. Laita seos jäätelökoneeseen ja anna koneen hoitaa loput.


Yhteistyössä AlphaGeek.

Ampiaisellekin maistui.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply