Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kämpin iltapäivätee

Testasimme keväällä ystäväni Maajussin morsiamen kanssa Salutorgetin iltapäiväteen ja ihastuin konseptiin täysin. Teen ystävänä nautin siitä, kun saan istahtaa alas juomaan laadukasta teetä ystävän kanssa ja napostella samalla toinen toistaan herkullisempia suupaloja, jotka on aseteltu kauniisti kerrostarjottimelle. Esteetikko sisälläni hykertelee onnellisena kaunista kattausta katsellessa ja kulinaristikin on innoissaan suolaisista ja makeista herkuista. Ihanaa.

Maajussin morsiankin piti iltapäiväteen ideasta, joten päätimme mennä testaamaan myös Kämpin iltapäiväteen. Otimme mukaan ystävämme Vilukissan ja varasimme pöydän. Brasserie Kämpin iltapäivätee tulee varata pari päivää etukäteen joko puhelimitse, sähköpostitse tai nettilomakkeella, joka tosin ei toiminut varausta tehdessäni. Homma onnistui kuitenkin erittäin näppärästi sähköpostilla.

Allergiat ja ruokarajoitteet kysyttiin etukäteen, sähköpostin liitteenä oli veden kielelle nostattava menu ja pienestä aikataulusähläyksestämmekään ei oltu moksiskaan. Täydellistä palvelua jo ennen kuin olimme edes astuneet ravintolaan sisään.

Kun sitten astelimme Brasserie Kämpiin sisään, toivotettiin meidät tervetulleeksi ja tarjoilija ohjasi meidät ikkunapöytään. Hän auttoi meitä valitsemaan teen, sillä me emme millään meinanneet osata päättää mitä ottaisimme. Tarjoilija ehdotti, että otamme ensin pannullisen yhtä teetä ja sitten voimme halutessamme juoda vielä toisen pannullisen jotakin toista teetä. Kuulostaa hyvältä.

Pian pääsimme maistamaan teetä, jonka kanssa pöytään tuotiin sitruunaa ja hunajaa. Myös iltapäivän päätähti kerrostarjotin tuli pöytään ripeästi mukanaan hillokulhot skonsseille sekä hauska kivinen alusta, jolla osa herkuista majaili. Onpa ihanan näköistä, tekisi mieli sekä ahtaa kaikki kerralla suuhun että pitkittää herkkuhetkeä ikuisesti, jotta herkut eivät loppuisi koskaan. Onneksi aina voi tulla uudelleenkin iltapäiväteelle, tämäkin oli nimittäin kerrassaan hurmaava kokemus.

Lempparia näistä herkuista on mahdotonta sanoa, mutta ainakin briossi mädin, ranskankerman ja sipulin kera ilahdutti kaltaistani mätifania. Myös pieni häränrintaburger kiinnosti heti ja vuohenjuuston, viikunan sekä näkkileivän yhdistelmän tiesin olevan hyvää. Perinteisempää osastoa edustivat katkarapusandwich sekä sipulipiiras, joissa maut olivat todellakin kohdallaan. Nam.

Yksi iltapäiväteen kohokohdista ovat skonssit, joiden päälle sai levittää mustikkaista, omenaista tai lakkaista hilloa (tai kaikkia niitä) sekä ihanan kuohkeaa kermavaahtoa. Makeaa osastoa edustivat söpö kookosmuffinssi, pistaasikakku, suklaagateau sekä iloisen väriset puolukkamacaronsit. Tyhjänä kurniva vatsa tuli taas enemmän kuin täyteen, vaikka äkkiseltään voisi näyttää, etteivät pienet suupalat riitä sammuttamaan nälkää. Kyllä riittävät, voin kertoa.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply tatjaana maanantai, 11 elokuun, 2014 at 09:56

  On se niin väärin, kun Sulle ei tartu kylkiin mitään, vaikka syöt useasti sekä makeaa, että suolaista! NAm, Nam, taas niin herkullisia kuvia,

  • Reply Martina maanantai, 11 elokuun, 2014 at 10:27

   Voi kyllä tarttuu! Onneksi liikun niin paljon, että saan välillä mässäilläkin. 🙂

 • Reply Maria maanantai, 11 elokuun, 2014 at 10:39

  Voi taivas miten ihanalta näyttää! Tuonne täytyy varata pöytä 🙂

  • Reply Martina maanantai, 11 elokuun, 2014 at 14:46

   Se oli varsin ihana iltapäivätee! Pakko mennä toistekin, tai ehkä testaan muut lähistöltä löytyvät iltapäiväteet ensin. 🙂

  Leave a Reply