Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bellini makusiirapeista

Yksi kaikkien aikojen lemppariaperitiiveistani on italialainen bellini. Yksinkertaisen herkullinen juoma rakennetaan persikkasoseesta ja kuohuviinistä. Sose laitetaan lasin pohjalle ja päälle kaadetaan kuohuviiniä, mieluiten kuivaa sellaista. Valmis.

Juhannuksena testasimme hieman toisenlaisia bellineitä käyttämällä juomaan makusiirappia. Lorautimme lasin pohjalle joko omenan tai mangon makuista makusiirappia, kaadoimme kuohuviiniä päälle, kippis ja kulaus. Nam. En oikein osaa päättää kummasta pidin enemmän, raikkaasta omenasta vai hedelmäisestä mangosta.

Tein itselleni makusiirappikuoharin myös juhannuspäivänä lounaan yhteydessä. Juoma sopisikin hyvin myös brunssille, joten nappaa tästä idea talteen ja yllätä brunssivieraat, tai ihan vaan itsesi, raikkaan hedelmäisellä juomalla.

Älä anna nimen makusiirappi hämätä, sillä tämä ei ole yhtään niin makeaa kuin siirappinen nimi saattaa kuulostaa. Kuivemman juoman ystävä käyttää tähän mahdollisimman kuivaa kuohuviiniä ja lorauttaa makusiirappia vain vähän, kun taas makeamman elämän kannattajat voivat käyttää makeampaa kuoharia ja lorautella siirappia reilummalla kädellä.Yhteistyössä Modo-makusiirapit

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 12 elokuun, 2014 at 08:24

  Pitääkin harkita joskus noidenkin kokeilemista, koska drinkkien tekeminen on muutenkin lähellä sydäntäni 🙂

  • Reply Martina tiistai, 12 elokuun, 2014 at 08:48

   Tämä on ainakin tosi helppo ja nopea juoma tehdä. Olen muuten kokeillut joskus samaa niin, että käytin makusiirapin tilalla likööriä. Siitäkin tuli hyvää. Mietiskelin tuossa olisiko joku tämän tyyppinen juoma kiva ratkaisu häiden alkumaljaksi, kun pelkkä kuohuviini on vähän tylsä vaihtoehto. Toisaalta se on kyllä myös perinteisin alkumalja, mutta joskus on kiva rikkoa perinteitä. 🙂

   • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, 12 elokuun, 2014 at 10:44

    Täytyy pitää liköörikin mielessä :). Suosittelen ehdottomasti harkitsemaan jotain tavallisesta poikkeavaa! Kuoharia saa kaikkialla, mutta tuollaista alkudrinkkiä on ihan eri fiilis tarjoilla… ja juoda 😉

    • Reply Martina tiistai, 12 elokuun, 2014 at 12:31

     Kiva kuulla että olet samaa mieltä. Haluan muutenkin että häissämme on paljon meidän näköisiä yksityiskohtia, ja rikon ihan mielelläni perinteitä ja etikettiäkin, jos tarve vaatii. 🙂

     • Jerry / Pako Arjesta tiistai, 12 elokuun, 2014 at 21:53

      Sitten, kun joskus meille tulee häät Tiian kanssa, aiomme ehdottomasti tehdä ne täysin omilla ehdoilla. Etiketti saa lentää ikkunasta ulos totaalisesti x). Se on vieraillekin hienompaa, jos häät ovat yksilölliset eivätkä sitä samaa kaavaa kuin kaikkien muidenkin.

     • Martina keskiviikko, 13 elokuun, 2014 at 09:16

      Juuri näin, olen täysin samaa mieltä! Tämä on itseasiassa nyt häitä suunnitellessa lempiaiheeni ja saa helposti vereni kiehumaan, jos joku erehtyy mainitsemaan, että ”mutta kun se on etiketin vastaista..” Toki etiketti on hyvä osata, se kuuluu yleissivistykseen ja sen mukaan on kohteliasta toimia muiden häissä ja juhlissa, jos niissä toivotaan noudatettavan etikettiä. Meidän häissä etikettiä rikotaan kuitenkin surutta jos joku muu vaihtoehto on mieluisampi. Voisin pauhata tästä ikuisesti! 🙂 Sen sijaan linkitän tähän vielä erään mielestäni hyvän blogipostauksen samasta aiheesta, jos jotakuta kiinnostaa käydä lukemassa: Rokkirekki: Etikettien kanssa naimisiin

  Leave a Reply