Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kievin kana

Kievin kana ei tule nimensä mukaisesti Ukrainasta vaan Venäjältä. Paneroitua kanaa voitäytteellä valmistettiin jo kauan aikaa sitten Pietarissa, mutta nimen Kievin kana se sai moskovalaisessa Hotelli Ukrainassa, jossa annosta tarjoiltiin. En tiedä syödäänkö Kievin kanaa yleisesti myös Ukrainassa, mutta koska suurin osa lähteistä sanoo sen olevan venäläinen herkku, laitan minäkin sen nyt Venäjä-tunnisteen alle.

Me herkuttelimme Kievin kanalla Euroviisuiltana ja Henkka sai ottaa kanan valmistamisesta suurimman vastuun. Kana oli hyvää, joskin täytettä olisi voinut olla vielä enemmän, vaikka tungimmekin sitä kanan sisälle niin paljon kuin mahtui. Ehkä ensi kerralla voisi kokeilla kanafileen nuijimista ohueksi ja pyörittämällä liha sitten voitangon ympärille. Päädyt saattavat tosin falskata, mutta ainahan kannattaa kokeilla jos keksisi vielä paremman keinon valmistaa herkkuruokaa. Namia se oli toki tämänkin ohjeen mukaan tehtynä.

Kievin kana

– broilerin rintaleikkeitä (1 per syöjä, me tehtiin kerralla kuusi)
– 2 dl vehnäjauhoja
– 2 dl korppujauhoja
– 3 kananmunaa
– suolaa ja pippuria

Täyte:

– 100 g voita
– yksikyntinen valkosipuli
– sitruunan kuori raastettuna
– persiljaa
– timjamia
– suolaa

Tee ensin täyte. Sekoita pehmeään voisin pilkottu valkosipuli, sitruunan kuori, pilkotut yrtit ja ripaus suolaa. Jätä jääkaappiin jähmettymään. Jos on kiire, voit tyrkätä voin myös pakastimeen niin se jähmettyy nopeammin.

Täyte sitten kanat ja valmistele panerointi. Ota kolme syvää lautasta, joista yhdelle laitat vehnäjauhot, toiselle kananmunat joista rikot haarukalla rakenteen ja kolmannelle korppujauhot. Lisää korppujauhoihin reippaasti suolaa ja pippuria.

Tee kanoihin tasku, jonka tunget täyteen voitäytettä. Kiinnitä tasku cocktailtikuilla. Pyörittele kanat ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten kananmunaan ja pyörittele vielä korppujauhoissa.

Paista kanat oliiviöljyssä pannulla niin että pinta ruskettuu. Siirrä kanat sitten uunivuokaan, jonka tyrkkäät 150-asteiseen uuniin voin vartiksi tai kunnes kanat on kypsiä. Voit tarkistaa kypsyyden halkaisemalla yhden kanoista.

Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kanssa. Perinteisin lisuke lienevät perunat ja herneet. Me söimme kanan riisipilahvin ja kurkkusalaatin kanssa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply