Suomen suurin matkablogiyhteisö

HO’s food

Helsingin Kalasataman Teurastamon alueella alkaa olla jo aika kiva kattaus erilaisia ruokapaikkoja. Kellohalli-ravintolan lisäksi alueelta löytyy burgereistaan tunnettu Roslund (lue lisää täältä ja täältä), ihana italialainen jäätelöbaari Jädelino ja kiinalainen ravintola HO’s food, jota olemme käyneet työkavereiden kanssa testaamassa jo muutamaan otteeseen.

HO’s foodin ruoka perustuu kiinalaiseen katukeittiökulttuuriin. Me olemme testanneet vain paikan lounaan, mutta ravintolasta voi napata ruokaa myös kotiin vietäväksi ja siellä voi nauttia hauskasta hot pot -ateriasta, jossa ruokailija saa itse kypsentää aineksia pöydässä olevassa padassa fonduen tyyliin. Kuulostaa kivalta, sitäkin täytyy käydä joskus kokeilemassa.

Lounaalla on tarjolla useita eri vaihtoehtoja. Tavallisten annosten lisäksi lounasaikaan voi tilata dim sumeja tarjoushinnalla. Lounaaseen kuuluu salaattipöytä, josta löytyy ainakin ihanan rapeita kevätkääryleitä, salaattia ja keittoa. Ruokajuomana toimii vesi tai ananasmehu, joista jälkimmäistä työkaverit ovat kehuneet kovasti.

Kaikki syömäni lounaat ovat olleet herkullisia. Naudanliha on mureaa, kana maukasta ja ehdottomasti parasta on ollut syömäni kasvislounas, jossa oli ihania paahdettuja munakoisoja todella herkullisessa kastikkeessa, jossa maistui kivasti myös valkosipuli. Nam.

Lounasannosten riisin määrästä ollaan oltu kahta eri mieltä. Minusta riisikeko riittää aivan hyvin lounasannoksen lisukkeeksi, mutta olen kuullut myös mielipiteen, että riisiä on annoksessa liian vähän. Onneksi salaattipöydästä voi hakea lisää lisuketta vaikkapa raasteiden muodossa, jos tuntuu ettei nälkä lähde. Itse olen tosiaan aina saanut mahani juuri sopivan täyteen.

Ainoa miinus tulee siitä, etteivät ruoat tule samaan aikaan pöytään. Pieni viivästys ei haittaisi, mutta toisinaan muut ovat ehtineet syödä annoksensa jo kokonaan ennen kuin viimeinen saa ruokansa. Tätä on tapahtunut useamminkin kuin kerran, joten se on pakko mainita, vaikken mielelläni haukkuisikaan muuten niin mainioksi osoittautunutta paikkaa.

Tunnelma ravintolassa on tehdashallimaisen kolkko, vähän samantyyppinen kuin viereisessä Kellohallissa. Trendikästä tehdasmaista sisätilaa on kevennetty kasvein ja koristein ja minä ainakin viihdyn ravintolassa hyvin. On kiva ettei historiallista rakennusta ole yritetty peittää, vaan hallimainen tunnelma on läsnä ja ruokailija muistaa minkälaisessa rakennuksessa hän on herkuttelemassa. Se on mielestäni hyvä juttu.

Henkilökunta on superystävällistä ja hymyileväistä, joten senkään suhteen ei ole mitään valittamista. Ainoa huomauttamisen aihe on tosiaan se, ettei saman pöytäseurueen ruoat tule aina edes lähellekään samaan aikaan pöytään. Itse ruoka on kuitenkin maukasta ja kaikenkaikkiaan pidän ravintolasta paljon. Tämä ei ole ihan peruskiinalainen, muttei mitään liian poikkeavaakaan. Käy ihmeessä kokeilemassa!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply