Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kesän parhaat grilliherkut

Grillikausi lähtee täysillä käyntiin juhannuksesta, vaikka innokkaimmat ovat grillanneet jo kuukausia ellei koko talven läpi. Meilläkin on grilli kuumana niin usein kuin mahdollista ja blogin arkistoihinkin on kertynyt jo monta maukasta grillireseptiä. Ennen kuin esittelen teille parhaat grillireseptimme, vilkaistaan hieman herkkuja, joita voi grillata ilman sen kummempia reseptejä.

Ensimmäisenä on tietysti makkara. Ei kesää ilman grillimakkaraa ja monelle kesän ensimmäinen grillistä nautittu makkara aloittaa kesäkauden. Makkaroiden lisäksi grilliin voi työntää myös nakkeja, bratwurstia ja kasvissyöjille soijanakkeja. Ne ovat muuten yllättävän hyviä, vaikka ovatkin kasvisruokaa.

Oma suosikkini on halloumi, joka maistuu ihan sellaisenaan, mutta jonka kaveriksi voi lautaselle laittaa hieman myös makeaa hilloa. Kokeile vaikka! Suolaisen juuston ja makean hillon yhdistelmä on verraton. Myös muita kovia juustoja voi grillata. Vuohenjuustoa voi laittaa ohuen kiekon verran grillissä paistuvan pihvin päälle ja se sulaa siihen vastuttamattomaksi herkuksi. Vähän hunajaa päälle niin namnam, kyllä maistuu.

Täytetyt sienet lienevät jo klassikko. Leikkaa herkkusienen tai portobellon kanta pois, täytä sieni tuorejuustolla, sinihomejuustolla tai vaikkapa edamilla ja pyöräytä pekoni sienen ympärille, mikäli haluat. Kokeile myös täytettyjä chilejä. Tee chileihin viilto, poista siemenet ja halutessasi myös sisällä olevat valkoiset osat (ne maistuvat aika tuliselle), täytä chilit juustolla ja kääri pekoniin.

Grillikasviksista tutuimpia lienevät grillatut maissit, pihvitomaatit ja ananasrenkaat. Anoppi on tehnyt ihania vartaita, joihin hän on koonnut ainakin kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa, yksikyntisiä valkosipuleita, esikeitettyä bataattia, herkkusieniä, ananasta ja sipulia. Niitä voisi tehdä vaikka aina lisukkeeksi, niin herkullisia ne ovat.

Ja sitten mennään niihin resepteihin:

Grillihampurilaiset ovat kesän ykkösherkku. Näillä ohjeilla teet parhaat grillihampparit.

Jos hampurilaiset alkavat kyllästyttää, kokeile maukasta grillisandwichia. Kanaa, pekonia, avokadoa, majoneesia ja jalapenoa rapean ciabatta-leivän välissä. Toimii.

Henkka tekee maailman parhaita viskikolaribsejä, mutta koska niiden reseptiä ei ole vielä julkaistu blogissa, linkitän tähän lähes yhtä hyvien viskiglaseerattujen ribsien ohjeen. Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Grillattu porsaankylki on niin ikään grilliherkku vailla vertaa. Linkin takaa löytyy myös ohje hauskoihin spiraaliperunoihin.

Mixed Grilliin on helppo yhdistellä erilaisia lihaherkkuja. Salaattipedillä lepäävä lihakimara saa veden herahtamaan kielelle. Slurps.

Sara la Fountainin salaatin munakoisot voi tehdä yhtä hyvin grillissä. Niiden kaveriksi voi koota postauksesta löytyvän salaatin tai sitten munakoisot voi syödä sellaisenaan muiden grilliruokien lisukkeena.

Munakoisojen lisäksi grillissä paistuvat halkaistut valkosipulit, joista tulee kypsyessään ihanan pehmeän makuisia.

Kuka sanoi ettei jälkiruokaa voi tehdä grillissä? Höpö höpö. Kokeile vaikka tätä herkullisen tahmeaa grillijälkkäriä tai näitä grillattuja hedelmiä valkosuklaan ja jäätelön kera. Nam, nam ja nam.

Herkullista grillikesää!

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Habanerokitchen tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 11:08

  OK! Loisto postaus! Ellei tuosta saa kiksejä grillaamiseen niin ei mistään!

  • Reply Martina tiistai, 10 kesäkuun, 2014 at 17:23

   Kiitos! Nyt todellakin grillataan läpi kesän 2014. 🙂

 • Reply Grilliruokaa Kasvissyöjälle – BAGPIE torstai, 25 lokakuun, 2018 at 04:06

  […] Kesän parhaat grilliherkut – Tasty Travelissimo – Rantapallo […]

 • Leave a Reply