Suomen suurin matkablogiyhteisö

Jarkon salaatti

Oikeasti tämä ei kai ole Jarkon keksimä salaatti, mutta koska Henkka pölli reseptin häneltä, kutsumme sitä Jarkon salaatiksi. Salaattia on hauska kutsua Jarkon salaatiksi myös siksi, että ajatus salaattia tekevästä Jarkosta on hieman absurdi. Tai oli ennen kuin näin todistusaineistokuvat siitä, että mies todella pilkkoi salaatin omin isoin kätösin. Hyvä Jarkko!

Alkuperäisessä reseptissä oli kuulemma sinihomejuustoa, mutta Jarkko oli vaihtanut sen parmesaaniin. Mekin teimme näin ollen salaatista parmesaanisen version, mutta sinihomejuustokin sopii tähän varmasti täydellisesti, ja sitäkin versiota täytyy vielä kokeilla. Salainen ainesosa Jarkon salaatissa on hunaja, eikä pippuriakaan kannata säästellä.

Jarkon salaattia on syöty jo ainakin kaksissa grillikauden avajaisissa ja se sopiikin erinomaisesti grilliherkkujen kaveriksi. Nappaa tästä siis helppo ja herkullinen resepti talteen kesän grillirientoja varten. Kiitos Jarkko!

Jarkon salaatti

– salaattia
– rucolaa
– (kirsikka)tomaattia
– päärynää
– saksanpähkinöitä
– hunajaa
– parmesaania lastuina
– suolaa ja pippuria

Huuhtele salaatti, rucola ja tomaatit. Kuori ja pilko päärynä ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Jätä juusto viimeiseksi ja lorauta ennen sen lisäämistä salaattiin hunajaa. Mausta pippurilla ja tarvittaessa myös ripauksella suolaa. Hunajaa voi turauttaa vielä pöydässä hieman lisää oman annoksen päälle, sillä makean hunajan ja suolaisen juuston liitto on tämän herkkusalaatin sielu ja sydän.

P.S. Grillaajamestareille tiedoksi, että juhannusviikolla blogiin ilmestyy suuri grillauspostaus, joka sisältää parhaat vinkit ja reseptit grillikaudelle. Pysy siis menossa mukana!

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Huli keskiviikko, 28 toukokuun, 2014 at 13:19

  Tän reseptin mä nappaan talteen. Oli sen verran hyvää! 😛

  • Reply Martina keskiviikko, 28 toukokuun, 2014 at 16:23

   Tää on meillä ihan hitti jo nyt! Niin helppoa ja hyvää. Ja sopii kaiken kanssa yhteen. 🙂

 • Reply Antti perjantai, 6 kesäkuun, 2014 at 18:55

  Tää on kyllä loistavaa ja mahtavasti nimetty, kiitos että löytyy myös blogista sekä kätevästi Googlen ekana hittinä Jarkon salaatti hakusanoilla. Nimimerkillä olin paikalla, kun tätä maisteltiin ja tuoterosmous tapahtui.

  Noh, pojat ovat tulossa mm. Henkan kera tänään grillailemaan ja pöytää koristaa juuri tekemäni Jarkon salaatti. Ilman rucolaa tosin, jota ei kaupasta löytynyt, mutta toivottavasti se ei ollut se elementti, joka vei viimeksi kielen mennessään. Ettei olisi muuten puuttunut blogin reseptistäkin hetken. 🙂

  Ps. Piru mun ois kyllä pitänyt nakittaa tuo salaatin tekeminen Jarkon hommiksi ja toisena mainintana innoissani vielä tulkoon sanotuksi, että kaupasta harvoin saa kypsiä päärynöitä. 🙂

  • Reply Martina maanantai, 9 kesäkuun, 2014 at 13:45

   Jarkon salaatti on paras salaatti. Ja eeeihän blogin resepteistä ole koskaan puuttunut mitään. Hyshys.. 😀 Mun pitäisi saada maistaa tätä salaattia Jarkon tekemänä, se on varmasti vielä parempaa silloin kun itse mestari on sen valmistanut. Täytyy todellakin nakittaa Jarkko taas joskus salaattihommiin.

 • Reply Jarkko lauantai, 13 huhtikuun, 2019 at 14:40

  Ei oo kutsua grillihommiin tms. kuulunut niin ei oo voinu toteuttaa.

  • Reply Martina sunnuntai, 14 huhtikuun, 2019 at 13:19

   Täytyy korjata tämä vääryys mitä pikimmiten!

  Leave a Reply