Suomen suurin matkablogiyhteisö

Salutorgetin iltapäivätee

Luin ensimmäisen kerran iltapäiväteestä muistaakseni Secret Wardrobe -blogista. En enää muista oliko Anna-Maria käynyt juuri Salutorgetissa vai jossakin muussa iltapäiväteetä tarjoilevassa kahvilassa, mutta sen muistan, että halusin itsekin päästä viettämään mukavaa teehetkeä. Kannullinen hyvää teetä ja kerrostarjotin täynnä pieniä suloisia herkkupaloja. Minäkin haluan.

Totuttuun tapaani idean toteuttamisessa taas hieman kesti, vaikka olinkin jo päättänyt kenen kanssa haluan iltapäiväteelle. Maajussin morsian pitää teestä ja tiesin, että hänkin osaisi nauttia herkkupaloista yhtä antaumuksella kuin minäkin. Kesti kuitenkin kuukausia (ellei vuosi?) ennen kuin muistin kysäistä Maajussin morsiamelta, maistuisiko hänelle iltapäivätee. Tähän innoittajana taisi olla Anna-Marian joltakin muulta kuin Salutorgetin iltapäiväteeltä jakama Instagram-kuva.

Lopulta siis koitti se päivä, kun kävelimme Salutorgetin ovista sisään iltapäivätee mielessämme. Ystävällinen tarjoilija otti meidät vastaan ja piti huolen siitä, että myös 1-vuotiaalla Maajussipojalla on kaikki hyvin. Pieni taapertaja tutkikin ihmeissään sohvan reunalla olevaa karvaa, konttaili pitkin lattioita ja toivotti jokaisen tilaan saapuvan tervetulleeksi. Hauska veijari.

Me tytöt sen sijaan keskityimme eteemme kannettuihin herkkuihin (ja tietenkin myös siihen vipeltävään pikkukaveriin). Valitsimme molemmat teelistalta valkoista teetä, jota saimme pöytäämme ison kannullisen. Kolmikerroksisella vadilla oli sekä suolaisia että makeita suupaloja, joita maistelimme ihastuksissamme.

Kerrostarjottimelta löytyi muun muassa toast skagenia, häränrinnalla ja piparjuurimajoneesilla täytettyä leipää, metsäsieniquichea ja mustikkapiirasta. Oli myös herkullisia skonsseja, joiden päälle voi levittää mustapippurilla piristettyä mansikkahilloa, omenahilloa tai vaniljalla maustettua mascarpone-kermavaahtoa.

Tarjottimen ylimmällä kerroksella oli vielä pieniä makeita herkkuja, joihin lukeutui tällä kertaa ainakin pähkinäinen brownie, appelsiini-macaron ja suklaahippukeksi. Kaikki oli ihan hurjan hyvää, jopa marmeladi, josta en yleensä pidä kovinkaan paljon.

Syötävää oli sen verran, että nälkä lähti ja pysyi poissa koko illan, vaikka pelkäsinkin aluksi riittävätkö iltapäiväteen antimet sammuttamaan vatsassa kurnivan nälän. Iltapäiväteetä tarjoillaan Salutorgetissa maanantaista lauantaihin klo. 14-18. Se maksaa 22,50 euroa (tai 33,50 euroa jos otat kyytipojaksi lasillisen shampanjaa) eikä erillistä pöytävarausta tarvita.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 11 toukokuun, 2014 at 11:52

  Ahh, haaveilen itsekin tuollaisesta elämyksestä!

  • Reply Martina maanantai, 12 toukokuun, 2014 at 08:58

   Mietin juuri ettei tällaista olisi kovin hankala toteuttaa omassa kodissakin. Tosin siihen tarvitaan ehdottomasti tuollainen kerrostarjotin, muuten iltapäivätee ei tunnu oikealta. 🙂 Täytyy laittaa tarjotin ostoslistalle, tai toivoa sitä tuparilahjaksi sitten joskus kun pääsemme muuttamaan uuteen kotiimme.

 • Reply kirsi50 sunnuntai, 11 toukokuun, 2014 at 12:04

  Salutorgetin Afternoon Tea on mun ja Ullan salainen piilopaikka Helsingissä 🙂 Sinne on ihana mennä parantamaan hetkeksi maailmaa ja nauttimaan tunnelmasta & herkuista. Erityisesti syksyn pimenevinä iltoina työpäivän jälkeen ihan paras paikka!

  • Reply Martina maanantai, 12 toukokuun, 2014 at 08:59

   Oi, voi vaan kuvitella miten ihana iltapäiväteelle on istahtaa jonakin syksyisen synkkänä iltana. Hui, aloin melkein jopa odottaa syksyä, mutta ei nyt sentään. Katsotaan tämä kesä ensin. 🙂

  Leave a Reply