Suomen suurin matkablogiyhteisö

Moj svijet

Ne on täällä taas! Euroviisut nimittäin! Blogiamme pidempään seuranneet muistanevat, että jokatoukokuisten musiikki-ilotteluiden aikana meillä liimaannutaan Martinan toimesta telkkarin eteen ja esityksiä ihmetellessä yleensä myös syödään jotain hyvää. Viime vuonna semifinaalit seurattiin italialaisen ja espanjalaisen ruoan voimalla ja tällekin vuodelle minulla oli suuret suunnitelmat.

Vaan sitten tuli asia nimeltä viisaudenhampaiden poisto. Minulta poistettiin tiistaiaamuna kaksi viisaudenhammasta ja toimenpide oli sen verran raju, että kipu oli vielä illallakin melkoinen. En siis voinut edes kuvitella tekeväni ruokaa saati syöväni mitään pureskelua vaativaa, kun matka alakerrassa sijaitsevaan keittiöönkin sai leuan jyskyttämään ikävästi. Tyydyin siis lusikoimaan Kolmen kaverin jäätelöä ja napostelemaan buranaa ensimmäisiä semifinaaleja katsoessani. Mutta eihän se tietenkään euroviisufanin menoa haitannut.

Istuin sohvalla, söin jäätelöä, painoin jääpussia paisunutta poskeani vasten ja tuijotin telkkaria koko kaksituntisen lähetyksen ajan ja merkkasin paperille suosikkibiisejäni. Minulla on ollut tapana valita omat kymmenen suosikkiani jatkoon menijöiksi ja usein olen osunut aika oikeaan. Eilisissä semifinaaleissa suosikeistani seitsemän pääsi finaaliin.

Omiin suosikkiini lukeutuivat muun muassa Armenia ja Viro, vaikka jälkimmäinen olikin melko törkeä kopio Loreenin voittoisasta esityksestä parin vuoden takaa. Kauniit slaaviballadit vetoavat minuun aina, joten Montenegron kappale sai kannatukseni. Myös Alankomaiden Hemppo-bändin esitys oli erilaisuudessaan hauska. Unkarin esitys ja biisin tarina jäivät mieleen, joten pidin ahdistavasta aiheesta ja laulajan äänen ajoittaisesta epävarmuudesta huolimatta siitäkin. Monta suosikkia siis.

Yleensä kirjoittelen näissä viisupostauksissani myös syömästäni ruoasta, mutta Ehrmannin rahkassa ja mansikkamehukeitossa ei ole paljon kerrottavaa. Kolmen kaverin jäätelöistäkin olen kirjoittanut jo tässä postauksessa. Lyhyestä viisu ja postaus kaunis siis tällä kertaa. Katsotaan jos minulla olisi enemmän ruoka-asiaa torstaisen semifinaalin jälkeen.

Toivon nimittäin todella, että iltapalani näyttää torstaina hieman monipuoliselta kuin allaoleva iltapala, vaikkei anopin tekemässä munakkaassa ekstrasuolalla olekaan mitään vikaa. Päinvastoin, silloin kun on syönyt koko päivän makeaa jäätelöä on jäähtynyt suolainen munakas aivan taivaallisen makuista. Uskokaa tai älkää ja kokeilkaa mikäli joskus joudutte hammasleikkauksen jälkeiselle kylmien nestemäisten asioiden paastolle.

Torstain semifinaalia odotellessa! Katsoiko kukaan muu tiistain semifinaalia? Mitkä olivat teidän suosikkibiisinne?

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Sanja A/ Sokerivaltakunta torstai, 8 toukokuun, 2014 at 10:15

    Kiva kun tykkäät Moj svijet (Minun maailmani). Nykyisin, kun Bosnia ei osallistu, kannustan Suomi 🙂

    • Reply Martina torstai, 8 toukokuun, 2014 at 10:28

      Kiitos kommentista ja suomennoksesta (Moj svijet=Minun maailmani)! Bosnialla on ollut paljon hyviä euroviisuja, harmi ettei maa osallistu tänä vuonna.

    Leave a Reply