Suomen suurin matkablogiyhteisö

Appelsiini-porkkanakeitto

Appelsiini-porkkanakeitto päätyi ruokalistallemme maaliskuisen yllätysmatkan ansiosta. Olisimme nimittäin halunneet syöttää matkasta autuaan tietämättömälle appiukolleni aurinkokapseleita ennen Karibialle lähtöä, muttemme keksineet miten saisimme piilotettua kapseleiden sisällön hänen ruokaansa. Se olisi ollut hieman liian riskialtista ja typerääkin ehkä, joten päädyimme syöttämään miehelle beetakaroteenia porkkanan muodossa.

En tiedä kuinka paljon yhdestä porkkanakeitosta on apua rusketuksen kannalta, mutta koska ei siitä haittaakaan ole, päätin keitellä matkaa edeltävänä viikonloppuna ison kattilallisen porkkanakeittoa. Makua pirteän oranssi keitto sai appelsiinista, minkä lisäksi tyrkkäsin soppaan hieman rakuunaa, sillä rakuuna ja porkkana ne yhteen soppii.

Appelsiini-porkkanakeitto on ihanan keväinen, kauniin värinen ja raikas. Se on myös kevyttä etenkin jos kermana käyttää kevytversiota. Ruokaisuutta soppaan saa lisäämällä lautaselle ison lusikallisen raejuustoa ja keittolautasen viereen mahtuu mukavasti myös pala herkullista leipää.

Appelsiini-porkkanakeitto

– 2 pakettia porkkanasosetta (500 g/pkt)
– 2 appelsiinia
– 2 dl ruokakermaa
– tuoretta rakuunaa
– suolaa ja pippuria

Kippaa porkkanasose kattilaan ja lämmitä se melkein kiehuvaksi. Lisää kerma ja kiehauta. Mausta rakuunalla, appelsiinin raastetulla kuorella sekä appelsiinin mehulla. Viimeistele maku suolalla ja pippurilla. Voit koristella annoksen rakuunalla ja/tai appelsiinin kuorella.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply