Suomen suurin matkablogiyhteisö

Valkosuklaa-browniekakku

Kun suunnittelimme työkavereiden kanssa maaliskuun lopulla järkkäämäämme brunssia, halusin ehdottomasti tuoda jotakin makeaa jälkiruoaksi. Mieleeni pompsahti nimittäin heti Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella -kirjasta bongaamani ihana suklainen browniekakku, jota halusin päästä kokeilemaan.

Resepti on alunperin Minna Salinin käsialaa ja se on voittanut Kodin Kuvalehden kakkukilpailun. Enkä yhtään ihmettele miksi. On kerrassaan nerokasta yhdistää suklainen brownie sekä vaniljalta ja valkosuklaalta maistuva juustokakku. Väliin vielä raikkaita vadelmia niin aijai, hyvää on!

Valkosuklaa-browniekakku

Brownie-kerros:

– 100 g tummaa suklaata
– 100 g voita
– 2 kananmunaa
– 1 dl sokeria
– 1 tl vaniljasokeria
– 2 rkl kaakaojauhetta
– 0,5 dl vehnäjauhoja
– 2 dl vadelmia

Juustokerros:

– 100 g valkosuklaata
– 200 g maustamatonta tuorejuustoa
– 200 g ranskankermaa
– 2 kananmunaa
– 0,5 dl sokeria
– 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää kuivat aineet taikinaan, sekoita ja kippaa taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Ripottele päälle vadelmat ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 15 minuuttia.

Kun browniekerros paistuu uunissa, on hyvää aikaa valmistaa valkosuklainen juustokerros. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma kuohkeaksi ja lisää kananmunat yksitellen. Lisää taikinaan myös sokeri ja vaniljasokeri.

Tässä kohtaa kirjan reseptissä on pieni fiba, sillä tekstissä mainitaan myös vaniljauute, joka lisätään tässä välissä, mutta raaka-ainelistasta uute puuttuu kokonaan. Veikkaanpa ettei se ole välttämätön, mutta koska minulla sattui olemaan kaapissa bourbonvaniljaa, laitoin sitä hieman taikinan sekaan.

Sulata valkosuklaa varovasti mieluiten vesihauteessa. Minä hoidin homman kattilassa hyyvin hyvin varovasti ja erittäin miedolla lämmöllä ja onnistui se niinkin. Suosittelen kuitenkin vesihaudetta. Sekoita ensin lusikallinen taikinaa sulaan valkosuklaaseen ja lisää vasta sitten suklaa taikinaan. Sekoita hyvin ja kippaa seos sitten browniekerroksen päälle.

Laske uunin lämpötilaa noin 160-asteeseen ja paista kakkua noin puoli tuntia tai kunnes juustokerros on hyytynyt. Minulla tähän meni parikymmentä minuuttia, joten kannattaa vahtia uunia ettet vaan käräytä kakkuasi. Koristeeksi sopii vaikkapa raastettu valkosuklaa, joka lisätään vasta sitten kun kakku on jäähtynyt ensin huoneenlämmössä ja sitten vielä jääkaapissakin.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Maria perjantai, 25 huhtikuun, 2014 at 09:00

    *kuola valuu*

    • Reply Martina perjantai, 25 huhtikuun, 2014 at 09:16

      Mullakin vähän.. Slurps! 🙂

    Leave a Reply