Suomen suurin matkablogiyhteisö

Keväinen maanantaibrunssi töissä

Tuntuuko vähän ristiriitaiselta puhua maanantaista ja töistä yhdessä keväisen brunssin kanssa? Minusta ainakin tuntuu. Kaksi ensin mainittua kun ei yleensä tuo mieleen kovin ruusuisia ajatuksia, mutta kun työmaanantaihin liittää kevään ja brunssin, on lopputulos oikein positiivinen ja mukava.

Kuten Keltaisen keittiön Instagramin seuraajat varmaan jo tietävätkin, pidimme eräänä maanantaina työpaikallamme brunssin. Jokainen toi pöytään jotakin hyvää ja niin meillä oli koossa herkullinen ja sopivan monipuolinen brunssi, joka piristi hurjasti tylsää maanantaita.

Ajankohta brunssille oli mitä mainioin, sillä sen lisäksi, että piristimme sillä viikonpäivistä tylsintä eli maanantaita, oli brunssin ajankohta täydellinen myös hammasoperaatiotani ajatellen. Istahdin nimittäin heti seuraavana aamuna kirurgin tuoliin ja jouduin muutaman päivän neste- sekä jäätelökuurille. Kyllä sitä ennen sietääkin tankata herkkuja.

Brunssin suolaista osastoa edustivat työkaverin tekemä herkullinen suolainen piiras, aina yhtä toimivat karjalanpiirakat ja munavoi sekä minun käsialaani olevat tomaatti-basilika-mozzarellatikut, joista tein itselleni myös tomaattivammaisen versioita, eli mozzarella-basilika-mozzarellatikkuja.

Makeaksi herkuksi leivoin Sikke Sumarin kirjasta löytyneen valkosuklaa-browniekakun, jonka lisäksi herkuttelimme vadelman sekä inkiväärin makuisilla suklailla. Ostimme myös suklaahippukeksejä ja kahta eri mehua. Etenkin litsimehu oli tosi hyvää. Kannatti maistaa kaupan erikoisinta mehuvaihtoehtoa.

Ja tottakai kun brunssista oli kyse, oli pöydässä myös pullo skumppaa, josta tuli sopivasti yksi lasillinen jokaiselle. Osa teki skumpasta mimosaa sekoittamalla siihen appelsiinimehua, mutta minä vetelin hyvänmakuisen skumpan sellaisenaan ja nautin mehun omasta lasistaan.

Hirmuisen mukavia tällaiset työpäivän piristykset. Tämä oli järjestyksessään jo toinen työporukkamme järjestämän brunssi ja toivon, että perinne jatkuu ensi vuonnakin. Tunnelmia edellisestä työpaikkamme brunssista voit lukea täältä.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply lena / london and beyond torstai, 10 huhtikuun, 2014 at 15:40

    Aivan ihana idea tämä brunssi, varmasti piristää työpäivää kummasti. 🙂 Uskon vakaasti siihen että töissä tulee myös viihtyä ja sinne menon tulee olla kivaa – tämä asia varmasti edesauttaa asiaa!

    • Reply Martina torstai, 10 huhtikuun, 2014 at 16:18

      Brunssi piristää tosi paljon työpäivää. Sen suunnittelukin on hauskaa ja yleensä käydään ennen brunssia yhdessä kaupassa ostamassa mehua ja muuta pientä. Sekin on kivaa. 🙂

    Leave a Reply