Kastikkeet ja dipit,  Reseptit,  Yleinen

Sitruunainen yrttiöljy

Yrttejä muuttamalla öljyyn saa kivaa vaihtelua. Tässä tämänkertaisessa versiossa on käytetty ihanan raikasta minttua sekä lemppariani basilikaa, mutta aivan yhtä hyvin öljyyn voi mörssätä kaikkea mitä yrttitarhasta sattuu löytymään.

Yrttiöljy

– tuoretta minttua
– tuoretta basilikaa
– valkosipulia (1-2 kynttä)
– 1 dl oliiviöljyä
– sitruunan mehu
– 1 tl hunajaa

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. That’s it! Taitaa olla lyhin resepti blogin historian aikana, mutta sitäkin herkullisempi.

Tätä voisi pitää aina jääkaapissa valmiina, sillä en ihan äkkiä keksi ruokaa, johon ihana yrttiöljy ei sopisi. Okei, puuroon tai makeisiin herkkuihin en tätä laittaisi, mutta kaikenlaiset salaatit, keitot, liharuoat, voileivät, munakkaat yms. pitävät yrttiöljystä kovasti. Voi olla että meikäläinen on syönyt tätä lusikalla suoraan tarjoilukulhostakin..

Kommentit pois päältä artikkelissa Sitruunainen yrttiöljy