Sitruunaisen yrttiöljyn resepti on napattu Sara la Fountainin Healthy Kitchen -kirjasta. Yrttiöljyn ohje on kirjassa munakoisosalaatin yhteydessä ja alunperin minunkin piti tyrkätä makuöljyn resepti samaan postaukseen Saran munakoisosalaatin kanssa.
Ihastuin kuitenkin öljyyn niin palavasti, että halusin irrottaa sen omaksi postauksekseen, sillä ihanan makuinen öljy sopii todella hyvin moneen muuhunkin ruokaan ja meiltä on pyydetty yksinkertaisia kastike- ja lisukereseptejä. Saamanne pitää!
Yrttejä muuttamalla öljyyn saa kivaa vaihtelua. Tässä tämänkertaisessa versiossa on käytetty ihanan raikasta minttua sekä lemppariani basilikaa, mutta aivan yhtä hyvin öljyyn voi mörssätä kaikkea mitä yrttitarhasta sattuu löytymään. Niin ja tosiaan, sen munakoisosalaatin reseptikin tulee myöhemmin (resepti täällä), tehdään kuitenkin ensin yrttiöljy valmiiksi.
Yrttiöljy
– tuoretta minttua
– tuoretta basilikaa
– valkosipulia (1-2 kynttä)
– 1 dl oliiviöljyä
– sitruunan mehu
– 1 tl hunajaa
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. That’s it! Taitaa olla lyhin resepti blogin historian aikana, mutta sitäkin herkullisempi.
Tätä voisi pitää aina jääkaapissa valmiina, sillä en ihan äkkiä keksi ruokaa, johon ihana yrttiöljy ei sopisi. Okei, puuroon tai makeisiin herkkuihin en tätä laittaisi, mutta kaikenlaiset salaatit, keitot, liharuoat, voileivät, munakkaat yms. pitävät yrttiöljystä kovasti. Voi olla että meikäläinen on syönyt tätä lusikalla suoraan tarjoilukulhostakin..
3 Comments
Oi nam! yrttiöljyt ovat ihania 🙂
Niin on! Nyt kun kevät tulee, täytyy alkaa tehdä taas enemmän salaatteja, ja maustaa ne kaikki iiisolla lorauksella yrttiöljyä. 🙂
[…] surautettiin Tasty Travelissimo -blogista bongattu sitruunainen ja raikkaan vihreä makuöljy, tomaatit ja ruusukaalit paahdettiin uunissa balsamicolla ja oliiviöljyllä höystettyinä. […]