Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pollo alla diavola eli Paholaisen kanaa

Sain joululahjaksi erittäin mieluisan kirjan. Sikke Sumarin ja Benjamin Ilmonin Ruokaa rakkaudella -kirja on hurmaava ja esittelin sen tarkemmin tässä postauksessa. Ensimmäinen kirjasta kokkaamani ruoka oli Pollo alla diavola eli Paholaisen kanaa, jolle tein lisukkeeksi paprika-sipulipaistosta. Jätin myös reseptissä olleen voin pois, vaikka kana olisi varmasti ollut vielä parempaa pienellä voilisäyksellä. Mutta toisaalta, ei se sitä välttämättä kaivannutkaan, sillä kana maistui oikein hyvältä ilmankin.

Kanasta tulisi varmasti vielä herkullisempaa grillissä, mutta uunissakin homma toimii hienosti. Tässä reseptissä on Siken pollo alla diavolan lisäksi minun tekemäni paprika-sipulipaistos, mutta voit toki herkutella kanalla muidenkin lisukkeiden kanssa. Salaatti, patonki ja Siken marinoidut paprikat sopivat ainakin hyvin pollo alla diavolan kaveriksi.

Pollo alla diavola

– kanaa (Siken kirjassa kehotettiin ostamaan kananpoika selkäranka poistettuna ja litistettynä, minä käytin kanan rintafileitä, sillä niitä sattui olemaan iso paketti pakastimessa)

Marinadi:

– 0,5 dl oliiviöljyä
– 0,5 dl avokado zest -öljyä (voit käyttää myös pelkästään oliiviöljyä niin kuin minä tein)
– puolikkaan sitruunan mehu
– 3 valkosipulin kynttä

Maustetahna:

– salviaa
– lehtipersiljaa
– 3-4 pientä punaista chiliä
– hopeasipuli
– valkosipulia
– 30 g voita (terveysintoilijat voivat jättää voin poiskin)

– lisukkeeksi paprikaa, sipulia ja valkosipulia

Tee ensin marinadi. Pilko valkosipuli ja sekoita öljyt, sitruunan mehu ja valkosipuli keskenään. Lisää kanat marinadiin ja anna muhia siellä vähintän tunnin verran.

Pilko paprika, sipuli ja valkosipuli uunivuoan pohjalle. Asettele päälle marinoidut kanat ja työnnä 200-asteiseen uuniin.

Mörssää maustetahnan kaikki ainekset sekaisin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Minä pilkoin kaiken pieneksi ihan vaan veitsellä. Levitä maustetahna kanojen päälle ja laita takaisin uuniin. Ota pois kun kana ruskettuu ja on kypsää. Voit kokeilla kypsyyttä törkkäämällä tikun kanan paksuimpaan kohtaan ja jos sieltä tuleva neste on kirkasta, on kana kypsää.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Metsolat fani maanantai, 15 huhtikuun, 2019 at 01:14

    Mulle tulee tästä aina metsolat tv-sarja mieleen.. Stigun isä teki tätä..

    • Reply Martina maanantai, 15 huhtikuun, 2019 at 12:06

      Haha, ai teki! 🙂 Mä en ole katsonut metsoloita.

    Leave a Reply