Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kukkakaalisalaatti Gullichsenien tapaan

Kirjahyllyäni kootessani olen päässyt tutustumaan moneen kivaan keittokirjaan ja tokihan minun täytyy myös testata lukemiani kirjoja käytännössä. Tämä tarkoittaa vähintään yhden kirjan reseptin kokeilemista, sillä eihän keittokirjaa voi arvostella kunnolla ilman, että kokeilee sen tarjoamia ruokaohjeita.

Safkaa -kirjasta olin testannut jo legendaarista avokadopastaa, mutta sivuja selaillessani liimasin myös muutaman muun reseptin kohdallle pienen lapun merkiksi siitä, että sivulta löytyy mielenkiintoinen resepti. Vuodenvaihteen makumatkaa varten tarvitsimme jonkun kivan ja helpon lisukkeen, joka tarjoiltaisiin Beef Wellingtonin sekä perunamuussin kera. Sellainen löytyi Safkaa-kirjasta.

Kukkakaalisalaatti on todella simppeli, mutta sitäkin maukkaampi lisuke. Epäilin vähän, että näinköhän raaka kukkakaali uppoaa miesruokailijoille, mutta mitä vielä, kukkakaalisalaatti oli todellinen hitti ja sitä kipattiin lautasen reunalle mielellään vielä seuraavanakin päivänä.

Ihmettelimme yhteen ääneen miten kukkakaalista voi saada näin hyvää ilman isoa kasaa voita, suolaa ja muuta epäterveellistä. Mahtavaa Gullichsenit! Viimeistään tämä kokeilu sai meidät vakuuttumaan siitä, että Safkaa-kirja täytyy napata esiin kirjahyllystä useamminkin. Niin ja se uusi Safkaa-kirja on myös hankittava. Ties mitä herkkuja sieltä löytyy.

Kukkakaalisalaatti

– 2 pientä kukkakaalia
– lehtipersiljaa
– 1-2 valkosipulinkynttä
– 1 sitruunan mehu
– suolaa ja pippuria
– oliiviöljyä

Irrota nuput kukkakaalista, huuhtele ne ja valuta kuivaksi. Tee sitten kastike. Pilko valkosipuli ja lisää se sitruunamehuun. Lisää öljy ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Pilko lehtipersilja ja sekoita persiljasilppu kukkakaalin sekaan. Kaada päälle kastike ja jätä tekeytymään jääkaappiin. Mitä kauemmin salaatti saa tekeytyä, sen paremmalta se maistuu. Paitsi tietysti jos odotat liian kauan, esimerkiksi viikkoja tai kuukausia.. Me söimme osan parin tunnin kuluttua ja loput seuraavana päivänä, jolloin maut olivat tekeytyneet aivan ihanan maukkaaksi yhdistelmäksi.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply